Az építkezés terve komoly vitát és elégedetlenséget váltott ki. A "kínai Twitter", a Sina mikroblog online szavazásán a részt vevők több mint 70 százaléka ellenezte a tervet. Sokan azzal indokolták az elutasítást, hogy az építkezés, valamint az emelkedő látogatószám a kulturális és történelmi emlékhely pusztulásához vezethet. A fejlesztés mások szerint viszont a templomot is megmenthetné.
A Csengtö (Chengto) városába látogató kínai és külföldi vendégek jövő nyár elejétől akár tévézhetnek vagy koktélozhatnak majd a 235 éves Rehe Konfuciusz-templom árnyékában. A szálloda és az étterem a Hopej (Hebei) tartomány fővárosában lévő templom keleti, illetve nyugati udvarán épül, átadásuk 2012 május elején várható.
A bővítésre anyagi okokból kényszerül a templomot működtető iroda, a szentélyt ugyanis júniusi újranyitása óta naponta alig páran látogatják, a bevétel így még a fenntartás költségeit és a 20 fős személyzet fizetését sem fedezi. Csou Sao-hua (Zhou Shaohua), az iroda vezetője a kínai sajtónak azt mondta, az építkezés a csengtöi hatóságok tudomásával és engedélyével történik, előzetesen megvizsgálták a terveket, és nem emeltek semmilyen kifogást. (MTI)
Étterem Konfuciusz templomából
(MTI) - Szálloda és étterem épül a tervek szerint egy több száz éves Konfuciusz-templom udvarán Kínában.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.