A Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Hungexpo meghívására október 5-6-án Budapestre érkezik Christophe MARGUIN, a legpatinásabb, 1936-ban alapított és jelenleg 110 tagot számláló francia szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise elnöke. Rövid magyarországi látogatására vele tart Mathieu VIANNAY, két Michelin-csillagos, Meilleurs Ouvriers de France 2004 győztes séf, Joseph VIOLA, három Michelin csillagos, MOF 2004 győztes séf, valamint Frédéric BERTHOD, a lyoni „33 Cité” kreatív konyhafőnöke, aki korábban Paul Bocuse „L’Ouest” nevű éttermének séfjeként is dolgozott.A vendégek érkezésük után megismerkednek néhány élvonalbeli budapesti étteremmel, este találkoznak a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaival, majd másnap felkeresik a Fővám téri Nagycsarnokot és részt vesznek a HOVENTA kiállítás megnyitóján. Végül a tervek szerint a sztárséfek hazai oktatási intézmények vezetőivel találkoznak, egy jövendőbeli „cserediák” program elindításával kapcsolatos előzetes tájékozódás céljából.A Meilleurs Ouvriers de France, 1924 óta megrendezett nemzeti kézműves verseny, amely többek között a francia szakácsok legnagyobb hagyományokkal rendelkező, legtekintélyesebb szakmai vetélkedése. Több éven át tart, a jelenleg zajló, 24. versengés 2009-ben kezdődött és 2011-ig tart. A győztes jogosult az „Un des meilleurs Ouvriers de France”, azaz a „Franciaország legjobb kézműveseinek egyike” cím viselésére.
Francia sztárszakácsok Budapesten
A jövő héten megrendezésre kerülő Hoventa alkalmából a világ élvonalába tartozó francia csúcsséfek érkeznek Magyarországra.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.