Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből

Sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, amelyek 2023-as évére rápillantva érdekes képet kaptunk. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. Laptársunk a Privátbankár írása.

A 80 főt foglalkoztató Csányi Pincészet nettó árbevétele 1,6 milliárdról 1,9 milliárd forintra ugrott 2023-ban, ennek ellenére ismét veszteséges lett a tavalyi évük.

Igaz, most 584 millió helyett „csak” 553 milliós hiányt kellett lenyelniük. Ami akár durvának is tűnhetne, ha a borászat nem a második leggazdagabb magyar, Csányi Sándor által vezetett Bonafarm tulajdona lenne. Tény, hogy a pincészet rövid lejáratú kötelezettségei továbbra is jelentősek, 2023-ban 5,3 milliárd forintra rúgnak. 

Villányi borvidék
Villányi borvidék
Fotó: depositphotos

 

Ettől függetlenül az ötfős igazgatóságnak 2023-ban 27,2 millió forintot fizettek ki, a vezérigazgató pedig 23,2 millió forintot, azaz havi közel 2 millió forintot vihetett haza, amihez 193 ezer egyéb juttatás is járt.

A cikk folytatását laptársunk, a privatbankar.hu oldalán lehet elolvasni.

Ha pedig kíváncsi a villányi, a szekszárdi, a tokaji, az Egér és környéke, a balatoni, a somlói, az etyeki borvidéki, valamint Mészáros Lőrinc borászatainak tavalyi évére, IDE KATTINTVA olvassa el a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor.hu írását...


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.