Bíró Lajosék tizenkilencre húztak egy lapot

Néhány hete bezárt, hogy teljesen megújult külsővel, nagyobb konyhával és bővebb kínálattal újranyithasson a Belvárosi Piac egyik híresen jó egysége: Bíró Lajos A Séf Utcája elnevezésű profi etetőhelye.

Nagyobb konyha, vonzó külső és új ízek a Hold utcai Piacon. Decemberben az éppen két éve nyitva tartó Bíró Lajos étkezője a Belvárosi Piacon kéthétre bezárt, hogy december végétől egyteljesen átalakított vendéglátóegység várja ismét a vendégeket.

 Bíró Lajos és társa, Forgács Zoltán az elsők között nyitottak vendéglátóhelyet a Hold utcai Piacon, és fontos szerepük volt abban is, hogy az elmúlt két évben egyre több új, ismert és elismert éttermes bérlő jelent meg a házban. A piacon kialakult egy olyan gasztro-közeg, amely a klasszikus piaci vendéglátást képviseli, persze mindenki a saját stílusának megfelelően. Ugyanakkor óhatatlanul is lett némi hasonlóság az egyes éttermek ételválasztékában, így Bíróék – a Buja Disznó után - ismét gondoltak egyet, és kissé merészebb üzemmódba kapcsoltak.

Persze a nagy kedvencek - például a pénteki sólet, a pastrami vagy a lecsókolbász - megmaradtak, de jóval több lett a belsőség, és már nemcsak a szombat, hanem minden nap reggelivel indul. Napi ebédajánlat helyett szélesebb állandó választékból rendelhetnek a vendégek, amelyek mellett szezonális ételekkel is készülnek.

Újdonságok az állandó kínálatban: vietnámi májgombócleves, rántott sertésmáj és csirkemáj majonézes céklasalátával, pirított máj, szombatonként véreshurka-burger sárgadinnyével (zöldparadicsomos-sárgabarackos-sárgadinnyés lekvárral)

Szezonális ételek: hagymás sült vér, tehéntőgye roston, pacal, zúzapörkölt, rántott velő, vesevelő, libamáj, harcsamáj

Reggelik: hatféle omlett, lecsókolbász, bizarr melegszendvics, szombatonként ezek mellett a megszokott bundás kenyér másképp (spenóttal és rákkal), valamint szezonális reggelik (például kocsonya)

Forrás: Séf utcája/Vendég ß Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.