Ebédmenü luxuskivitelben

Kompromisszummentes ebédmenü, ahol a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, gondosan készített és az estéhez képest egy árnyalattal egyszerűbben tálalt fogásokat találunk. Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.

Az újítással részben a törzsvendégek kívánságának is eleget tesz Budapest legjobb luxusszállodája, hiszen ők kifejezetten kérték, hogy ebédidőben is látogathassák kedvenc éttermüket.                                                                          

Bécsi szelet / Fotó: Spago Budapest
Bécsi szelet / Fotó: Spago Budapest

A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten a Matild Palotában. Wolfgang Puck és csapata folyamatosan felügyeli az éttermet, és együttműködnek a helyi séffel, Szántó Istvánnal. Ott vannak minden egyes újítás bevezetésénél, és képviselik azt, amit a Hollywood Boulevardon saját csillaggal is büszkélkedő séflegenda a legfőbb értéknek tart éttermeiben:

„A legfontosabb, hogy a vendégeket boldoggá tegyük, mindegy hol vagyunk jelen a világban. Nem számít más, csak az, milyen vendégélményt nyújtunk.”

A budapesti étterem nyitása óta eltelt időszak legfőbb eredménye, hogy nem csak a turisták, de a helyi közönség törzshelyévé is vált.

István Szántó and Tetsu Yahagi / Fotó: Spago Budapest
István Szántó and Tetsu Yahagi / Fotó: Spago Budapest

Az étterem alapanyag-központú fúziós konyhát visz és innentől fogva ebédidőben is kiváló választásnak bizonyul majd.

„Ebédidőben is érdemes betérni hozzánk. Teljesen új arcát mutatja az éttermünk ilyenkor, nemcsak a nappali időszak, hanem az ételeink kialakítása szempontjából is. Könnyedebb, frissen, gyorsan elkészíthető, tartalmas fogásokkal várjuk vendégeinket. Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója rendszeresen jön hozzánk, amikor egy új fejezet kezdődik az étterem életében. Az ő javaslatára bár átemeltünk a vacsorából néhány jellegzetes ételt, amit mindenki szívesen kipróbálna akár ebédre is, de új választékkal is előálltunk”

 – mondta Szántó István, a Spago Budapest Executive Chef-je, aki szerint az ideális ebédnek egyszerűnek, könnyűnek, finomnak kell lennie.

Faszénen grillezett Spago burger / Fotó: Spago Budapest
Faszénen grillezett Spago burger / Fotó: Spago Budapest

Az ételek között házi készítésű tésztákkal, széles saláta és pizzaválasztékkal, illetve egy-két klasszikus Spago-fogással lehet találkozni a változatos előétel kínálat mellett. Az ebédmenün megtalálhatjuk az olyan közönségkedvenc Spago klasszikusokat is, mint a fűszeres tonhaltatár vagy a híres füstölt lazacos pizza.

„Szerettük volna, ha az esti étlap már felvillan némileg a déli kínálatban is. Ami számunkra a legfontosabb, hogy akármikor is érkezik a vendég, a legjobb összetevőkből készült ételeket fogyaszthassa. A minőség ugyanaz”

– mondta Tetsu Yahagi, aki két hetet töltött együtt a csapattal az új menü kidolgozása közben és olyan fogásokat álmodott meg a csapattal közösen, mint a grillezett Angus-steak saláta vagy a kézzel vágott papardelle gombával.

Shiitake gomba tostada_Spago Budapest / Fotó: Spago Budapest
Shiitake gomba tostada_Spago Budapest / Fotó: Spago Budapest

Újdonság a faszénen grillezett SPAGO Burger a menün, ami a Los Angelesi egységben is nagy kedvenc. A hamburgerbuci házi készítésű, saját szósszal tálalják, a húspogácsa  első osztályú, érlelt amerikai marhahúsból készül. Emellett természetesen a hagyományos ételek is megjelennek ez étlapon, úgymint a bécsi szelet osztrák burgonyasalátával, vagy a serpenyőben sült csirkemell supreme. További újdonságként még 2 vegetáriánus étel is felkerült a menüre, amivel nem csak a vegetáriánusoknak szeretne kedvezni az étterem, hanem azoknak is, akik ebédidőben egy könyedebb fogásra vágynak: az izgalmas shiitake gomba tostada előételként, vagy a miso mázas zeller “steak” főételként.

Expressz Ebéd: 1 óra – 3 fogás – fix áron

A változatosság mellett volt még egy fontos szempont az ebédmenü kialakításakor és ez nem más, mint az időfaktor. Az üzleti negyed közepén elengedhetetlen, hogy ne csak minőségi, de gyors kiszolgálást is kapjanak a Spagoba betérő üzletemberek, akik sok esetben egy ebéd közben bonyolítják le tárgyalásaikat. Számukra alkotta meg az étterem az ebédmenün belül az Expressz Ebéd szekciót, ahol vállalják, hogy 1 óra alatt alatt asztalra kerül 3 fogás, mindez fix áron.

„Az adagjaink híresek arról, hogy igen bőségesek, de ebben az Expressz Ebéd kategóriában ügyeltünk arra, hogy a három fogás pont jólesően tegyen ki egy teljes ebédet”

– mondta Szántó István.  

Serpenyőben sült csirkemell supreme / Fotó: Spago Budapest
Serpenyőben sült csirkemell supreme / Fotó: Spago Budapest

A közönség kérésére bevezetett ebédmenü a tervek szerint szezononként, illetve a vendégek  visszajelzése alapján fog változni, és üde színfoltként jelenik meg a főváros hasonló kínálatai között.


Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség 

1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.
Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára 

Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.
MVI-konferencia a SIRHA-n

MVI-konferencia a SIRHA-n 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.
Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre

Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre 

Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok

Ellopták a showt a balatoni fagylaltok 

A legnagyobb tömeg  nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre

Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre 

A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet

Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet 

Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 

A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten

Öt szuper fánklelőhely Budapesten  

Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.