Az építkezés terve komoly vitát és elégedetlenséget váltott ki. A "kínai Twitter", a Sina mikroblog online szavazásán a részt vevők több mint 70 százaléka ellenezte a tervet. Sokan azzal indokolták az elutasítást, hogy az építkezés, valamint az emelkedő látogatószám a kulturális és történelmi emlékhely pusztulásához vezethet. A fejlesztés mások szerint viszont a templomot is megmenthetné.
A Csengtö (Chengto) városába látogató kínai és külföldi vendégek jövő nyár elejétől akár tévézhetnek vagy koktélozhatnak majd a 235 éves Rehe Konfuciusz-templom árnyékában. A szálloda és az étterem a Hopej (Hebei) tartomány fővárosában lévő templom keleti, illetve nyugati udvarán épül, átadásuk 2012 május elején várható.
A bővítésre anyagi okokból kényszerül a templomot működtető iroda, a szentélyt ugyanis júniusi újranyitása óta naponta alig páran látogatják, a bevétel így még a fenntartás költségeit és a 20 fős személyzet fizetését sem fedezi. Csou Sao-hua (Zhou Shaohua), az iroda vezetője a kínai sajtónak azt mondta, az építkezés a csengtöi hatóságok tudomásával és engedélyével történik, előzetesen megvizsgálták a terveket, és nem emeltek semmilyen kifogást. (MTI)
Étterem Konfuciusz templomából
(MTI) - Szálloda és étterem épül a tervek szerint egy több száz éves Konfuciusz-templom udvarán Kínában.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.