Főzz otthon, keress pénzt!

Az Airbnb étel- és italkóstolós élményprogramjainak sikerén felbuzdulva nemrégiben új kategóriát vezetett be, amely a világ minden táján kínál otthonfőzős élményeket az autentikus házi kosztot kedvelő felhasználóknak - írja a magyarkonyha.hu.

Az Airbnb nagy dobása volt, amikor 2016-ban az egyszerű szállásfoglalások mellett bevezette különböző élményprogramjait. Ezek között ma is éppúgy megtalálhatóak a marokkói sivatagot átszelő teveszafarik, mint a Manhattan építészetét bemutató túrák, vagy a Lisszabon legjobb ízeit kereső események. Az utóbbihoz hasonló, gasztrotémájú programok idővel különösen népszerűek lettek: a tavalyi évhez képest például már 160 százalékkal több foglalás érkezett a vállalat ilyen jellegű kínálatára.

A sikert meglovagolva a cég most új kategóriát nyitott a kézenfekvő Főzés címmel, amely alatt azonban más megközelítésből is megismerkedhetünk egy-egy ország gasztronómiájával. Itt ugyanis azokat a programajánlatokat gyűjtik össze, amelyek lényege, hogy a felhasználó autentikus, otthoni körülmények között, egy helyi házigazdától tanulhat meg elkészíteni egy-egy, az országra, térségre, népcsoportra jellemző fogást.

A kategória jelenleg 75 országban több mint 3000 programlehetőséget kínál; foglalható például soba tészta készítés Tokióban, vagy képviselőfánk sütés a párizsi Montmartre-on. „Főzz és étkezz olyan helyiekkel, akik családtagként kezelnek. Minden ételnek van egy története, akár raviolit formálsz egy olasz nagymamával, akár molét készítesz az ősi azték módon. Minden főzéssel kapcsolatos élményprogram minőségét ellenőrizzük, így autentikus recepteket ismerhetsz meg, és táplálhatod kulturális étvágyadat” – áll az Airbnb honlapján olvasható ismertetőben.

A programok házigazdái farmerek, családok, olykor szakácsok – sőt, néha elcsíphető pár ajánlat helyi hírességekkel is

Forrás: Magyar Konyha


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.