Danubius tanulóverseny, kreativitással fűszerezve

Idén 44. alkalommal rendezték meg civilekből és szakértőkből álló zsűri hathatós közreműködésével a Danubius Tanulóversenyt, amelynek helyszíne ezúttal is a Best Western Hotel Hungaria volt. Mi is meghívást kaptunk a vendégasztalok egyikéhez.

Március 1-3. között három szakma (szakács, cukrász, pincér) – szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt - végzős szakmunkástanulói mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group nagy hagyományokkal rendelkező tanulóversenyén.

A vállalati tanulóversenyen a szakács és cukrász tanulók számára ezúttal nem előre meghatározott versenymenük készítése volt a feladat, hanem un. „árukosár” termékeiből válogathattak, és a maguk által megálmodott és összeállított ételsort készíthették el. A fiatalok így megmutathatták kreativitásukat, a mi versenyző ifjú szakácsunk - Liebl Martin, aki a Gundel étterem húspályáján tölti gyakorlati idejét - például olyan osztatlan sikert aratott asztaltársaságunk körében erdei gomba levesével, fás galuskával, hogy a verseny végeztével elkértük tőle a receptet is.

Az idei megmérettetés díjazása azért is különleges, mert a Danubius Hotels Group 2014 folyamán elnyert egy ERASMUS+ Mobilitás pályázatot, amelynek keretében a szakmák első három helyezettjei – a hagyományos díjak mellett - 2015. március 22. és április 5. között kéthetes szakmai tanulmányúton vehetnek részt Bécsben, magas színvonalú szállodában, étteremben.

A végeredmény a következő lett:

Csapatversenyben az idei győztes a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium

Egyéni győztesek:

SZAKÁCS kategóriában:

I. helyezett Perlaki Árpád Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Liebl Martin Gundel Étterem III. helyezett Bagdi Ákos Hilton Budapest

CUKRÁSZ  kategóriában:

I. helyezett Gáspár Cintia Radisson Blu Béke Hotel II. helyezett Füzeséri Barbara Best Western Hotel Hungaria III. helyezett Bulejka Gabriella Gundel Étterem

PINCÉR kategóriában:

I. helyezett Németh Ferenc Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Istovics Diána Pécsi Szállodák III. helyezett Husz Norbert DHSR Helia

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.