GasztroFok – Kulináris körút Siófokon

A Balatonnál idén az őszi időszak újdonsága október végén, Siófokon a GasztroFok kulináris összefogás elindulása.

Az összefogás a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat

 A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az egész éves Balaton szemlélet erősítése, a térségben kiemelkedő színvonalat nyújtó szolgáltatók közös megjelenése által kínálatuk élményszerűbb megismertetése és közös megjelenése, valamint Siófok feltűzése a régió gasztro-térképére.

A GasztroFok név arra utal, hogy az egész térségre kiterjed az összefogás, nemcsak Siófok belvárosára, tehát akár 20-30 km vonzáskörzeten belüli nívós helyek jobb megismertetése a távlati cél.

Az egész évben nyitva tartó neves szolgáltatók mellett a legjobb környékbeli szezonális vállalkozások is részt tudnak venni az őszi programokon úgy, hogy az egész évben nyitva tartó helyek befogadják őket a GasztroFok hétvégéken vendégként, ezzel is színesítve kínálatukat, illetve nyári terasz-hangulatot varázsolva az őszbe. A város által idén októberben elindított GasztroFok összefogás szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium garantálja hosszabb távon.

Első közös rendezvényünk október utolsó hétvégéjén lesz - GasztroFok – Kulináris körút Siófokon 2023. október 27-29. A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton a Víztoronynál is megjelenik a GasztroFok brand és térképpel hostess magyarázza el az érdeklődőknek, hogy ez nem egy szokványos fesztivál, hanem jóval inkább gasztrotúra koncepció, mely révén élményszerűen be lehet járni a térség ikonikus és rejtett helyeit, végigkóstolva a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlataikat. Október elejére áll össze a teljes GasztroFok térkép, akkor kiderül ki és milyen különleges gasztro akcióval készül október utolsó hétvégéjén, Siófokon és környékén. 

Az őszi GasztroFok hétvégével így Siófok különleges gasztronómiai programokkal is ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát.

Forrás: GASZTROFOK


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.