Egy kávézó becsületkasszával működik

Ha véletlenül az észak-dakotai Valley City-be vetődünk, és egy kis kávé, illetve Wi-Fi után kajtatva a The Vault nevű helyiségbe botlunk, rögtön látni fogjuk, hogy itt valami szokatlannal van dolgunk. A bárban ugyanis nincsenek alkalmazottak. A The Huffington Post beszámolója.

A dolgozók hiányát az indokolja, hogy a The Vault önkiszolgáló alapon működik, méghozzá becsületkasszával – írta a KVRR.

Kávéjukat és teáikat maguk a vendégek készítik el, elmarják kiszemelt süteményüket, esetleg némi chipset vagy jégkrémet is hozzácsapnak, megnézik az árat, ezt pedig pénzesítve otthagyják a pulton. Hitelkártya-leolvasóval és egy, a csekkek számára fenntartott széffel ugyancsak rendelkezik a „presszó”.


Az a meghökkentő, hogy az emberek mindezidáig kiváltképp becsületes módon jártak el – mondta a KVRR-nek David Brekke, aki feleségével, Kimberly-vel együtt a hely tulajdonosa. - A nap végi számvetéskor azzal szembesülök, hogy 15%-kal több a bőkezű ember, mint a ,tolvaj’.

WGGB News tudósítása szerint, miután Brekke-ék a kávézó kialakításához egy egykori bank épületét kiválasztották a bolt előkészítése még három és fél évig tartott. A bár tavaly októberben nyitotta meg kapuit. A házaspár furcsának tartotta, hogy a The Vaulthoz hasonló hely mindaddig nem létezett.


Azt gondoltam, hogy az itteni közösségben nagyon is indokolt lenne egy becsület-alapon működő kávézó létrehozása – mondta a New York Daily News-nak David Brekke.

- Reményeink szerint a The Vaultot sok, hasonló elven működő üzlet követi majd - tette hozzá a társtulajdonos.

Fordítás: Zamaróczy ádám

Forrás: Élelmiszer Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.