Hamburger – mindenek felett?

Hamburgerkép 2025-ben: a hamburger iránti szeretet és elismerés világszerte annyira elterjedt, hogy még világnapot is kapott. A TV Paprika a május 28-án tartott világnap alkalmából készített friss felmérésében arra volt kíváncsi, mi, magyarok hogyan esszük a hamburgert?

A hamburger esetén a válaszadók többsége azt szereti, ha tele van mindenfélével, két kézzel eszi és csöppet sem bánja, ha közben maszatos lesz az arca. A felmérésből kiderült az is, hogy a mustárt kevésbé szeretjük a burgerben és leginkább sült krumplival esszük.


Fotó: Depositphotos
Marhahús mindenek felett

A magyarok közel negyedének mindegy az íz, ők akkora rajongók, hogy bármely változatát szívesen fogyasztják a hamburgernek, lehet az csirkés, halas, vegetáriánus vagy épp rántott vagy grill sajtos. A többség azért egyértelművé tette: a marhahúsos változat számára az igazi.

A minimalizmus helyett a maximalizmus a nyerő

Ha a magyar hamburgerről van szó, a válaszadók elmondták: jöhet minden, ami gazdagítja az élményt. Népszerűségük szerinti sorrendben a sajt, a friss saláta, a bacon, a paradicsom és a karamellizált hagyma az alapjai a hazai burgereknek Sokan nem riadnak meg az akár két húspogácsás, extra szószos verzióktól sem, sőt, kerülhet bele jalapeno és hagymalekvár is.

Ha nem csöpög, nem is az igazi?

Ha van valami, amit nem tudunk vagy nem akarunk megspórolni a burgerben, az a szósz. A válaszok alapján a legtöbb hamburgerbe ketchup kerül, amit a majonéz követ és nem ritkán ezek kevert változata. Kiugró népszerűségnek örvend továbbá a cheddar sajtszósz is, ami maga mögé utasította a mustárt. A barbecue, a bacon jam, azaz a sűrű karamellizált bacon-ös szósz és a savanyú uborkás kiegészítések is mind közkedveltek.

A sült krumpli a burger legjobb társa

A hamburger mellé toronymagasan a legtöbben a klasszikus sült krumplit választják. Második legnépszerűbb köretnek az amerikai káposztasaláta (coleslaw) bizonyult, amelyet fej-fej mellett a sült édesburgonya és a steak burgonya követnek.

A TV Paprika csatorna online kérdőívét 2025 májusában 430 válaszadó töltötte ki.

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.