Ha elég étel is lett volna - fergeteges buli lett volna

A jól beharangozott szilveszteri előbuliról van szó - a Hold utcai Belvárosi Piacon.

Valahol egy belső hang azt súgta: érdemes a délelőtt 10 órai kezdéssel induló, este 18 óráig meghirdetett, december 31-i szilveszteri Belvárosi Piacon tartott bulira minél korábban odaérni. Na nem, mintha azzal számoltunk volna, hogy étel-ital nem lesz elegendő, csupán azt sejtettük előre - igazunk is lett -, akkora lesz a tömeg, nemhogy ülőhelyet nem kapni déltől, hanem állóhelynek is szűkében lesznek, akkora volt az érdeklődés, a sok-sok kedvező visszajelzést követően. De hogy a helyek üzemeltetői mindennek nem voltak tudatában, vagy nem néztek rá a közösségi oldalakon jóelőre és profin behirdetett eseményre - az valószínű. Egy tény: délre szinte mindenütt elfogytak az ételek, csupán pezsgőt, bort és más italokat lehetett kapni, és még valami volt szembetűnő: a Belvárosi Piac híres etetőhelyei közül legalább a fele zárva tartott, jobban mondva nem nyitott ki erre a napra, hanem cetli hirdette a legtöbbjüknél: nyitás 2019. január 2-án. 

Pedig mindenki csupán egy jót enni-inni szeretett volna az év utolsó napján, de sajnos sokan éhkoppon maradtak. Valahogy nem kalkulálták be a nyitva tartó helyek tulajdonosai: aki szilveszter napján kilátogat a Piacra, enne egy jót, inna hozzá pezsgőt, és biztos nem egymaga érkezik, hanem családdal, barátokkal, ismerősökkel, akikkel szeretne eltölteni szeretett helyén pár kellemes órát.

Igaz, minden adott volt a jóhangulathoz: a Pezsgő(s) Nappali Szilveszternek meghirdetett programon először DJ szolgáltatta a zenét, majd élőzene is szólt - csak éppen az ételekkel számolták alul magukat alaposan a szervezők. Déltől már gyakorlatilag csak italt kínáltak a legtöbb helyen. Nem baj, jövőre majd biztos pótolják. Addig is köszöntsük minél egészségesebben, mindenféle laktató nehéz fogás nélkül az új évet.

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: Élelmiszer / Belvárosipiac


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.