Az 1800 négyzetméteres, Buda Gourmet by Príma nevet viselő, prémium minőségű élelmiszeráruházban a Nyugat-Európa legmagasabb színvonalú gourmet üzleteiben látható belsőépítészeti, árukihelyezési megoldásokat alkalmaztak. Az igényes, elegáns burkolatok, pultok, a polcok, a világítótestek már az első pillanatban elárulják, hogy nem egy átlagos szupermarketben jár a vásárló.
A tulajdonosok arra is hangsúlyt fektettek, hogy az elegáns belső térben rendkívül bőséges árukínálatot vonultassanak fel. A cél az volt, hogy a 45 ezer cikkelem között minél több olyan termék legyen, amely a maga kategóriájában a legjobb minőségűnek és igazi különlegességnek számít, ugyanakkor minél kedvezőbb áron legyen elérhető. A kínálatban emellett helyet kaptak a Príma-üzletekben megszokott hagyományos áruk is. A kínálat az augusztus 27-i étteremmel együtt tartandó ünnepélyes megnyitóra vált teljessé.
Az áruházba belépve a először a zöldség-gyümölcs részlegbe jutunk, ahol a hagyományos termékek mellett nagyon sokféle bio-, illetve vegyszermentes eljárással termesztett zöldségből és gyümölcsből válogathat a vásárló. A szigetként kialakított csemege- és sajtpultokban különleges felvágottak, szárított sonkák, szalámik és legalább százféle hazai és külföldi sajt található. Ennek szomszédságában a tengeri és édesvízi halakat felvonultató pult helyezkedik el, és ennek közelében találhatjuk meg a baromfi- és tőkehúskínálatot is.
Továbbhaladva igazi különleges „üvegkalitkával” találjuk szemben magunkat, amely a Luxus spájz nevet viseli. Ebben sorakozik több tucat különböző, a világ számos pontjáról származó legjobb minőségű steakhús. Kicsit odébb pedig egy újabb, hazánkban eddig sehol sem látott különlegességgel, a húsérlelő üvegkamrával találkozhatunk. Ebben a különböző, szintén válogatott, kiváló minőségű magyar szarvasmarhahúst érlelik – 20-30 napig is – annak érdekében, hogy a fogyasztók ebből is a legjobbat kapják.
Hungarikum termékekből sincs hiány, hiszen az üzlet filozófiája, hogy a hazai termékek legjavából minél több helyet kapjon a polcokon. A modern táplálkozás hívei is megtalálhatják a számításukat, hiszen igen bőséges bio- és reform árukínálattal találkozhatnak. Természetesen glutén- és laktózmentes élelmiszerekből is nagy a kínálat, az áruház ugyanis a különleges táplálkozási igényű vásárlókra is nagy figyelmet kíván fordítani.
Nagyon bőséges a bor- és pezsgőfelhozatal, és említést érdemel a sokrétű pékáru- és cukrászati termékkínálat is. A kasszazóna közelében található az ételbár, ahol elvitelre kaphatók saláták, levesek, főételek, desszertek. Akik helyben fogyasztanának, illetve rendkívüli kulináris élményekre vágynak, azok a Bécsi útról közvetlenül megközelíthető, az áruház mellett található, igényesen kialakított 600 négyzetméter alapterületű étterem különleges ételkínálatából is válogathatnak.
Az üzlet nyitvatartási ideje: H-Szo: 7-22. Az autóval érkező vásárlók számára rendelkezésre áll a komplexum kétszintes mélygarázsa.
Jótékonysággal egybekötött üzletnyitás
„A komplexum megvalósításával az volt a célunk, hogy hazánk legkülönlegesebb élelmiszer-kereskedelmi és vendéglátóegységét hozzuk létre. Impozáns belsőépítészeti kialakításának, a legkorszerűbb eszközöknek, valamint színes termékválasztékának köszönhetően létesítményünk a legkifinomultabb vásárlói igényeket is kielégíti” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Baldauf László, az üzletlánc elnöke.
A Ments Életet Alapítvány főtitkára, Gáspár Attila a „Váltsd valóra egy beteg gyermek álmát!” program keretében az áruházlánccal közösen három súlyosan beteg gyermeknek adott át laptopokat.
A CBA a társadalmi felelősségvállalás jegyében évek óta támogatja a leukémiás betegeket segítő alapítvány munkáját.
„Mindenképpen maximálisan támogatásra méltó az ő működésük. Az elmúlt időszakban is számos programot valósítottunk meg közösen, és azt gondolom, hogy több száz gyermek számára olyan élményeket adtunk, amelyek, bízhatunk abban, hogy a gyógyulásukhoz komoly mértékben képesek hozzájárulni – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.
Forrás: Élelmiszer online