Első Magyar Borklub Londonban

A Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete 2013. május 22-én „Hungarian Wine Club” címmel bor- és gasztronómiai estet rendezett Londonban, a Balassi Intézetben.

A rendezvényt a London International Wine Fair kiállítás zárónapján tartották meg dr. Simon Péter, az MT Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettesének részvételével. Az agrármarketing vezérigazgatóság több magyar borász társkiállító segítségével mutatta be hazánk borkínálatát.
Az MT Zrt. külképviselete brit szakmai és médiapartnereit hívta meg az eseményre a partnerek közti kapcsolatépítésre is lehetőséget teremtve a különleges magyar ételek és borok társaságában.
A rendezvény helyszínét a Balassi Intézet, az ízletes borokat a Malux Hungarian Food and Wine borkereskedés, az ételkínálatot pedig az Urban Merchants magyar tulajdonú cég biztosította.
Az érkezőket Törley Hungária pezsgővel köszöntötték, majd 5 bort mutattak be – Szeremley Szürkebarát, Bodvin Áldomás Tokaji Furmint, Barta Pincészet Nagygombos Merlot, St. Andrea Áldás (Egri Bikavér), Chateau Megyer Tokaji Aszú 5 puttonyos – hozzájuk illő ételekkel párosítva. Az MT Zrt. külképviselete a borok bemutatásához kóstolófüzetet is készített, amelyből a résztvevők még többet tudhattak meg a borokról és a kóstolások közben feljegyezhették tapasztalataikat is.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.