A rendezvényt a London International Wine Fair kiállítás zárónapján tartották meg dr. Simon Péter, az MT Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettesének részvételével. Az agrármarketing vezérigazgatóság több magyar borász társkiállító segítségével mutatta be hazánk borkínálatát.
Az MT Zrt. külképviselete brit szakmai és médiapartnereit hívta meg az eseményre a partnerek közti kapcsolatépítésre is lehetőséget teremtve a különleges magyar ételek és borok társaságában.
A rendezvény helyszínét a Balassi Intézet, az ízletes borokat a Malux Hungarian Food and Wine borkereskedés, az ételkínálatot pedig az Urban Merchants magyar tulajdonú cég biztosította.
Az érkezőket Törley Hungária pezsgővel köszöntötték, majd 5 bort mutattak be – Szeremley Szürkebarát, Bodvin Áldomás Tokaji Furmint, Barta Pincészet Nagygombos Merlot, St. Andrea Áldás (Egri Bikavér), Chateau Megyer Tokaji Aszú 5 puttonyos – hozzájuk illő ételekkel párosítva. Az MT Zrt. külképviselete a borok bemutatásához kóstolófüzetet is készített, amelyből a résztvevők még többet tudhattak meg a borokról és a kóstolások közben feljegyezhették tapasztalataikat is.
Első Magyar Borklub Londonban
A Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete 2013. május 22-én „Hungarian Wine Club” címmel bor- és gasztronómiai estet rendezett Londonban, a Balassi Intézetben.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.