Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik

Holló Klára és Nagy Gabriella egy évvel ezelőtt találkoztak, majd addig beszélgettek egymással, amíg megálmodtak egy lakáséttermet. A Bolladoro idén nyitotta meg kapuit a XI. kerület egyik hangulatos utcájában. Április végén fogadta első vendégeit a különleges gasztronómiai élményeket kínáló lakásétterem.

Április végén fogadta első vendégeit a különleges gasztronómiai élményeket kínáló lakásétterem, a Bolladoro, amely nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit. A hely két nagyszerű nő, Nagy Gabriella és Holló Klára közös projektje, amely a szívből jövő vendéglátás és a magas színvonalú gasztronómia jegyében született meg. Kettejük együttműködése és közös munkája remekül ötvözi a kulináris élményeket, amelynek köszönhetően a vendégeknek páratlan élményekben lehet részük.


Fotó: SZT

A tulajdonosok kulinária és konyha iránti szeretete ott van mindenben. Magyarné Bagi Viktória belsőépítész segítségével modern és kifinomult miliőt teremtettek, amely tele van izgalmas megoldásokkal, és amelybe belépve azonnal otthon érezzük magunkat. Mintha csak egy közeli barátunk hívott volna meg egy exkluzív vacsorára. Az ételek izgalmasak, kifinomultak, a borok és italok pedig gondosan válogatottak, tökéletes harmóniában az egyes fogásokkal.

Utazások és gasztronómiai élmények

Munkájukat, gasztronómiai kínálatukat az utazások és élmények táplálják. Külföldön gyűjtött receptjeikből gondosan válogatott ételsorok készülnek, amelyek receptjeit aztán szívesen megosztják a látogatókkal.


Fotó: Bolladoro Facebook oldala

A tulajdonosok szenvedélye kézzelfogható minden részletében, legyen szó a gondosan elkészített ételekről, a borokról vagy az irodalmi és asztrológiai estekről.

„A legjobb pillanat, amikor várjuk a vendégeket” – mondja Nagy Gabriella, a Bolladoro egyik tulajdonosa, ami tulajdonképpen nem csak egy egyszerű lakásétterem, hanem workshop helyszín, kulturális találkozóhely, céges és privát rendezvények elegáns és izgalmas tere.


Fotó: Bolladoro Facebook oldala

Az étkezésen túl: programok és közösségi élmények

Ahogy Holló Klára kiemelte, napjainkban egyre jobban felértékelődnek az emberi kapcsolatok, és a közösségeknek áldásos hatása tud lenni az emberi kapcsolatokra. Ennek jegyében, a Bolladoroban nem csak kifinomult ételek vagy tematikus finomságokat kaphatunk. A házigazdák különleges programokat szerveznek, amelyekkel még egyedibb hangulatot teremtenek a hozzájuk látogató vendégek számára.

Az egyik ilyen esemény a "Páholy" névre keresztelt vacsorával egybekötött irodalmi est, amelyek alkalmával kortárs írók, költők mutatják be műveiket, közönségtalálkozókkal és beszélgetéssel gazdagítva az élményt. Az "Asztroestek" keretében az asztrológia iránt érdeklődők különleges előadások keretében mélyedhetnek el a csillagok titkaiban, és amely egyesíti a spiritualitást és a gasztronómiai élvezetet. A „Séf a nappaliban” című eseménysorozatban minden alkalommal más és más neves séf és cukrász főz majd, de terveznek kisebb létszámú gluténmentes és laktózmentes workshopokat vagy akár elmerülhetünk a francia pezsgők birodalmában is.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.