A Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri ebben az évben pulykából - de lehetőleg nem a pulyka melléből - készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült desszertek témakörében készült ételek minősítését, értékelését és az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíjának, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi. Három kategóriában, 3-5 fős csapatokban lehet nevezni:
1) hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői
2) szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei
3) vendéglátóipari szakmunkás -, szakközépiskolai tanulók, főiskolai - és egyetemi hallgatók
A szervezők a fenti kategóriáknak megfelelően várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2018. szeptember 30-ig a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület e-mail címén.