Háromnapos kolbászfesztivál kezdődött a Vasúttörténeti Parkban

Családi programok, folklórműsorok, disznóvágás és kolbászvásár is várták a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon csütörtöktől vasárnapig Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

A tízhektáros fesztiválterületen egész nap neves fellépők három színpadon szórakoztatják a közönséget. Emellett a látogatók hagyományőrző programokon vehetnek részt - olvasható az MTI-hez csütörtökön elküldött tájékoztatóban.

A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai Kolbászt kínálnak az érdeklődőknek, az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a családokat. Emellett a gyerekek a karámokban háziállatokkal találkozhatnak. A muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók, míg a füves területen a veterán traktorok és régi stabilmotorok tárlata látható. Disznóvágások során a látogatók követhetik a disznó feldolgozásának minden fázisát: a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig.

A gyerekeket több programmal is várják, köztük népi játszótérrel, légvárral, légcsúszdával, arcfestéssel és íjászoktatással. A Víztorony Parkban lévő szabadtéri színpadon néptáncosok, népzenészek és citerások lépnek fel, de egy ötven méter magas óriási lánchintát is kipróbálhatnak az érdeklődők. A Mesterségek terén a kerámiakészítéstől a kosárfonásig számos népi mesterséget mutatnak be népművészeti egyesületek és népi iparművészek.

A rendezvényen több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők, a disznótoros ételeken kívül házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket, kürtős kalácsot. Pénteken a színpadon Fásy Mulató szórakoztatja a közönséget, szombaton az Orient csarnokban fellép a 3+2 zenekar és a Karthago, vasárnap retró táncdalestet tartanak. A fesztiválbusz a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállítja majd a látogatókat a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló) és a Vasúttörténeti Park között.

Forrás: MTI


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.