Folytatódik a Starbucks Saga

A korábban visszavonulót fújó Starbucks a jelek szerint mégis belevág az első budapesti kávézó megnyitásába. A cég rendkívül szűkszavú, ám árulkodó, hogy már keresik az első egység vezetőjét. A kávézók piaca közben lassan bővül, sorra nyílnak az önkiszolgáló rendszerű üzletek – írta a hétfői Népszabadság.

Alig egy éve lehetett hallani az első, biztosnak mondott híreket, amely szerint a Váci utcában nyílik az első Starbucks kávézó Budapesten. A gazdasági válság miatt azonban a cég lemondott a magyarországi terjeszkedésről, illetve bizonytalan időre elhalasztotta. Most viszont úgy tűnik, ismét napirendre került a belépés: egy internetes állásportálon már keresik az üzletvezetőt. Az amerikai társaság nem közvetlenül terjeszkedik, a franchise jogokat az Amrest Holdings SE birtokolja a régióban. A vállalkozás magyarországi illetékese, Simon Éva előbb válaszokat ígért az indulással kapcsolatban, később mégis csupán annyit mondott, hogy egyelőre "nincs hivatalos állásfoglalás az ügyben". Bár a gazdasági környezet nem javult a korábbi nyitási kísérlet óta, egy kávéházakat üzemeltető nyilatkozónk szerint jelentősen csökkentek a bérleti díjak, rugalmasabbak a bérleti szerződések, és olyan helyeken is lehet szabad helyiséget találni, ahol korábban csak hosszú kivárással vagy óriási szerencsével lehetett. A Starbucks belépése mindenképpen hatással lesz a piacra, hiszen sokan vannak, akik évek óta várják a megjelenését. Az interneten már fan-clubot is találni, szakértők szerint lesznek olyanok, akik a város másik végéből is hajlandóak majd átutazni egy pohár feketéért. Azoknak, akiknek nem a szomszédságában nyit a cég, akár még segítheti is az üzletmenetét, leginkább a kávézási szokások változtatásával. Éppen ezt a folyamatot gyorsíthatja fel itthon a cég. Évekkel korábban igencsak meglepődött az a külföldi cégvezető, akit felvilágosítottak, hogy Magyarországon nem működik az elvitelre árusított kávé rendszere, mert a magyarok leülve, hosszasan szeretik inni kávéjukat, és semmiképpen sem papírpohárból. A fanyalgók egy része máig megmaradt, azonban egyre nagyobb piacot tudhatnak magukénak a minőségi kávét kínáló, új típusú, önkiszolgáló rendszerben működő kávézók is. A szokások ugyan lassan, de változnak. Az elviteles kávé azonban még mindig csak a töredékét teszi ki a forgalomnak. A cégek egy része próbálkozik papírpohárral, miután úgy vélik, nincs már ellenérzés az emberekben. (nol)

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.