Egzotikus koktélok Speak Easy stílusban

Kétévés fenállása alkalmából exkluzív kóstolón mutatta be legújabb nyári koktéljait a belvárosi Tuk Tuk Bar. 

Jelenleg a Tripadvisor 5. pozícióját birtokló Tuk Tuk Bar egy 30 férőhelyes koktél bár. Stílusát tekintve Speak Easy, ami a világ nagy városaiban mindenhol megtalálható. Közös ismérvük, hogy a belváros szívében, de eldugva találjuk meg ezeket helyeket. Van olyan bar, amit például New Yorkban egy telefonfülkén keresztül lehet megközelíteni, vagy Párizsban ahova egy hentesüzleten át  juthatunk be. Az itallap általában csak egy másodlagos útmutató. A bartenderek személyre szabott italokat készítenek ha vendég úgy óhajtja, adnak egy irány, vagy ízt, és már készül is az alkotás. Az alapanyagok mindig frissek, minőségiek. Az italválaszték széles, ritka, elérhetőek a prémium, illetve sok „standard” spirit is.

A budapesti gasztronómiát szolgálva a Tuk Tuk Bar csapata elkötelezettnek érzi magát, hogy fejlessze, segítse a koktél  fogyasztási kultúrát, ugyanis a gasztronómia folyamatosan változik, fejlődik, megújul. Ezt új ízekkel, kreativitással, ritka italokkal érik el, így viszik közelebb azokhoz a vendégekhez, akik keresik a különleges, érdekes dolgokat.

A Tuk Tuk Bar ázsiai stílusban kapott belső teret, ami italokban, és tematikákban is folyamatosan megjelenik. A bartenderek szeretik a chilit, gyömbért, koriandert, és mindenféle egzotikumot. Ezenkívül, hogy erősítsék a koktélozás hangulatát, heti rendszerességgel élő jazz duóval is kedveskednek vendégeinknek.

Az idén kétéves koktélbár exkluzív bemutatón mutatta be legújabb, egzotikus nyári koktéljait a sajtó képviselői számára, valamint egy kellemes hangulató partyra invitálta partnereit és törzsvendégeit is. A különleges koktélok között érdemes megkótolnia hűsítő Rizling Fizzt, a japán maléta whiskyvel és friss bazsalikommal csábító Japanese Smash vagy épp az érlelt tequila és rózsalekvár párosától ízbontó Salty Birdöt. 

 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.