A rendezvényt a London International Wine Fair kiállítás zárónapján tartották meg dr. Simon Péter, az MT Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettesének részvételével. Az agrármarketing vezérigazgatóság több magyar borász társkiállító segítségével mutatta be hazánk borkínálatát.
Az MT Zrt. külképviselete brit szakmai és médiapartnereit hívta meg az eseményre a partnerek közti kapcsolatépítésre is lehetőséget teremtve a különleges magyar ételek és borok társaságában.
A rendezvény helyszínét a Balassi Intézet, az ízletes borokat a Malux Hungarian Food and Wine borkereskedés, az ételkínálatot pedig az Urban Merchants magyar tulajdonú cég biztosította.
Az érkezőket Törley Hungária pezsgővel köszöntötték, majd 5 bort mutattak be – Szeremley Szürkebarát, Bodvin Áldomás Tokaji Furmint, Barta Pincészet Nagygombos Merlot, St. Andrea Áldás (Egri Bikavér), Chateau Megyer Tokaji Aszú 5 puttonyos – hozzájuk illő ételekkel párosítva. Az MT Zrt. külképviselete a borok bemutatásához kóstolófüzetet is készített, amelyből a résztvevők még többet tudhattak meg a borokról és a kóstolások közben feljegyezhették tapasztalataikat is.
Első Magyar Borklub Londonban
A Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete 2013. május 22-én „Hungarian Wine Club” címmel bor- és gasztronómiai estet rendezett Londonban, a Balassi Intézetben.

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán
Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit
Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt.

Megvan az ország legjobb lekvárja
Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.

Hat furcsa étterem a nagyvilágból
A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében
Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.

A mesterséges intelligencia már a konyhában van
Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf
Vajon mit keresett ott?

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál
Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.