Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik

Holló Klára és Nagy Gabriella egy évvel ezelőtt találkoztak, majd addig beszélgettek egymással, amíg megálmodtak egy lakáséttermet. A Bolladoro idén nyitotta meg kapuit a XI. kerület egyik hangulatos utcájában. Április végén fogadta első vendégeit a különleges gasztronómiai élményeket kínáló lakásétterem.

Április végén fogadta első vendégeit a különleges gasztronómiai élményeket kínáló lakásétterem, a Bolladoro, amely nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit. A hely két nagyszerű nő, Nagy Gabriella és Holló Klára közös projektje, amely a szívből jövő vendéglátás és a magas színvonalú gasztronómia jegyében született meg. Kettejük együttműködése és közös munkája remekül ötvözi a kulináris élményeket, amelynek köszönhetően a vendégeknek páratlan élményekben lehet részük.


Fotó: SZT

A tulajdonosok kulinária és konyha iránti szeretete ott van mindenben. Magyarné Bagi Viktória belsőépítész segítségével modern és kifinomult miliőt teremtettek, amely tele van izgalmas megoldásokkal, és amelybe belépve azonnal otthon érezzük magunkat. Mintha csak egy közeli barátunk hívott volna meg egy exkluzív vacsorára. Az ételek izgalmasak, kifinomultak, a borok és italok pedig gondosan válogatottak, tökéletes harmóniában az egyes fogásokkal.

Utazások és gasztronómiai élmények

Munkájukat, gasztronómiai kínálatukat az utazások és élmények táplálják. Külföldön gyűjtött receptjeikből gondosan válogatott ételsorok készülnek, amelyek receptjeit aztán szívesen megosztják a látogatókkal.


Fotó: Bolladoro Facebook oldala

A tulajdonosok szenvedélye kézzelfogható minden részletében, legyen szó a gondosan elkészített ételekről, a borokról vagy az irodalmi és asztrológiai estekről.

„A legjobb pillanat, amikor várjuk a vendégeket” – mondja Nagy Gabriella, a Bolladoro egyik tulajdonosa, ami tulajdonképpen nem csak egy egyszerű lakásétterem, hanem workshop helyszín, kulturális találkozóhely, céges és privát rendezvények elegáns és izgalmas tere.


Fotó: Bolladoro Facebook oldala

Az étkezésen túl: programok és közösségi élmények

Ahogy Holló Klára kiemelte, napjainkban egyre jobban felértékelődnek az emberi kapcsolatok, és a közösségeknek áldásos hatása tud lenni az emberi kapcsolatokra. Ennek jegyében, a Bolladoroban nem csak kifinomult ételek vagy tematikus finomságokat kaphatunk. A házigazdák különleges programokat szerveznek, amelyekkel még egyedibb hangulatot teremtenek a hozzájuk látogató vendégek számára.

Az egyik ilyen esemény a "Páholy" névre keresztelt vacsorával egybekötött irodalmi est, amelyek alkalmával kortárs írók, költők mutatják be műveiket, közönségtalálkozókkal és beszélgetéssel gazdagítva az élményt. Az "Asztroestek" keretében az asztrológia iránt érdeklődők különleges előadások keretében mélyedhetnek el a csillagok titkaiban, és amely egyesíti a spiritualitást és a gasztronómiai élvezetet. A „Séf a nappaliban” című eseménysorozatban minden alkalommal más és más neves séf és cukrász főz majd, de terveznek kisebb létszámú gluténmentes és laktózmentes workshopokat vagy akár elmerülhetünk a francia pezsgők birodalmában is.


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.