A Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Hungexpo meghívására október 5-6-án Budapestre érkezik Christophe MARGUIN, a legpatinásabb, 1936-ban alapított és jelenleg 110 tagot számláló francia szakácsszövetség, a Toques Blanches Lyonnaise elnöke. Rövid magyarországi látogatására vele tart Mathieu VIANNAY, két Michelin-csillagos, Meilleurs Ouvriers de France 2004 győztes séf, Joseph VIOLA, három Michelin csillagos, MOF 2004 győztes séf, valamint Frédéric BERTHOD, a lyoni „33 Cité” kreatív konyhafőnöke, aki korábban Paul Bocuse „L’Ouest” nevű éttermének séfjeként is dolgozott.A vendégek érkezésük után megismerkednek néhány élvonalbeli budapesti étteremmel, este találkoznak a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaival, majd másnap felkeresik a Fővám téri Nagycsarnokot és részt vesznek a HOVENTA kiállítás megnyitóján. Végül a tervek szerint a sztárséfek hazai oktatási intézmények vezetőivel találkoznak, egy jövendőbeli „cserediák” program elindításával kapcsolatos előzetes tájékozódás céljából.A Meilleurs Ouvriers de France, 1924 óta megrendezett nemzeti kézműves verseny, amely többek között a francia szakácsok legnagyobb hagyományokkal rendelkező, legtekintélyesebb szakmai vetélkedése. Több éven át tart, a jelenleg zajló, 24. versengés 2009-ben kezdődött és 2011-ig tart. A győztes jogosult az „Un des meilleurs Ouvriers de France”, azaz a „Franciaország legjobb kézműveseinek egyike” cím viselésére.
Francia sztárszakácsok Budapesten
A jövő héten megrendezésre kerülő Hoventa alkalmából a világ élvonalába tartozó francia csúcsséfek érkeznek Magyarországra.
Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia
Újranyitott a pesti Andrássy út egyik titkosan legjobb kertje.
Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének!
Itt a Gundel-díjátadó ünnepség gáláns ebédjének teljes menüsora.
Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról
Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon.
Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert
A neves vízszakértő kipróbálta a FloeWater aludobozos vizét, amelyet közösségi oldalán értékelt.
Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme
Szeptemberben nyitott volna Gerendai Károly legújabb projektje.
Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány
A javaslat kibővítené a jelenleg érvényben lévő, 2009-ben elfogadott tiltást.
Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház
A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át.
Járatlan utakon - elindult az új boros kampány
Az idei kampány keretében a három kiemelt borvidékről készült videóban mutatják be az egyes vidékek ikonikus fajtáit.
Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on
Kilenc borvidéki bor hamarosan a 100 Legjobb bor kiadványban is megjelenik.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.