Brazil hangulatban a spirit és sör piac

Döntőre készül a Ballantine’s Brasil, fesztiválokra tolja be a biciklit a Havana Club, és klubokba, szórakozóhelyekre gurul be az idén újra aktivált Miller – a HTX Advertising & Event szezonális megbízásokat teljesít a Pernod Ricard és a Dreher Sörgyárak részére.

„A nyár egyébként is a bulik és fesztiválok ideje, 2014-ben azonban a foci-vb és ennek nyomán a brazil életérzés is fémjelzi a szezont. Az alkoholos italok piacán különösen jól látszik ez a trend” – emelte ki Soproni István, a HTX Advertising & Event rendezvényigazgatója.

A brazil lime szárított héján érlelt Ballantine’s Brasil idén debütált, és bár karrierje korántsem csak a futball világbajnokság idejére szól, de a vb-döntő mégis kiemelt alkalom a Pernod Ricard – long drinkek alapjául is kiválóan alkalmazható – whiskyjének promóciózására. A megszokott, szórakozóhelyi aktivitások mellett Samba Di Budapest néven, július 13-án a Gozsdu udvar közönsége előtt vonulnak fel a brandingelt triciklivel „közlekedő” fejdíszes hoszteszek, a brazil táncosok és dobosok, hogy bíztassák a szurkolókat.

Szintén a kevert italok irányában promóciózik nyári fesztiválokon a Havana Club rum is, amely különleges, koktélkeverő akciót szervez. „A dél-amerikai hangulatot egy koktélpulttá alakított, napernyős, egyedi designos biciklivel hozzuk. Ezen a karibi életérzést tükröző hoszteszek segítségével a fesztiválozók maguk is megtanulhatják a koktélkeverés fortélyait” – mondta a HTX Advertising & Event rendezvényigazgatója.

A Magyarországon a Dreher Sörgyárak égisze alá tartozó Miller sör dekoratív hoszteszei viszont felmatricázott Minivel gurulnak a szórakozóhelyekre, ahol látványos installáció hívja fel a figyelmet a márka aktivitására. Az It’s Miller Time promóció során a háttérfal előtt elhelyezett világító jeges vödrökben lehűtött sörök várják azt az első száz vendéget, akik helyesen meg tudják válaszolni a beugró kérdést. A márkát az idei évben újra aktiválta a vállalat és az eladáshelyi akciókon kívül tv-kampánnyal és erős online megjelenéssel is támogatja.

Forrás: Élelmiszer Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.