Az önkormányzat úgy döntött, hogy a székesegyház melletti gyorsbüfét inkább divatbutikkal helyettesíti az elegáns üzletekkel teli passzázsban.
Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg az amerikai multinacionális vállalattal kötött bérleti szerződést.
Tizenkilenc év után kellett elhagynia a gyorsbüfének az északolasz város szívében, a dómmal szomszédos világhírű, Milánó szalonjaként is emlegetett bevásárlóárkádban lévő üzlethelységet, amelyet a Prada divatház kapott meg.
Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről beszélt Roberto Masi, a McDonald's Italia vezérigazgatója, azt is hangsúlyozva, hogy a milánói gyorsbüfé közel száz embernek adott munkát évente másfélmilliós vendégforgalommal.
Antidemokratikus választásról írt a milánói sajtó is, arra emlékeztetve a McDonald's helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik.
A II. Viktor Emánuelről elnevezett passzázsban sorakoznak Milánó legdrágább üzletei és a "sültkrumpliszag" zavarta az itt található hétcsillagos luxusszálló vendégeit - tették hozzá az újságok. (MTI)
Bezáratta az önkormányzat a gyorséttermet
(MTI) - Költöznie kellett a McDonald's-nak a milánóiak kedvenc bevásárlóközpontjából, a mozaikpadlójáról és üvegtetejéről híres II. Viktor Emánuel Galériából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.