Hangyás gin

A The Cambridge Distillery nevű szeszfőzde megalkotta a világ első „hangyaesszenciával” feljavított ginjét – derül ki a The Telegraph cikkéből.


Az Anty Gin a Nordic Foodlab és a The Cambridge Distillery közös agyszüleménye.

Miles Irving, professzionális takarmányozó több mint hatezer vöröshangyát összegyűjtött, majd pedig erős etanololdatba helyezte őket. A férfi a folyadék desztillációja után hangyakoncentrátumot hozott létre.

A hangyás gin a világon az első az ital rovarból készült változatai közül. Az innivaló palackonként 200 angol fontba kerül és 62 hangya „esszenciáját” tartalmazza.   

A hangyákra az általuk termelt hangyasavnak köszönhető, citrusos ízük miatt esett a választás.

William Lowe, a The Cambridge Distillery munkatársa így fogalmazott: „Az emberek azért használnak hangyákat, mert igen különleges zamatuk van, amelyet a legjobban a citrusos ízvilággal lehet körülírni. Nagyon sok kutatást végeztünk, és úgy találtuk, hogy a hangyáknak az általuk védekezésként permetezett hangyasav miatt citrusos az ízük.”

„Több száz éve a hangyasavat hangyák desztillálásával állították elő, és ezért elhatároztuk, hogy mi is így teszünk.”

A készítők többek között nagy csalánt és erdei gyömbérgyökeret is kevertek a desztillált oldathoz.

"Az eredmény egy elképesztő, egyedi gin, amelynek világszerte nagyon jó a fogadtatása. Az emberek le vannak nyűgözve, hogy milyen finom. Azért drága, mert nagyon munkaigényes – az Anty Gin készítése csaknem egy évet vett igénybe.”

„Azt akarjuk, hogy az emberek felhúzzák a szemöldöküket. Az Anty Gin fő célja, hogy az emberek rájöjjenek: a rovarok igenis életképes forrásai az élelmiszereknek és a zamatoknak is.”  

A sajátos ginből csupán 99 palack került kiskereskedelmi forgalomba, amelyeket az Anty Gin honlapjáról lehet beszerezni.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.