Március 1-3. között három szakma (szakács, cukrász, pincér) – szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt - végzős szakmunkástanulói mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group nagy hagyományokkal rendelkező tanulóversenyén.
A vállalati tanulóversenyen a szakács és cukrász tanulók számára ezúttal nem előre meghatározott versenymenük készítése volt a feladat, hanem un. „árukosár” termékeiből válogathattak, és a maguk által megálmodott és összeállított ételsort készíthették el. A fiatalok így megmutathatták kreativitásukat, a mi versenyző ifjú szakácsunk - Liebl Martin, aki a Gundel étterem húspályáján tölti gyakorlati idejét - például olyan osztatlan sikert aratott asztaltársaságunk körében erdei gomba levesével, fás galuskával, hogy a verseny végeztével elkértük tőle a receptet is.
Az idei megmérettetés díjazása azért is különleges, mert a Danubius Hotels Group 2014 folyamán elnyert egy ERASMUS+ Mobilitás pályázatot, amelynek keretében a szakmák első három helyezettjei – a hagyományos díjak mellett - 2015. március 22. és április 5. között kéthetes szakmai tanulmányúton vehetnek részt Bécsben, magas színvonalú szállodában, étteremben.
A végeredmény a következő lett:
Csapatversenyben az idei győztes a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium
Egyéni győztesek:
SZAKÁCS kategóriában:
I. helyezett Perlaki Árpád Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Liebl Martin Gundel Étterem III. helyezett Bagdi Ákos Hilton Budapest
CUKRÁSZ kategóriában:
I. helyezett Gáspár Cintia Radisson Blu Béke Hotel II. helyezett Füzeséri Barbara Best Western Hotel Hungaria III. helyezett Bulejka Gabriella Gundel Étterem
PINCÉR kategóriában:
I. helyezett Németh Ferenc Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Istovics Diána Pécsi Szállodák III. helyezett Husz Norbert DHSR Helia
Forrás: Vendég & Hotel