A hamburger esetén a válaszadók többsége azt szereti, ha tele van mindenfélével, két kézzel eszi és csöppet sem bánja, ha közben maszatos lesz az arca. A felmérésből kiderült az is, hogy a mustárt kevésbé szeretjük a burgerben és leginkább sült krumplival esszük.
Fotó: Depositphotos
A magyarok közel negyedének mindegy az íz, ők akkora rajongók, hogy bármely változatát szívesen fogyasztják a hamburgernek, lehet az csirkés, halas, vegetáriánus vagy épp rántott vagy grill sajtos. A többség azért egyértelművé tette: a marhahúsos változat számára az igazi.
A minimalizmus helyett a maximalizmus a nyerő
Ha a magyar hamburgerről van szó, a válaszadók elmondták: jöhet minden, ami gazdagítja az élményt. Népszerűségük szerinti sorrendben a sajt, a friss saláta, a bacon, a paradicsom és a karamellizált hagyma az alapjai a hazai burgereknek Sokan nem riadnak meg az akár két húspogácsás, extra szószos verzióktól sem, sőt, kerülhet bele jalapeno és hagymalekvár is.
Ha nem csöpög, nem is az igazi?
Ha van valami, amit nem tudunk vagy nem akarunk megspórolni a burgerben, az a szósz. A válaszok alapján a legtöbb hamburgerbe ketchup kerül, amit a majonéz követ és nem ritkán ezek kevert változata. Kiugró népszerűségnek örvend továbbá a cheddar sajtszósz is, ami maga mögé utasította a mustárt. A barbecue, a bacon jam, azaz a sűrű karamellizált bacon-ös szósz és a savanyú uborkás kiegészítések is mind közkedveltek.
A sült krumpli a burger legjobb társa
A hamburger mellé toronymagasan a legtöbben a klasszikus sült krumplit választják. Második legnépszerűbb köretnek az amerikai káposztasaláta (coleslaw) bizonyult, amelyet fej-fej mellett a sült édesburgonya és a steak burgonya követnek.
A TV Paprika csatorna online kérdőívét 2025 májusában 430 válaszadó töltötte ki.