Ha elég étel is lett volna - fergeteges buli lett volna

A jól beharangozott szilveszteri előbuliról van szó - a Hold utcai Belvárosi Piacon.

Valahol egy belső hang azt súgta: érdemes a délelőtt 10 órai kezdéssel induló, este 18 óráig meghirdetett, december 31-i szilveszteri Belvárosi Piacon tartott bulira minél korábban odaérni. Na nem, mintha azzal számoltunk volna, hogy étel-ital nem lesz elegendő, csupán azt sejtettük előre - igazunk is lett -, akkora lesz a tömeg, nemhogy ülőhelyet nem kapni déltől, hanem állóhelynek is szűkében lesznek, akkora volt az érdeklődés, a sok-sok kedvező visszajelzést követően. De hogy a helyek üzemeltetői mindennek nem voltak tudatában, vagy nem néztek rá a közösségi oldalakon jóelőre és profin behirdetett eseményre - az valószínű. Egy tény: délre szinte mindenütt elfogytak az ételek, csupán pezsgőt, bort és más italokat lehetett kapni, és még valami volt szembetűnő: a Belvárosi Piac híres etetőhelyei közül legalább a fele zárva tartott, jobban mondva nem nyitott ki erre a napra, hanem cetli hirdette a legtöbbjüknél: nyitás 2019. január 2-án. 

Pedig mindenki csupán egy jót enni-inni szeretett volna az év utolsó napján, de sajnos sokan éhkoppon maradtak. Valahogy nem kalkulálták be a nyitva tartó helyek tulajdonosai: aki szilveszter napján kilátogat a Piacra, enne egy jót, inna hozzá pezsgőt, és biztos nem egymaga érkezik, hanem családdal, barátokkal, ismerősökkel, akikkel szeretne eltölteni szeretett helyén pár kellemes órát.

Igaz, minden adott volt a jóhangulathoz: a Pezsgő(s) Nappali Szilveszternek meghirdetett programon először DJ szolgáltatta a zenét, majd élőzene is szólt - csak éppen az ételekkel számolták alul magukat alaposan a szervezők. Déltől már gyakorlatilag csak italt kínáltak a legtöbb helyen. Nem baj, jövőre majd biztos pótolják. Addig is köszöntsük minél egészségesebben, mindenféle laktató nehéz fogás nélkül az új évet.

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: Élelmiszer / Belvárosipiac


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.