Buda Gourmet: Vásárlás felsőfokon

Augusztus 27-én Óbudán, a Bécsi úton, a Buda Entertainment&Gastro bevásárló- és szórakoztatóközpontban (korábban Új Udvar) ünnepélyesen átadták a főváros egyik legexkluzívabb élelmiszer-áruházát.

Az 1800 négyzetméteres, Buda Gourmet by Príma nevet viselő, prémium minőségű élelmiszeráruházban a Nyugat-Európa legmagasabb színvonalú gourmet üzleteiben látható belsőépítészeti, árukihelyezési megoldásokat alkalmaztak. Az igényes, elegáns burkolatok, pultok, a polcok, a világítótestek már az első pillanatban elárulják, hogy nem egy átlagos szupermarketben jár a vásárló.

A tulajdonosok arra is hangsúlyt fektettek, hogy az elegáns belső térben rendkívül bőséges árukínálatot vonultassanak fel. A cél az volt, hogy a 45 ezer cikkelem között minél több olyan termék legyen, amely a maga kategóriájában a legjobb minőségűnek és igazi különlegességnek számít, ugyanakkor minél kedvezőbb áron legyen elérhető. A kínálatban emellett helyet kaptak a Príma-üzletekben megszokott hagyományos áruk is. A kínálat az augusztus 27-i étteremmel együtt tartandó ünnepélyes megnyitóra vált teljessé.

Az áruházba belépve a először a zöldség-gyümölcs részlegbe jutunk, ahol a hagyományos termékek mellett nagyon sokféle bio-, illetve vegyszermentes eljárással termesztett zöldségből és gyümölcsből válogathat a vásárló. A szigetként kialakított csemege- és sajtpultokban különleges felvágottak, szárított sonkák, szalámik és legalább százféle hazai és külföldi sajt található. Ennek szomszédságában a tengeri és édesvízi halakat felvonultató pult helyezkedik el, és ennek közelében találhatjuk meg a baromfi- és tőkehúskínálatot is.

Továbbhaladva igazi különleges „üvegkalitkával” találjuk szemben magunkat, amely a Luxus spájz nevet viseli. Ebben sorakozik több tucat különböző, a világ számos pontjáról származó legjobb minőségű steakhús. Kicsit odébb pedig egy újabb, hazánkban eddig sehol sem látott különlegességgel, a húsérlelő üvegkamrával találkozhatunk. Ebben a különböző, szintén válogatott, kiváló minőségű magyar szarvasmarhahúst érlelik – 20-30 napig is – annak érdekében, hogy a fogyasztók ebből is a legjobbat kapják.

Hungarikum termékekből sincs hiány, hiszen az üzlet filozófiája, hogy a hazai termékek legjavából minél több helyet kapjon a polcokon. A modern táplálkozás hívei is megtalálhatják a számításukat, hiszen igen bőséges bio- és reform árukínálattal találkozhatnak. Természetesen glutén- és laktózmentes élelmiszerekből is nagy a kínálat, az áruház ugyanis a különleges táplálkozási igényű vásárlókra is nagy figyelmet kíván fordítani.

Nagyon bőséges a bor- és pezsgőfelhozatal, és említést érdemel a sokrétű pékáru- és cukrászati termékkínálat is. A kasszazóna közelében található az ételbár, ahol elvitelre kaphatók saláták, levesek, főételek, desszertek. Akik helyben fogyasztanának, illetve rendkívüli kulináris élményekre vágynak, azok a Bécsi útról közvetlenül megközelíthető, az áruház mellett található, igényesen kialakított 600 négyzetméter alapterületű étterem különleges ételkínálatából is válogathatnak.
Az üzlet nyitvatartási ideje: H-Szo: 7-22. Az autóval érkező vásárlók számára rendelkezésre áll a komplexum kétszintes mélygarázsa.

Jótékonysággal egybekötött üzletnyitás

„A komplexum megvalósításával az volt a célunk, hogy hazánk legkülönlegesebb élelmiszer-kereskedelmi és vendéglátóegységét hozzuk létre. Impozáns belsőépítészeti kialakításának, a legkorszerűbb eszközöknek, valamint színes termékválasztékának köszönhetően létesítményünk a legkifinomultabb vásárlói igényeket is kielégíti” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Baldauf László, az üzletlánc elnöke.

A Ments Életet Alapítvány főtitkára, Gáspár Attila a „Váltsd valóra egy beteg gyermek álmát!” program keretében az áruházlánccal közösen három súlyosan beteg gyermeknek adott át laptopokat.

A CBA a társadalmi felelősségvállalás jegyében évek óta támogatja a leukémiás betegeket segítő alapítvány munkáját.
„Mindenképpen maximálisan támogatásra méltó az ő működésük. Az elmúlt időszakban is számos programot valósítottunk meg közösen, és azt gondolom, hogy több száz gyermek számára olyan élményeket adtunk, amelyek, bízhatunk abban, hogy a gyógyulásukhoz komoly mértékben képesek hozzájárulni – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

 




Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.