Az építkezés terve komoly vitát és elégedetlenséget váltott ki. A "kínai Twitter", a Sina mikroblog online szavazásán a részt vevők több mint 70 százaléka ellenezte a tervet. Sokan azzal indokolták az elutasítást, hogy az építkezés, valamint az emelkedő látogatószám a kulturális és történelmi emlékhely pusztulásához vezethet. A fejlesztés mások szerint viszont a templomot is megmenthetné.
A Csengtö (Chengto) városába látogató kínai és külföldi vendégek jövő nyár elejétől akár tévézhetnek vagy koktélozhatnak majd a 235 éves Rehe Konfuciusz-templom árnyékában. A szálloda és az étterem a Hopej (Hebei) tartomány fővárosában lévő templom keleti, illetve nyugati udvarán épül, átadásuk 2012 május elején várható.
A bővítésre anyagi okokból kényszerül a templomot működtető iroda, a szentélyt ugyanis júniusi újranyitása óta naponta alig páran látogatják, a bevétel így még a fenntartás költségeit és a 20 fős személyzet fizetését sem fedezi. Csou Sao-hua (Zhou Shaohua), az iroda vezetője a kínai sajtónak azt mondta, az építkezés a csengtöi hatóságok tudomásával és engedélyével történik, előzetesen megvizsgálták a terveket, és nem emeltek semmilyen kifogást. (MTI)
Étterem Konfuciusz templomából
(MTI) - Szálloda és étterem épül a tervek szerint egy több száz éves Konfuciusz-templom udvarán Kínában.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.