Ételkuriózumok a sóstógyógyfürdői menüben

Ételkuriózumok sorával bővült a Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu szombati gasztronómiai show-jának, a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű rendezvénynek a menülistája, hiszen határokon túli szakácscsapatok is bejelentkeztek különlegességeikkel a versenyre.

Páll István, a skanzen igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy Felvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból, valamint a Vajdaságból is érkeznek séfek, akik elkészítik és kóstolásra kínálják az ottani régi ételeket. A kelet-szlovákiai Iskies szakácsai knédlit, az ukrajnai ungváriak hucul borscsot, a romániai érmellékiek meselevest, a szerbiai tornyosiak pedig pánkóját főznek.

A hazai kisebbségek, így a németek és a tirpákok szintén jelentkeztek a show-ra, a rakamaziak kapros keszegével, valamint a kovács kohóján készült kakastaréjjal, a sóstóhegyiek pedig dübbenccsel lepik meg az ínyenceket.

Nem mindennapi ízeket ígér az egri Vitkovits-ház macokja, illetve a nyíregyházi veterán járműveket gyűjtők motoros egytálétele is. Összesen mintegy száz féle étel fő és sül majd a múzeumfaluban. Az ínyencek kóstolójeggyel kereshetik majd fel a sátrakat.

És hogy a régi, talán már el is felejtett vagy ritkán főzött étkek ne csak egy pillanat erejéig térjenek vissza, receptfüzetben örökítik meg a főzés, sütés módját, így a későbbiekben otthon bárki újra és újra elkészítheti nagyanyáink főztjét.

 A program szombaton 10.00 órától, 18.00 óráig tart a Sóstógyógyfürdői Múzeumfaluban, ahol az érmelléki sásfonásos bútorokat is bemutatják, illetve feldolgozott agrártermékekből rendeznek kiállítást (az utóbbin a híres szatmári pálinkákat is meglehet ízlelni).

A Slow Food, a komótos étkezés hívei, valamint a Szabadtűzön Főzők és Sütők-, illetve a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai is találkoznak a nyírségi skanzen rendezvényén - felvonulásuk igazi látványosságot ígér.

Forrás: MTI


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.