Érkeznek a trónkövetelők

Két 30 év alatti séf felel Budapest legmagasabb épületének két legújabb konyhájáért.

Két újabb nyitás vár ősszel a budapesti éttermi szcénára, ráadásul nem is akármilyen helyszínen. Budapesten, egy felhőkarcoló tetején nem nyílt még étterem - írja a Dining Guide.

A MOL Campus jelen pillanatban nemcsak Budapest, de Magyarország legmagasabb épülete is. Novembertől várja a vendégeket a Campus tetején a VIRTU Restaurant, míg októberben nyílik a Campus Kopaszi-öböl felöli földszintjén a ZAZIE Bistro&Bar.

Lendvai Levente a VIRTU Restaurant, Biró Dániel pedig a ZAZIE Bistro&Bar konyhájáért felel. A nyitás előtti hetekben beszélgettünk velük. Még zajlanak a próbafőzések, kóstolások, a séfek a kreatív alkotói fázisban vannak.

Budapesten nem nyílt még étterem a 28-ik emeleten. Mivel fogjátok megszólítani a vendégeket? 

Lendvai Levente (LL)A VIRTU Restaurant olyan élményt nyújt, amit itthon nagyon sok étteremnek kéne, mégis azt látjuk, hogy kevesen fókuszálnak erre. Talán a Gundel volt ilyesmi néhány évtizeddel ezelőtt. Mi nem azzal akarjuk elérni a vendégeket, hogy Szent Jakab-kagylót adunk, meg tempurázott fogásokat, hanem azt adjuk, ami a miénk és szerethető. A Közép-kelet-európai régió ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik Magyarország és a velünk szorosan együtt élő Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia és Horvátország is. Remek alapanyagok és izgalmas ételek kötődnek ehhez a régióhoz. Ezt próbáljuk elegáns és érthető formában bemutatni. Ez nem fine dining étterem lesz, hanem egy nagyon elegáns és érthető szervízt nyújtunk majd. Az ételek megjelenésükben, tálalásukban ezt az emelkedettséget tükrözik majd. Ha már emelkedettség, akkor tényleg egyedi a lokáció a 28. emeleten. Innen még sosem láttuk Budapestet, egészen fantasztikus érzés. A MOL Campus igazán magasra teszi a lécet, hisz nemcsak a magyar és látogató vendégeknek, de a magas szintű üzleti vezetőknek és protokoll vendégeknek is meg kell felelnünk. Izgalmas kihívás, nagy lelkesedéssel készülünk rá. 

És mi a helyzet a torony lábánál, a Kopaszi-öbölben?

Biró Dániel (BD): A ZAZIE Bistro&Bar az elegánsabb bisztró stílust képviseli, persze a lokáció is sok mindent meghatároz. A közönségünk főleg reggel és ebédnél a környező irodaházakból érkezik majd, őket kell jó ajánlattal megfogni. Magasabb minőséget, egészségesebb kínálatot adunk, hasonló áron, mint a kerületben máshol. Munka után is várjuk őket, akkor már reményeink szerint kicsit zajosabb, pezsgőbb lesz a hangulat. Vacsorára már a környék lakói is megérkeznek, ideális esetben a Duna közelsége vonzóvá teszi majd a helyet, talán még a pesti oldalról érkező vendégek számára is. Hétvégén pedig biztos sok-sok családot látunk majd vendégül. Ez a városrész, a Kopaszi-gát és Újbuda ebből a szempontból üzletileg is nagy lehetőség számunkra. 

Forrás: Dining Guide


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.