A Nébih keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ellenőrzésen a felügyelők a gyártástechnológia teljes folyamatát vizsgálták a termék előállításától a kiszerelésen át a raktározásig. A szakemberek nem csupán a citromos söritalból vettek mintát, hanem az alapanyagul szolgáló sörből, malátából, gyümölcs sűrítményből és kukoricadarából is.
A sörösdoboz és tető összkioldódási vizsgálat eredménye megfelelő volt, valamint az élelmiszerrel érintkezésbe kerülő anyagokból kioldódó fémek mennyisége is a kimutathatósági határ alatti értéket mutatott. Az ellenőrök vizsgálták a gyártmánylapnak - azaz a termék specifikációnak - való megfelelőséget, amely során nem volt kifogásolható termék. Izotóp-arány vizsgálat alapján megállapították, hogy a megengedett mennyiségnél nagyobb mértékű pótanyag felhasználás nem történt, és valamennyi esetben megfelelően tüntették fel a pótanyagokat.
A kedveltségi vizsgálatokon a tesztelők 15 hazai, valamint egy Ausztriában forgalmazott citromos söritalt kóstoltak vakon, köztük egy-egy termék üveges és dobozos változatát is. Ha tudni akarjuk a sorrendet és a teszt részleteit érdemes ellátogatni a Nébih termékteszt blogjára, a http://szupermenta.blog.hu/ oldalra.
Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI