Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből

Sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, amelyek 2023-as évére rápillantva érdekes képet kaptunk. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. Laptársunk a Privátbankár írása.

A 80 főt foglalkoztató Csányi Pincészet nettó árbevétele 1,6 milliárdról 1,9 milliárd forintra ugrott 2023-ban, ennek ellenére ismét veszteséges lett a tavalyi évük.

Igaz, most 584 millió helyett „csak” 553 milliós hiányt kellett lenyelniük. Ami akár durvának is tűnhetne, ha a borászat nem a második leggazdagabb magyar, Csányi Sándor által vezetett Bonafarm tulajdona lenne. Tény, hogy a pincészet rövid lejáratú kötelezettségei továbbra is jelentősek, 2023-ban 5,3 milliárd forintra rúgnak. 

Villányi borvidék
Villányi borvidék
Fotó: depositphotos

 

Ettől függetlenül az ötfős igazgatóságnak 2023-ban 27,2 millió forintot fizettek ki, a vezérigazgató pedig 23,2 millió forintot, azaz havi közel 2 millió forintot vihetett haza, amihez 193 ezer egyéb juttatás is járt.

A cikk folytatását laptársunk, a privatbankar.hu oldalán lehet elolvasni.

Ha pedig kíváncsi a villányi, a szekszárdi, a tokaji, az Egér és környéke, a balatoni, a somlói, az etyeki borvidéki, valamint Mészáros Lőrinc borászatainak tavalyi évére, IDE KATTINTVA olvassa el a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor.hu írását...


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.