Egy kávézó becsületkasszával működik

Ha véletlenül az észak-dakotai Valley City-be vetődünk, és egy kis kávé, illetve Wi-Fi után kajtatva a The Vault nevű helyiségbe botlunk, rögtön látni fogjuk, hogy itt valami szokatlannal van dolgunk. A bárban ugyanis nincsenek alkalmazottak. A The Huffington Post beszámolója.

A dolgozók hiányát az indokolja, hogy a The Vault önkiszolgáló alapon működik, méghozzá becsületkasszával – írta a KVRR.

Kávéjukat és teáikat maguk a vendégek készítik el, elmarják kiszemelt süteményüket, esetleg némi chipset vagy jégkrémet is hozzácsapnak, megnézik az árat, ezt pedig pénzesítve otthagyják a pulton. Hitelkártya-leolvasóval és egy, a csekkek számára fenntartott széffel ugyancsak rendelkezik a „presszó”.


Az a meghökkentő, hogy az emberek mindezidáig kiváltképp becsületes módon jártak el – mondta a KVRR-nek David Brekke, aki feleségével, Kimberly-vel együtt a hely tulajdonosa. - A nap végi számvetéskor azzal szembesülök, hogy 15%-kal több a bőkezű ember, mint a ,tolvaj’.

WGGB News tudósítása szerint, miután Brekke-ék a kávézó kialakításához egy egykori bank épületét kiválasztották a bolt előkészítése még három és fél évig tartott. A bár tavaly októberben nyitotta meg kapuit. A házaspár furcsának tartotta, hogy a The Vaulthoz hasonló hely mindaddig nem létezett.


Azt gondoltam, hogy az itteni közösségben nagyon is indokolt lenne egy becsület-alapon működő kávézó létrehozása – mondta a New York Daily News-nak David Brekke.

- Reményeink szerint a The Vaultot sok, hasonló elven működő üzlet követi majd - tette hozzá a társtulajdonos.

Fordítás: Zamaróczy ádám

Forrás: Élelmiszer Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.