Főzz otthon, keress pénzt!

Az Airbnb étel- és italkóstolós élményprogramjainak sikerén felbuzdulva nemrégiben új kategóriát vezetett be, amely a világ minden táján kínál otthonfőzős élményeket az autentikus házi kosztot kedvelő felhasználóknak - írja a magyarkonyha.hu.

Az Airbnb nagy dobása volt, amikor 2016-ban az egyszerű szállásfoglalások mellett bevezette különböző élményprogramjait. Ezek között ma is éppúgy megtalálhatóak a marokkói sivatagot átszelő teveszafarik, mint a Manhattan építészetét bemutató túrák, vagy a Lisszabon legjobb ízeit kereső események. Az utóbbihoz hasonló, gasztrotémájú programok idővel különösen népszerűek lettek: a tavalyi évhez képest például már 160 százalékkal több foglalás érkezett a vállalat ilyen jellegű kínálatára.

A sikert meglovagolva a cég most új kategóriát nyitott a kézenfekvő Főzés címmel, amely alatt azonban más megközelítésből is megismerkedhetünk egy-egy ország gasztronómiájával. Itt ugyanis azokat a programajánlatokat gyűjtik össze, amelyek lényege, hogy a felhasználó autentikus, otthoni körülmények között, egy helyi házigazdától tanulhat meg elkészíteni egy-egy, az országra, térségre, népcsoportra jellemző fogást.

A kategória jelenleg 75 országban több mint 3000 programlehetőséget kínál; foglalható például soba tészta készítés Tokióban, vagy képviselőfánk sütés a párizsi Montmartre-on. „Főzz és étkezz olyan helyiekkel, akik családtagként kezelnek. Minden ételnek van egy története, akár raviolit formálsz egy olasz nagymamával, akár molét készítesz az ősi azték módon. Minden főzéssel kapcsolatos élményprogram minőségét ellenőrizzük, így autentikus recepteket ismerhetsz meg, és táplálhatod kulturális étvágyadat” – áll az Airbnb honlapján olvasható ismertetőben.

A programok házigazdái farmerek, családok, olykor szakácsok – sőt, néha elcsíphető pár ajánlat helyi hírességekkel is

Forrás: Magyar Konyha


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.