Buda Gourmet: Vásárlás felsőfokon

Augusztus 27-én Óbudán, a Bécsi úton, a Buda Entertainment&Gastro bevásárló- és szórakoztatóközpontban (korábban Új Udvar) ünnepélyesen átadták a főváros egyik legexkluzívabb élelmiszer-áruházát.

Az 1800 négyzetméteres, Buda Gourmet by Príma nevet viselő, prémium minőségű élelmiszeráruházban a Nyugat-Európa legmagasabb színvonalú gourmet üzleteiben látható belsőépítészeti, árukihelyezési megoldásokat alkalmaztak. Az igényes, elegáns burkolatok, pultok, a polcok, a világítótestek már az első pillanatban elárulják, hogy nem egy átlagos szupermarketben jár a vásárló.

A tulajdonosok arra is hangsúlyt fektettek, hogy az elegáns belső térben rendkívül bőséges árukínálatot vonultassanak fel. A cél az volt, hogy a 45 ezer cikkelem között minél több olyan termék legyen, amely a maga kategóriájában a legjobb minőségűnek és igazi különlegességnek számít, ugyanakkor minél kedvezőbb áron legyen elérhető. A kínálatban emellett helyet kaptak a Príma-üzletekben megszokott hagyományos áruk is. A kínálat az augusztus 27-i étteremmel együtt tartandó ünnepélyes megnyitóra vált teljessé.

Az áruházba belépve a először a zöldség-gyümölcs részlegbe jutunk, ahol a hagyományos termékek mellett nagyon sokféle bio-, illetve vegyszermentes eljárással termesztett zöldségből és gyümölcsből válogathat a vásárló. A szigetként kialakított csemege- és sajtpultokban különleges felvágottak, szárított sonkák, szalámik és legalább százféle hazai és külföldi sajt található. Ennek szomszédságában a tengeri és édesvízi halakat felvonultató pult helyezkedik el, és ennek közelében találhatjuk meg a baromfi- és tőkehúskínálatot is.

Továbbhaladva igazi különleges „üvegkalitkával” találjuk szemben magunkat, amely a Luxus spájz nevet viseli. Ebben sorakozik több tucat különböző, a világ számos pontjáról származó legjobb minőségű steakhús. Kicsit odébb pedig egy újabb, hazánkban eddig sehol sem látott különlegességgel, a húsérlelő üvegkamrával találkozhatunk. Ebben a különböző, szintén válogatott, kiváló minőségű magyar szarvasmarhahúst érlelik – 20-30 napig is – annak érdekében, hogy a fogyasztók ebből is a legjobbat kapják.

Hungarikum termékekből sincs hiány, hiszen az üzlet filozófiája, hogy a hazai termékek legjavából minél több helyet kapjon a polcokon. A modern táplálkozás hívei is megtalálhatják a számításukat, hiszen igen bőséges bio- és reform árukínálattal találkozhatnak. Természetesen glutén- és laktózmentes élelmiszerekből is nagy a kínálat, az áruház ugyanis a különleges táplálkozási igényű vásárlókra is nagy figyelmet kíván fordítani.

Nagyon bőséges a bor- és pezsgőfelhozatal, és említést érdemel a sokrétű pékáru- és cukrászati termékkínálat is. A kasszazóna közelében található az ételbár, ahol elvitelre kaphatók saláták, levesek, főételek, desszertek. Akik helyben fogyasztanának, illetve rendkívüli kulináris élményekre vágynak, azok a Bécsi útról közvetlenül megközelíthető, az áruház mellett található, igényesen kialakított 600 négyzetméter alapterületű étterem különleges ételkínálatából is válogathatnak.
Az üzlet nyitvatartási ideje: H-Szo: 7-22. Az autóval érkező vásárlók számára rendelkezésre áll a komplexum kétszintes mélygarázsa.

Jótékonysággal egybekötött üzletnyitás

„A komplexum megvalósításával az volt a célunk, hogy hazánk legkülönlegesebb élelmiszer-kereskedelmi és vendéglátóegységét hozzuk létre. Impozáns belsőépítészeti kialakításának, a legkorszerűbb eszközöknek, valamint színes termékválasztékának köszönhetően létesítményünk a legkifinomultabb vásárlói igényeket is kielégíti” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Baldauf László, az üzletlánc elnöke.

A Ments Életet Alapítvány főtitkára, Gáspár Attila a „Váltsd valóra egy beteg gyermek álmát!” program keretében az áruházlánccal közösen három súlyosan beteg gyermeknek adott át laptopokat.

A CBA a társadalmi felelősségvállalás jegyében évek óta támogatja a leukémiás betegeket segítő alapítvány munkáját.
„Mindenképpen maximálisan támogatásra méltó az ő működésük. Az elmúlt időszakban is számos programot valósítottunk meg közösen, és azt gondolom, hogy több száz gyermek számára olyan élményeket adtunk, amelyek, bízhatunk abban, hogy a gyógyulásukhoz komoly mértékben képesek hozzájárulni – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

 




Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.