Fél tonna kávé 9 napra

Egy átdolgozott/átmulatott éjszaka után különösen fontossá tud válni a kávé. A Sziget fesztiválon sem kell lemondani a jó minőségű feketéről (vagy fehérről).

A Perla Caffé Express fesztiválautó, amely másfél éve járja az országot. Az egyedi, saját tervezésű autó oldala nyitható, a pult két végén kétkaros kávégépek, közepén a pénztárgép kapott helyet, így négy karral még a legnagyobb tömeget is gyorsan ki tudja szolgálni az akár ötfős személyzet.

A Pannon Kávé a Sziget rendezvények kávéellátásért felelős partnerét, a Kávézz Velünk! csapatát látja el kizárólagos partnerként, alapanyagokat, kávét, gépeket adva a Gyereksziget, a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a Strand és a B My Lake vendéglátóinak. Így a VIP vendégektől kezdve a fellépőkön át a közönségig mindenkinek Perlát, a cég prémium termékét kínálják. Csakúgy, mint a fesztiválautó esetében, itt is a márkaépítés a fő szempont, de egyúttal meg tudjuk mutatni, hogy ilyen logisztika és igények kiszolgálására is képesek vagyunk – a Szigetre például fél tonna kávéval és 50 géppel készülünk – mondja Zádor Ákos, a cég értékesítési igazgatója.

A rendezvények kihívása, hogy időjárásfüggőek: hűvös időben a tejes italok – a latte, a forró csoki, a capuccino – , a nagy melegben viszont a jeges kávé és az espresso a legkeresettebbek, valamint a hideg italok, mint például a creme café és a jeges kávé. A forgalom 80 százalékát az alapitalok adják, de egyes helyekre például ír kávéval vagy pálinka-alapú kávékoktéllal is készülnek.

Ugyanakkor gondolnak a speciality kávé híveinek még viszonylag kicsi, ám folyamatosan bővülő szegmensére is. Bár a Pannon Kávé alapanyagai alapvetően olaszos, de annál némileg világosabb, gyümölcsösebb pörkölésű kávék, kínálatukban megtalálhatóak a világos, savasabb és az egy termőterületről származó blendek is.


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.