Danubius tanulóverseny, kreativitással fűszerezve

Idén 44. alkalommal rendezték meg civilekből és szakértőkből álló zsűri hathatós közreműködésével a Danubius Tanulóversenyt, amelynek helyszíne ezúttal is a Best Western Hotel Hungaria volt. Mi is meghívást kaptunk a vendégasztalok egyikéhez.

Március 1-3. között három szakma (szakács, cukrász, pincér) – szállodai háziversenyeken legjobban szerepelt - végzős szakmunkástanulói mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group nagy hagyományokkal rendelkező tanulóversenyén.

A vállalati tanulóversenyen a szakács és cukrász tanulók számára ezúttal nem előre meghatározott versenymenük készítése volt a feladat, hanem un. „árukosár” termékeiből válogathattak, és a maguk által megálmodott és összeállított ételsort készíthették el. A fiatalok így megmutathatták kreativitásukat, a mi versenyző ifjú szakácsunk - Liebl Martin, aki a Gundel étterem húspályáján tölti gyakorlati idejét - például olyan osztatlan sikert aratott asztaltársaságunk körében erdei gomba levesével, fás galuskával, hogy a verseny végeztével elkértük tőle a receptet is.

Az idei megmérettetés díjazása azért is különleges, mert a Danubius Hotels Group 2014 folyamán elnyert egy ERASMUS+ Mobilitás pályázatot, amelynek keretében a szakmák első három helyezettjei – a hagyományos díjak mellett - 2015. március 22. és április 5. között kéthetes szakmai tanulmányúton vehetnek részt Bécsben, magas színvonalú szállodában, étteremben.

A végeredmény a következő lett:

Csapatversenyben az idei győztes a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium

Egyéni győztesek:

SZAKÁCS kategóriában:

I. helyezett Perlaki Árpád Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Liebl Martin Gundel Étterem III. helyezett Bagdi Ákos Hilton Budapest

CUKRÁSZ  kategóriában:

I. helyezett Gáspár Cintia Radisson Blu Béke Hotel II. helyezett Füzeséri Barbara Best Western Hotel Hungaria III. helyezett Bulejka Gabriella Gundel Étterem

PINCÉR kategóriában:

I. helyezett Németh Ferenc Danubius Hotels Szakképző Iskola II. helyezett Istovics Diána Pécsi Szállodák III. helyezett Husz Norbert DHSR Helia

Forrás: Vendég & Hotel


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.