Ebédmenü luxuskivitelben

Kompromisszummentes ebédmenü, ahol a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, gondosan készített és az estéhez képest egy árnyalattal egyszerűbben tálalt fogásokat találunk. Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.

Az újítással részben a törzsvendégek kívánságának is eleget tesz Budapest legjobb luxusszállodája, hiszen ők kifejezetten kérték, hogy ebédidőben is látogathassák kedvenc éttermüket.                                                                          

Bécsi szelet / Fotó: Spago Budapest
Bécsi szelet / Fotó: Spago Budapest

A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten a Matild Palotában. Wolfgang Puck és csapata folyamatosan felügyeli az éttermet, és együttműködnek a helyi séffel, Szántó Istvánnal. Ott vannak minden egyes újítás bevezetésénél, és képviselik azt, amit a Hollywood Boulevardon saját csillaggal is büszkélkedő séflegenda a legfőbb értéknek tart éttermeiben:

„A legfontosabb, hogy a vendégeket boldoggá tegyük, mindegy hol vagyunk jelen a világban. Nem számít más, csak az, milyen vendégélményt nyújtunk.”

A budapesti étterem nyitása óta eltelt időszak legfőbb eredménye, hogy nem csak a turisták, de a helyi közönség törzshelyévé is vált.

István Szántó and Tetsu Yahagi / Fotó: Spago Budapest
István Szántó and Tetsu Yahagi / Fotó: Spago Budapest

Az étterem alapanyag-központú fúziós konyhát visz és innentől fogva ebédidőben is kiváló választásnak bizonyul majd.

„Ebédidőben is érdemes betérni hozzánk. Teljesen új arcát mutatja az éttermünk ilyenkor, nemcsak a nappali időszak, hanem az ételeink kialakítása szempontjából is. Könnyedebb, frissen, gyorsan elkészíthető, tartalmas fogásokkal várjuk vendégeinket. Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója rendszeresen jön hozzánk, amikor egy új fejezet kezdődik az étterem életében. Az ő javaslatára bár átemeltünk a vacsorából néhány jellegzetes ételt, amit mindenki szívesen kipróbálna akár ebédre is, de új választékkal is előálltunk”

 – mondta Szántó István, a Spago Budapest Executive Chef-je, aki szerint az ideális ebédnek egyszerűnek, könnyűnek, finomnak kell lennie.

Faszénen grillezett Spago burger / Fotó: Spago Budapest
Faszénen grillezett Spago burger / Fotó: Spago Budapest

Az ételek között házi készítésű tésztákkal, széles saláta és pizzaválasztékkal, illetve egy-két klasszikus Spago-fogással lehet találkozni a változatos előétel kínálat mellett. Az ebédmenün megtalálhatjuk az olyan közönségkedvenc Spago klasszikusokat is, mint a fűszeres tonhaltatár vagy a híres füstölt lazacos pizza.

„Szerettük volna, ha az esti étlap már felvillan némileg a déli kínálatban is. Ami számunkra a legfontosabb, hogy akármikor is érkezik a vendég, a legjobb összetevőkből készült ételeket fogyaszthassa. A minőség ugyanaz”

– mondta Tetsu Yahagi, aki két hetet töltött együtt a csapattal az új menü kidolgozása közben és olyan fogásokat álmodott meg a csapattal közösen, mint a grillezett Angus-steak saláta vagy a kézzel vágott papardelle gombával.

Shiitake gomba tostada_Spago Budapest / Fotó: Spago Budapest
Shiitake gomba tostada_Spago Budapest / Fotó: Spago Budapest

Újdonság a faszénen grillezett SPAGO Burger a menün, ami a Los Angelesi egységben is nagy kedvenc. A hamburgerbuci házi készítésű, saját szósszal tálalják, a húspogácsa  első osztályú, érlelt amerikai marhahúsból készül. Emellett természetesen a hagyományos ételek is megjelennek ez étlapon, úgymint a bécsi szelet osztrák burgonyasalátával, vagy a serpenyőben sült csirkemell supreme. További újdonságként még 2 vegetáriánus étel is felkerült a menüre, amivel nem csak a vegetáriánusoknak szeretne kedvezni az étterem, hanem azoknak is, akik ebédidőben egy könyedebb fogásra vágynak: az izgalmas shiitake gomba tostada előételként, vagy a miso mázas zeller “steak” főételként.

Expressz Ebéd: 1 óra – 3 fogás – fix áron

A változatosság mellett volt még egy fontos szempont az ebédmenü kialakításakor és ez nem más, mint az időfaktor. Az üzleti negyed közepén elengedhetetlen, hogy ne csak minőségi, de gyors kiszolgálást is kapjanak a Spagoba betérő üzletemberek, akik sok esetben egy ebéd közben bonyolítják le tárgyalásaikat. Számukra alkotta meg az étterem az ebédmenün belül az Expressz Ebéd szekciót, ahol vállalják, hogy 1 óra alatt alatt asztalra kerül 3 fogás, mindez fix áron.

„Az adagjaink híresek arról, hogy igen bőségesek, de ebben az Expressz Ebéd kategóriában ügyeltünk arra, hogy a három fogás pont jólesően tegyen ki egy teljes ebédet”

– mondta Szántó István.  

Serpenyőben sült csirkemell supreme / Fotó: Spago Budapest
Serpenyőben sült csirkemell supreme / Fotó: Spago Budapest

A közönség kérésére bevezetett ebédmenü a tervek szerint szezononként, illetve a vendégek  visszajelzése alapján fog változni, és üde színfoltként jelenik meg a főváros hasonló kínálatai között.


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.