Danubius tanulóverseny, kreativitással fűszerezve

Idén 44. alkalommal rendezték meg civilekből és szakértőkből álló zsűri hathatós közreműködésével a Danubius Tanulóversenyt, amelynek helyszíne ezúttal is a Best Western Hotel Hungaria volt. Mi is meghívást kaptunk a vendégasztalok egyikéhez.

Március 1-3. között három szakma (szakács, cukrász, pincér) – szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt - végzős szakmunkástanulói mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group nagy hagyományokkal rendelkező tanulóversenyén.

A vállalati tanulóversenyen a szakács és cukrász tanulók számára ezúttal nem előre meghatározott versenymenük készítése volt a feladat, hanem un. „árukosár” termékeiből válogathattak, és a maguk által megálmodott és összeállított ételsort készíthették el. A fiatalok így megmutathatták kreativitásukat, a mi versenyző ifjú szakácsunk - Liebl Martin, aki a Gundel étterem húspályáján tölti gyakorlati idejét - például olyan osztatlan sikert aratott asztaltársaságunk körében erdei gomba levesével, fás galuskával, hogy a verseny végeztével elkértük tőle a receptet is.

Az idei megmérettetés díjazása azért is különleges, mert a Danubius Hotels Group 2014 folyamán elnyert egy ERASMUS+ Mobilitás pályázatot, amelynek keretében a szakmák első három helyezettjei – a hagyományos díjak mellett - 2015. március 22. és április 5. között kéthetes szakmai tanulmányúton vehetnek részt Bécsben, magas színvonalú szállodában, étteremben.

A végeredmény a következő lett:

Csapatversenyben az idei győztes a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium

Egyéni győztesek:

SZAKÁCS kategóriában:

I. helyezett Perlaki Árpád Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Liebl Martin Gundel Étterem III. helyezett Bagdi Ákos Hilton Budapest

CUKRÁSZ  kategóriában:

I. helyezett Gáspár Cintia Radisson Blu Béke Hotel II. helyezett Füzeséri Barbara Best Western Hotel Hungaria III. helyezett Bulejka Gabriella Gundel Étterem

PINCÉR kategóriában:

I. helyezett Németh Ferenc Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Istovics Diána Pécsi Szállodák III. helyezett Husz Norbert DHSR Helia

Forrás: Vendég & Hotel


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.