Burgenlandi Ínyencfesztivál

Burgenlandban az ősz elsősorban a borról és a gasztronómiáról szól. A Gans Burgenland Ínyencfesztivál keretében egész ősszel több helyszínen kóstolhatják meg a libás finomságokat. Ebből kaphattak ízelítőt azok, akik részt vettek az Österreich Werbung által szeptember 13-án szervezett sajtóeseményen.

A rendezvényen Alexander Kery, a Burgenland Tourismus marketing vezetője tájékoztatta a megjelenteket a tartomány őszi és téli kínálatáról, valamint a jövő év újdonságairól. Az este során a SZIGETI Pezsgőpincészet zamatos pezsgői várták az érkezőket, majd pedig a Weiden am Seeben található Restaurant zur blauen Gans étterem főszakácsával, Martin Kuglerrel készíthettek el egy burgenlandi libás menüt.

Az asztalra került többek között sült libamáj paszternákkrémmel, vanília-levendulamézzel és gránátalmával, de természetesen a Márton napi libasült sem hiányozhatott. Desszertként pedig Eszterházy szelet érkezett új köntösben.

Az ételekhez Julia Wallner kínált finom borokat a több évtizedes tradícióval rendelkező Fertő parti Lang Wallner borászattól. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Elisabeth Elison Kramer osztrák nagykövet is.   


Fagylaltozók, strandbüfék a célkeresztben a nyári ellenőrzések során

Fagylaltozók, strandbüfék a célkeresztben a nyári ellenőrzések során 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.