Fehér Liliom tanúsítvány a higiéniai ellenőrzésen megfelelt éttermeknek

Idén június közepe és szeptember vége között 110 önként jelentkező budapesti éttermet auditálnak a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara Közegészségügyi Felügyelő szakának kiválasztott diákjai.

Azok az éttermek, amelyek 80 százalékban megfelelnek a száz pontból álló higiéniai ellenőrzőlistának, Fehér Liliom tanúsítványt, matricát és lobogót kapnak, valamint felkerülnek a www.feherliliom.hu weboldalon található adatbázisba, valamint hozzájutnak egy részletes elemzéshez a hiányosságaikról. A címet az az étterem tarthatja meg, amely évi két auditálást vállal.

A magyarországi étteremlátogatókat a közterületi reklám – molinó, city light, járműreklám, szórólap - , az írott sajtó – Nők Lapja, Figyelő, FHM, Cosmopolitan, Maxima, Wellness, Exit valamint az Estmédia, szaklapok - és az internet segítségével érik el. Az étteremhigiéniai programot 2004-ben indította Isztambul egyik negyedének önkormányzata és a Johnson Diversey cég néhány szakértője. A Fehér Liliom 2007-ben jutott el Lengyelországba, idén Magyarországon valósítják meg, 2009-ben pedig Csehországban vezetik be. A tervek szerint 2009-ben Magyarország kiemelt turisztikai régiói is bekerülnek a programba, majd a rendszert kiterjesztik az egész országra és minimum 450 éttermet auditálnak. A kampányt támogatja az ÁNTSZ, a Magyar Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Vendéglátó Szövetség, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Szállodaszövetség.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.