Buda Gourmet: Vásárlás felsőfokon

Augusztus 27-én Óbudán, a Bécsi úton, a Buda Entertainment&Gastro bevásárló- és szórakoztatóközpontban (korábban Új Udvar) ünnepélyesen átadták a főváros egyik legexkluzívabb élelmiszer-áruházát.

Az 1800 négyzetméteres, Buda Gourmet by Príma nevet viselő, prémium minőségű élelmiszeráruházban a Nyugat-Európa legmagasabb színvonalú gourmet üzleteiben látható belsőépítészeti, árukihelyezési megoldásokat alkalmaztak. Az igényes, elegáns burkolatok, pultok, a polcok, a világítótestek már az első pillanatban elárulják, hogy nem egy átlagos szupermarketben jár a vásárló.

A tulajdonosok arra is hangsúlyt fektettek, hogy az elegáns belső térben rendkívül bőséges árukínálatot vonultassanak fel. A cél az volt, hogy a 45 ezer cikkelem között minél több olyan termék legyen, amely a maga kategóriájában a legjobb minőségűnek és igazi különlegességnek számít, ugyanakkor minél kedvezőbb áron legyen elérhető. A kínálatban emellett helyet kaptak a Príma-üzletekben megszokott hagyományos áruk is. A kínálat az augusztus 27-i étteremmel együtt tartandó ünnepélyes megnyitóra vált teljessé.

Az áruházba belépve a először a zöldség-gyümölcs részlegbe jutunk, ahol a hagyományos termékek mellett nagyon sokféle bio-, illetve vegyszermentes eljárással termesztett zöldségből és gyümölcsből válogathat a vásárló. A szigetként kialakított csemege- és sajtpultokban különleges felvágottak, szárított sonkák, szalámik és legalább százféle hazai és külföldi sajt található. Ennek szomszédságában a tengeri és édesvízi halakat felvonultató pult helyezkedik el, és ennek közelében találhatjuk meg a baromfi- és tőkehúskínálatot is.

Továbbhaladva igazi különleges „üvegkalitkával” találjuk szemben magunkat, amely a Luxus spájz nevet viseli. Ebben sorakozik több tucat különböző, a világ számos pontjáról származó legjobb minőségű steakhús. Kicsit odébb pedig egy újabb, hazánkban eddig sehol sem látott különlegességgel, a húsérlelő üvegkamrával találkozhatunk. Ebben a különböző, szintén válogatott, kiváló minőségű magyar szarvasmarhahúst érlelik – 20-30 napig is – annak érdekében, hogy a fogyasztók ebből is a legjobbat kapják.

Hungarikum termékekből sincs hiány, hiszen az üzlet filozófiája, hogy a hazai termékek legjavából minél több helyet kapjon a polcokon. A modern táplálkozás hívei is megtalálhatják a számításukat, hiszen igen bőséges bio- és reform árukínálattal találkozhatnak. Természetesen glutén- és laktózmentes élelmiszerekből is nagy a kínálat, az áruház ugyanis a különleges táplálkozási igényű vásárlókra is nagy figyelmet kíván fordítani.

Nagyon bőséges a bor- és pezsgőfelhozatal, és említést érdemel a sokrétű pékáru- és cukrászati termékkínálat is. A kasszazóna közelében található az ételbár, ahol elvitelre kaphatók saláták, levesek, főételek, desszertek. Akik helyben fogyasztanának, illetve rendkívüli kulináris élményekre vágynak, azok a Bécsi útról közvetlenül megközelíthető, az áruház mellett található, igényesen kialakított 600 négyzetméter alapterületű étterem különleges ételkínálatából is válogathatnak.
Az üzlet nyitvatartási ideje: H-Szo: 7-22. Az autóval érkező vásárlók számára rendelkezésre áll a komplexum kétszintes mélygarázsa.

Jótékonysággal egybekötött üzletnyitás

„A komplexum megvalósításával az volt a célunk, hogy hazánk legkülönlegesebb élelmiszer-kereskedelmi és vendéglátóegységét hozzuk létre. Impozáns belsőépítészeti kialakításának, a legkorszerűbb eszközöknek, valamint színes termékválasztékának köszönhetően létesítményünk a legkifinomultabb vásárlói igényeket is kielégíti” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Baldauf László, az üzletlánc elnöke.

A Ments Életet Alapítvány főtitkára, Gáspár Attila a „Váltsd valóra egy beteg gyermek álmát!” program keretében az áruházlánccal közösen három súlyosan beteg gyermeknek adott át laptopokat.

A CBA a társadalmi felelősségvállalás jegyében évek óta támogatja a leukémiás betegeket segítő alapítvány munkáját.
„Mindenképpen maximálisan támogatásra méltó az ő működésük. Az elmúlt időszakban is számos programot valósítottunk meg közösen, és azt gondolom, hogy több száz gyermek számára olyan élményeket adtunk, amelyek, bízhatunk abban, hogy a gyógyulásukhoz komoly mértékben képesek hozzájárulni – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

 




Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.