Fél tonna kávé 9 napra

Egy átdolgozott/átmulatott éjszaka után különösen fontossá tud válni a kávé. A Sziget fesztiválon sem kell lemondani a jó minőségű feketéről (vagy fehérről).

A Perla Caffé Express fesztiválautó, amely másfél éve járja az országot. Az egyedi, saját tervezésű autó oldala nyitható, a pult két végén kétkaros kávégépek, közepén a pénztárgép kapott helyet, így négy karral még a legnagyobb tömeget is gyorsan ki tudja szolgálni az akár ötfős személyzet.

A Pannon Kávé a Sziget rendezvények kávéellátásért felelős partnerét, a Kávézz Velünk! csapatát látja el kizárólagos partnerként, alapanyagokat, kávét, gépeket adva a Gyereksziget, a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a Strand és a B My Lake vendéglátóinak. Így a VIP vendégektől kezdve a fellépőkön át a közönségig mindenkinek Perlát, a cég prémium termékét kínálják. Csakúgy, mint a fesztiválautó esetében, itt is a márkaépítés a fő szempont, de egyúttal meg tudjuk mutatni, hogy ilyen logisztika és igények kiszolgálására is képesek vagyunk – a Szigetre például fél tonna kávéval és 50 géppel készülünk – mondja Zádor Ákos, a cég értékesítési igazgatója.

A rendezvények kihívása, hogy időjárásfüggőek: hűvös időben a tejes italok – a latte, a forró csoki, a capuccino – , a nagy melegben viszont a jeges kávé és az espresso a legkeresettebbek, valamint a hideg italok, mint például a creme café és a jeges kávé. A forgalom 80 százalékát az alapitalok adják, de egyes helyekre például ír kávéval vagy pálinka-alapú kávékoktéllal is készülnek.

Ugyanakkor gondolnak a speciality kávé híveinek még viszonylag kicsi, ám folyamatosan bővülő szegmensére is. Bár a Pannon Kávé alapanyagai alapvetően olaszos, de annál némileg világosabb, gyümölcsösebb pörkölésű kávék, kínálatukban megtalálhatóak a világos, savasabb és az egy termőterületről származó blendek is.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.