Buda Gourmet: Vásárlás felsőfokon

Augusztus 27-én Óbudán, a Bécsi úton, a Buda Entertainment&Gastro bevásárló- és szórakoztatóközpontban (korábban Új Udvar) ünnepélyesen átadták a főváros egyik legexkluzívabb élelmiszer-áruházát.

Az 1800 négyzetméteres, Buda Gourmet by Príma nevet viselő, prémium minőségű élelmiszeráruházban a Nyugat-Európa legmagasabb színvonalú gourmet üzleteiben látható belsőépítészeti, árukihelyezési megoldásokat alkalmaztak. Az igényes, elegáns burkolatok, pultok, a polcok, a világítótestek már az első pillanatban elárulják, hogy nem egy átlagos szupermarketben jár a vásárló.

A tulajdonosok arra is hangsúlyt fektettek, hogy az elegáns belső térben rendkívül bőséges árukínálatot vonultassanak fel. A cél az volt, hogy a 45 ezer cikkelem között minél több olyan termék legyen, amely a maga kategóriájában a legjobb minőségűnek és igazi különlegességnek számít, ugyanakkor minél kedvezőbb áron legyen elérhető. A kínálatban emellett helyet kaptak a Príma-üzletekben megszokott hagyományos áruk is. A kínálat az augusztus 27-i étteremmel együtt tartandó ünnepélyes megnyitóra vált teljessé.

Az áruházba belépve a először a zöldség-gyümölcs részlegbe jutunk, ahol a hagyományos termékek mellett nagyon sokféle bio-, illetve vegyszermentes eljárással termesztett zöldségből és gyümölcsből válogathat a vásárló. A szigetként kialakított csemege- és sajtpultokban különleges felvágottak, szárított sonkák, szalámik és legalább százféle hazai és külföldi sajt található. Ennek szomszédságában a tengeri és édesvízi halakat felvonultató pult helyezkedik el, és ennek közelében találhatjuk meg a baromfi- és tőkehúskínálatot is.

Továbbhaladva igazi különleges „üvegkalitkával” találjuk szemben magunkat, amely a Luxus spájz nevet viseli. Ebben sorakozik több tucat különböző, a világ számos pontjáról származó legjobb minőségű steakhús. Kicsit odébb pedig egy újabb, hazánkban eddig sehol sem látott különlegességgel, a húsérlelő üvegkamrával találkozhatunk. Ebben a különböző, szintén válogatott, kiváló minőségű magyar szarvasmarhahúst érlelik – 20-30 napig is – annak érdekében, hogy a fogyasztók ebből is a legjobbat kapják.

Hungarikum termékekből sincs hiány, hiszen az üzlet filozófiája, hogy a hazai termékek legjavából minél több helyet kapjon a polcokon. A modern táplálkozás hívei is megtalálhatják a számításukat, hiszen igen bőséges bio- és reform árukínálattal találkozhatnak. Természetesen glutén- és laktózmentes élelmiszerekből is nagy a kínálat, az áruház ugyanis a különleges táplálkozási igényű vásárlókra is nagy figyelmet kíván fordítani.

Nagyon bőséges a bor- és pezsgőfelhozatal, és említést érdemel a sokrétű pékáru- és cukrászati termékkínálat is. A kasszazóna közelében található az ételbár, ahol elvitelre kaphatók saláták, levesek, főételek, desszertek. Akik helyben fogyasztanának, illetve rendkívüli kulináris élményekre vágynak, azok a Bécsi útról közvetlenül megközelíthető, az áruház mellett található, igényesen kialakított 600 négyzetméter alapterületű étterem különleges ételkínálatából is válogathatnak.
Az üzlet nyitvatartási ideje: H-Szo: 7-22. Az autóval érkező vásárlók számára rendelkezésre áll a komplexum kétszintes mélygarázsa.

Jótékonysággal egybekötött üzletnyitás

„A komplexum megvalósításával az volt a célunk, hogy hazánk legkülönlegesebb élelmiszer-kereskedelmi és vendéglátóegységét hozzuk létre. Impozáns belsőépítészeti kialakításának, a legkorszerűbb eszközöknek, valamint színes termékválasztékának köszönhetően létesítményünk a legkifinomultabb vásárlói igényeket is kielégíti” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón Baldauf László, az üzletlánc elnöke.

A Ments Életet Alapítvány főtitkára, Gáspár Attila a „Váltsd valóra egy beteg gyermek álmát!” program keretében az áruházlánccal közösen három súlyosan beteg gyermeknek adott át laptopokat.

A CBA a társadalmi felelősségvállalás jegyében évek óta támogatja a leukémiás betegeket segítő alapítvány munkáját.
„Mindenképpen maximálisan támogatásra méltó az ő működésük. Az elmúlt időszakban is számos programot valósítottunk meg közösen, és azt gondolom, hogy több száz gyermek számára olyan élményeket adtunk, amelyek, bízhatunk abban, hogy a gyógyulásukhoz komoly mértékben képesek hozzájárulni – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

 




Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.