Főzz otthon, keress pénzt!

Az Airbnb étel- és italkóstolós élményprogramjainak sikerén felbuzdulva nemrégiben új kategóriát vezetett be, amely a világ minden táján kínál otthonfőzős élményeket az autentikus házi kosztot kedvelő felhasználóknak - írja a magyarkonyha.hu.

Az Airbnb nagy dobása volt, amikor 2016-ban az egyszerű szállásfoglalások mellett bevezette különböző élményprogramjait. Ezek között ma is éppúgy megtalálhatóak a marokkói sivatagot átszelő teveszafarik, mint a Manhattan építészetét bemutató túrák, vagy a Lisszabon legjobb ízeit kereső események. Az utóbbihoz hasonló, gasztrotémájú programok idővel különösen népszerűek lettek: a tavalyi évhez képest például már 160 százalékkal több foglalás érkezett a vállalat ilyen jellegű kínálatára.

A sikert meglovagolva a cég most új kategóriát nyitott a kézenfekvő Főzés címmel, amely alatt azonban más megközelítésből is megismerkedhetünk egy-egy ország gasztronómiájával. Itt ugyanis azokat a programajánlatokat gyűjtik össze, amelyek lényege, hogy a felhasználó autentikus, otthoni körülmények között, egy helyi házigazdától tanulhat meg elkészíteni egy-egy, az országra, térségre, népcsoportra jellemző fogást.

A kategória jelenleg 75 országban több mint 3000 programlehetőséget kínál; foglalható például soba tészta készítés Tokióban, vagy képviselőfánk sütés a párizsi Montmartre-on. „Főzz és étkezz olyan helyiekkel, akik családtagként kezelnek. Minden ételnek van egy története, akár raviolit formálsz egy olasz nagymamával, akár molét készítesz az ősi azték módon. Minden főzéssel kapcsolatos élményprogram minőségét ellenőrizzük, így autentikus recepteket ismerhetsz meg, és táplálhatod kulturális étvágyadat” – áll az Airbnb honlapján olvasható ismertetőben.

A programok házigazdái farmerek, családok, olykor szakácsok – sőt, néha elcsíphető pár ajánlat helyi hírességekkel is

Forrás: Magyar Konyha


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.