Augusztusban a floridai Sarasotában indított kürtős kalácsos bizniszt Kürtős Inc. néven Gulyás Anikó, aki 11 éve költözött a városba és ikrei négy évvel ezelőtti megszületése után kezdett otthon sütögetni - írta a magyar vállalkozóról a Sarasota Magazine. A beszámoló szerint a kürtős kalács volt Magyarországon a kedvence, innen jött az ötlet is a vállalkozás elindításához.
Gulyás Anikó nem cukrászdát vagy kürtős kalácsos autót működtet, hanem nagykereskedőként értékesíti az édességet több étteremnek, persze emellett rendszeresen megjelenik az áruval a környékbeli piacokon, vásárokon is. A vállalkozó a lapnak azt mondta, a hagyományos édes (mandulás, fahéjas vagy kókuszos) kürtős kalácsok fogynak a legjobban, de sós ízekkel is kísérletezik, tökös, baconös, sajtos kürtős kalácsokat is kínál már.
Az utóbbi időben egymás után bukkannak fel magyar vállalkozók a külföldi lapokban, akik magyar ételkülönlegességekkel vágtak bele gasztrovállalkozásaikba.
Bogár Péter és párja Ausztráliában működtetnek lángosos- és dödöllésautót Rare Flower néven, Prepuk Zsolt New York-i Lángos Truckjáról még a New York Times is beszámolt, a San Franciscó-i Bar Tartine pedig részben magyar szakácsa, Nick Balla révén került be a legjobbnak tartott amerikai éttermekl közé - ők is lángossal indultak.