Brazil hangulatban a spirit és sör piac

Döntőre készül a Ballantine’s Brasil, fesztiválokra tolja be a biciklit a Havana Club, és klubokba, szórakozóhelyekre gurul be az idén újra aktivált Miller – a HTX Advertising & Event szezonális megbízásokat teljesít a Pernod Ricard és a Dreher Sörgyárak részére.

„A nyár egyébként is a bulik és fesztiválok ideje, 2014-ben azonban a foci-vb és ennek nyomán a brazil életérzés is fémjelzi a szezont. Az alkoholos italok piacán különösen jól látszik ez a trend” – emelte ki Soproni István, a HTX Advertising & Event rendezvényigazgatója.

A brazil lime szárított héján érlelt Ballantine’s Brasil idén debütált, és bár karrierje korántsem csak a futball világbajnokság idejére szól, de a vb-döntő mégis kiemelt alkalom a Pernod Ricard – long drinkek alapjául is kiválóan alkalmazható – whiskyjének promóciózására. A megszokott, szórakozóhelyi aktivitások mellett Samba Di Budapest néven, július 13-án a Gozsdu udvar közönsége előtt vonulnak fel a brandingelt triciklivel „közlekedő” fejdíszes hoszteszek, a brazil táncosok és dobosok, hogy bíztassák a szurkolókat.

Szintén a kevert italok irányában promóciózik nyári fesztiválokon a Havana Club rum is, amely különleges, koktélkeverő akciót szervez. „A dél-amerikai hangulatot egy koktélpulttá alakított, napernyős, egyedi designos biciklivel hozzuk. Ezen a karibi életérzést tükröző hoszteszek segítségével a fesztiválozók maguk is megtanulhatják a koktélkeverés fortélyait” – mondta a HTX Advertising & Event rendezvényigazgatója.

A Magyarországon a Dreher Sörgyárak égisze alá tartozó Miller sör dekoratív hoszteszei viszont felmatricázott Minivel gurulnak a szórakozóhelyekre, ahol látványos installáció hívja fel a figyelmet a márka aktivitására. Az It’s Miller Time promóció során a háttérfal előtt elhelyezett világító jeges vödrökben lehűtött sörök várják azt az első száz vendéget, akik helyesen meg tudják válaszolni a beugró kérdést. A márkát az idei évben újra aktiválta a vállalat és az eladáshelyi akciókon kívül tv-kampánnyal és erős online megjelenéssel is támogatja.

Forrás: Élelmiszer Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.