Eddig nem volt, mostantól lesz

Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (CSÉSZE) pályázatot hirdetett a budapesti cukrászatok körében, abból a célból, hogy most, első alkalommal megtalálja és kihirdethesse Budapest Desszertjét, amely a hétvégi, szeptember 14-16-ig, a Bazilika előtti Szent István téren kóstolhat majd bárki, aki felkeresi az Édes Napok Budapest rendezvényt, és kíváncsi arra, milyen is ez az új desszert.

A nyertes kihirdetése alkalmával tartott tájékoztatón, szeptember 11-én, a Miele budai bemutatótermében és főzőiskolájában elárulták a CSÉSZE vezetői, hogy melyik cukrászat lett idén a győztes: ez a Szamos Marcipán. Az ő mestercukrászuk, Nagy Péter alkotta azt a szőlős desszertet, amely idén elvitte a pálmát.

Mint a verseny szervezői elmondták, a szőlő kötelező alapanyagként szerepelt a kiírásban, kellemes meglepetésükre elég sokan - 13 fővárosi, minőségi cukrászat-  neveztek be a monodesszert témára kiírt versenyre, és küldték el pályamunkájukat, amelyeket egy titkos szakmai zsűri bírált vakkóstolással, és közösen hozták ki idén győztesként a Szamos Marcipánt.

A sajtótájékoztató-díjátadón azt is hallhattuk, hogy a versenyt hagyományteremtő céllal hozták létre, és nem győzik azt sem hangoztatni, hogy az élelmiszer ágazaton belül a hazai minőségi csokoládé manufaktúrák olyan magas színvonalon dolgoznak, hogy halomra hozzák el a különböző rangos díjakat nemzetközi megmérettetéseken. Például csak tavaly mintegy 9 érmet zsebeltek be a világ legrangosabb cukrász versenyein.

A díjátadón a Szamos Marcipán megjelent képviselői és a győztes monodesszertet készítő mestercukrászuk az elismerés mellett egy professzionális sütőt is átvehetett, amelyet a Miele ajánlott fel.

 

Forrás: Vendég


Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.