A verseny a Loire völgyében zajlott Franciaországban. A döntőbe jutott három versnyenyző négy körben mérte össze tudását: gyors ételek, egészséges táplálkozás, gourmet konyha és zsákbamacska. A versenyzők között voltak spanyol, angol és francia séfek. Didier Peschard, a Loire Valley Eurotoques elnöke így értékelte a résztvevők teljesítményét: „Az alkotások a versenyzőkre nehezedő hatalmas nyomás ellenére rendkívül kreatívak voltak.” A második helyezett Nick Chapman, a londoni House of Commons étterem séfje lett, a harmadik pedig Alberto de la Fuente Helleman, a madridi 'La Botilleria del Café de Oriente'-ből. (www.costsectorcatering.co.uk)
Francia nyertese van a nemzetközi szakácsversenynek
A francia Nicolas Guiet, a La Mare Aux Oiseaux in the Loire séfje nyerte a másodjára megrendezett nemzetközi Mâche Match 2008 versenyt.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.