Fehér Liliom tanúsítvány a higiéniai ellenőrzésen megfelelt éttermeknek

Idén június közepe és szeptember vége között 110 önként jelentkező budapesti éttermet auditálnak a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara Közegészségügyi Felügyelő szakának kiválasztott diákjai.

Azok az éttermek, amelyek 80 százalékban megfelelnek a száz pontból álló higiéniai ellenőrzőlistának, Fehér Liliom tanúsítványt, matricát és lobogót kapnak, valamint felkerülnek a www.feherliliom.hu weboldalon található adatbázisba, valamint hozzájutnak egy részletes elemzéshez a hiányosságaikról. A címet az az étterem tarthatja meg, amely évi két auditálást vállal.

A magyarországi étteremlátogatókat a közterületi reklám – molinó, city light, járműreklám, szórólap - , az írott sajtó – Nők Lapja, Figyelő, FHM, Cosmopolitan, Maxima, Wellness, Exit valamint az Estmédia, szaklapok - és az internet segítségével érik el. Az étteremhigiéniai programot 2004-ben indította Isztambul egyik negyedének önkormányzata és a Johnson Diversey cég néhány szakértője. A Fehér Liliom 2007-ben jutott el Lengyelországba, idén Magyarországon valósítják meg, 2009-ben pedig Csehországban vezetik be. A tervek szerint 2009-ben Magyarország kiemelt turisztikai régiói is bekerülnek a programba, majd a rendszert kiterjesztik az egész országra és minimum 450 éttermet auditálnak. A kampányt támogatja az ÁNTSZ, a Magyar Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Vendéglátó Szövetség, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Szállodaszövetség.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.