A rendezvény értéke nem abban keresendő, hogy világfajtákat vonultat fel. Ismert és kevésbé ismert magyar borokat mutat be, köztük régi, már-már elfeledett, de ízletes fajtákat- hangsúlyozta Kocsis László, a Pannon Egyetem Georgikon Kar kertészeti tanszékének vezetője. Emellett megjelentek a kínálatban a tavaly elhunyt Bakonyi Károly szőlőnemesítő nedűi – tette hozzá. Az ő tevékenységéről megemlékeztek, életéről és munkásságáról pedig fotókiállítást nyitottak a színházban, a tárlat év végéig látható. A kóstolás mellett rendezvényen szakmai előadásokat is tartottak, szó esett például a borászat jövőjéről, esélyeiről, s a szőlőmag hasznosításának lehetőségeiről. (Agromonitor)
Elfeledett borfajtákat kóstolhattunk
Hatvanhét féle szőlőfajtából készült borokat kóstolhattak és szakmai előadásokat is hallgathattak az érdeklődők hétvégén a Keszthelyen rendezett 100 Hungarikum Bormustrán – írja a Zalai Hírlap. A Balaton Színházban második alkalommal rendezték meg a programot, melynek különlegességét az adta, hogy az ország számos részéből érkeztek, mutatkoztak be különleges fajtáikkal szőlészek, borászok.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.