Digitális újdonságokkal várja a családokat a Gundel Kert

Érintésmentes kávéházi és éttermi, továbbá gyermek-, és kutya étlappal csábítja a vendégeket a megújult Gundel Kert.

Folytatódik a Gundel Étterem újrapozícionálása: miután tavaly decemberben megújult belső térrel, újragondolt, ám továbbra is magyar étlappal és új szakemberekkel nyitott újra a pandémia után, májusban a koncepcióváltást folytatva a Gundel Kert gyermek- és kutyabarát vendéglátóhelyként debütált, amit a külön a gyerekek és négylábúak számára készített étlap is jelez. A frissített, könnyedebb, pénztárca barátabbá tett étlapokat pedig a Screbo digitális megoldásai teszik még egyedibbé. 

A Screbo eredetileg apartmanokba és szállodai szobákba kihelyezett tabletes megoldásokkal került be a köztudatba, ám a kovidra adott azonnali válaszként előrukkoltak egy éttermek számára elérhető érintésmentes étlap funkcióval is. A fejlesztés különlegessége, hogy a QR kóddal elérhető éttermek profilján nem csak az
étlap látható, hanem egyfajta mini weboldalként az étterem története, képgaléria és egyéb érdekes
menüpontok is elérhetők. A Screbo folyamatos fejlesztésével 2022 tavaszára elkészült Gundel Étterem
tovább gondolt oldala is, amely már nem csak az éttermi és kávéházi érintésmentes étlapot, hanem a
gyerek-, és kutyaétlapot és a gyerekek számára a játszótéri programot is tartalmazza.

“Az új felületen minden olyan érdekes elemet meg tudunk mutatni, ami a Gundel történetében fontos, ráadásul
angol és magyar nyelven is.” - mondta Pintér Mariann, a Gundel Étterem és Kávéház marketingvezetője.

Megemlítette, hogy a decemberi nyitást követően azt vették észre, hogy az asztaloknál ülő családok a gyereket a mobiltelefonnal vagy tablettel foglalják le egy-egy étkezés alkalmával. És mivel a megújult koncepció jegyében az ételek és a környezet összhangja mellett az éleményekre is komoly figyelmet fordítanak, ezért  lett a Gundel Kids név alatt futó gyermekétlap különlegessége egy olyan egyedi alkalmazás, ami egyben játék program is. A kisebbek egy térkép segítségével fedezhetik fel a játszótéri játékokat, illetve telefonon, vagy tableten kiválaszthatják a Gundel saját mobil színezőjét, de akár meghallgathatnak vagy elolvashatnak egy, az étterem történetéhez köthető mesét Marczali Ágnes csodás ábrázolásával és Kalocsányi Gábor hangján.


A Screbo adminisztrációs felülete bárki számára könnyen kezelhető, felépítése egyedileg alakítható,
bármilyen típusú tartalommal kiegészíthető és gyorsan módosítható. “A Screbo admin felületen látjuk,
hogy rögtön az első nap mennyi volt az elérés, tehát hányan nézték meg a QR-kódot és az egyes
aloldalakat. Nyilván ez a legfőbb szempont abban, hogy később milyen típusú tartalmakkal bővítsük a
platformot.” - tette hozzá Vadász Gábor, a Screbo ügyvezetője.

A vendéglátóiparban tapasztalható munkaerőhiány miatt egyre többen fordulnak olyan digitális
megoldásokhoz, amelyek az innovatív élmények mellett tehermentesítik a túlterhelt személyzetet. A
problémára megoldásként a Screbo kifejlesztette azt a rendszert, ahol az éttermekben minden egyes asztal
külön QR kóddal rendelkezik, így a rendelések közvetlenül leadhatók a felületen. Ennek egy leegyszerűsített és barátságosabb változata az úgynevezett “pincérhívó” funkció, amely ideális köztes megoldás a kapacitás optimalizálására a személyesség megtartásával.

“A QR kódos webapplikáció egy költséghatékony módszer lehet arra, hogy az éttermek helyettesítsék a
honlapjukat, vagy csak a leglényegesebb információt adják át az alkalmazással, ráadásul a fenntartási,
vagy karbantartási költségei is sokkal kedvezőbbek, sőt, a módosítás is sokkal egyszerűbb. Úgy gondolom,
hogy ez egy jó megoldás lehet más vendéglátóegységek számára is a fejlődésben. 
A Gundelben hamarosan az érintésmentes étlapunk mellett a vendégek azonnal hagyhatnak majd
véleményeket is. Szeretnénk folyamatosan fejleszteni a felületet, hogy egyfajta brand oldalként
működhessen. Nem feltétlenül az étlapra helyezzük majd a hangsúlyt, hanem amire büszkék vagyunk: a
közel 130 éves történetünkre, melyet szeretnénk átadni a vendégeinknek, kicsiknek és nagyoknak” -
ismertette a jövőbeni fejlesztési terveket a marketingvezető.

Forrás: Gundel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.