Egzotikus koktélok Speak Easy stílusban

Kétévés fenállása alkalmából exkluzív kóstolón mutatta be legújabb nyári koktéljait a belvárosi Tuk Tuk Bar. 

Jelenleg a Tripadvisor 5. pozícióját birtokló Tuk Tuk Bar egy 30 férőhelyes koktél bár. Stílusát tekintve Speak Easy, ami a világ nagy városaiban mindenhol megtalálható. Közös ismérvük, hogy a belváros szívében, de eldugva találjuk meg ezeket helyeket. Van olyan bar, amit például New Yorkban egy telefonfülkén keresztül lehet megközelíteni, vagy Párizsban ahova egy hentesüzleten át  juthatunk be. Az itallap általában csak egy másodlagos útmutató. A bartenderek személyre szabott italokat készítenek ha vendég úgy óhajtja, adnak egy irány, vagy ízt, és már készül is az alkotás. Az alapanyagok mindig frissek, minőségiek. Az italválaszték széles, ritka, elérhetőek a prémium, illetve sok „standard” spirit is.

A budapesti gasztronómiát szolgálva a Tuk Tuk Bar csapata elkötelezettnek érzi magát, hogy fejlessze, segítse a koktél  fogyasztási kultúrát, ugyanis a gasztronómia folyamatosan változik, fejlődik, megújul. Ezt új ízekkel, kreativitással, ritka italokkal érik el, így viszik közelebb azokhoz a vendégekhez, akik keresik a különleges, érdekes dolgokat.

A Tuk Tuk Bar ázsiai stílusban kapott belső teret, ami italokban, és tematikákban is folyamatosan megjelenik. A bartenderek szeretik a chilit, gyömbért, koriandert, és mindenféle egzotikumot. Ezenkívül, hogy erősítsék a koktélozás hangulatát, heti rendszerességgel élő jazz duóval is kedveskednek vendégeinknek.

Az idén kétéves koktélbár exkluzív bemutatón mutatta be legújabb, egzotikus nyári koktéljait a sajtó képviselői számára, valamint egy kellemes hangulató partyra invitálta partnereit és törzsvendégeit is. A különleges koktélok között érdemes megkótolnia hűsítő Rizling Fizzt, a japán maléta whiskyvel és friss bazsalikommal csábító Japanese Smash vagy épp az érlelt tequila és rózsalekvár párosától ízbontó Salty Birdöt. 

 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.