Fél tonna kávé 9 napra

Egy átdolgozott/átmulatott éjszaka után különösen fontossá tud válni a kávé. A Sziget fesztiválon sem kell lemondani a jó minőségű feketéről (vagy fehérről).

A Perla Caffé Express fesztiválautó, amely másfél éve járja az országot. Az egyedi, saját tervezésű autó oldala nyitható, a pult két végén kétkaros kávégépek, közepén a pénztárgép kapott helyet, így négy karral még a legnagyobb tömeget is gyorsan ki tudja szolgálni az akár ötfős személyzet.

A Pannon Kávé a Sziget rendezvények kávéellátásért felelős partnerét, a Kávézz Velünk! csapatát látja el kizárólagos partnerként, alapanyagokat, kávét, gépeket adva a Gyereksziget, a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a Strand és a B My Lake vendéglátóinak. Így a VIP vendégektől kezdve a fellépőkön át a közönségig mindenkinek Perlát, a cég prémium termékét kínálják. Csakúgy, mint a fesztiválautó esetében, itt is a márkaépítés a fő szempont, de egyúttal meg tudjuk mutatni, hogy ilyen logisztika és igények kiszolgálására is képesek vagyunk – a Szigetre például fél tonna kávéval és 50 géppel készülünk – mondja Zádor Ákos, a cég értékesítési igazgatója.

A rendezvények kihívása, hogy időjárásfüggőek: hűvös időben a tejes italok – a latte, a forró csoki, a capuccino – , a nagy melegben viszont a jeges kávé és az espresso a legkeresettebbek, valamint a hideg italok, mint például a creme café és a jeges kávé. A forgalom 80 százalékát az alapitalok adják, de egyes helyekre például ír kávéval vagy pálinka-alapú kávékoktéllal is készülnek.

Ugyanakkor gondolnak a speciality kávé híveinek még viszonylag kicsi, ám folyamatosan bővülő szegmensére is. Bár a Pannon Kávé alapanyagai alapvetően olaszos, de annál némileg világosabb, gyümölcsösebb pörkölésű kávék, kínálatukban megtalálhatóak a világos, savasabb és az egy termőterületről származó blendek is.


Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.
Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek 

Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.