Háromnapos kolbászfesztivál kezdődött a Vasúttörténeti Parkban

Családi programok, folklórműsorok, disznóvágás és kolbászvásár is várták a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon csütörtöktől vasárnapig Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

A tízhektáros fesztiválterületen egész nap neves fellépők három színpadon szórakoztatják a közönséget. Emellett a látogatók hagyományőrző programokon vehetnek részt - olvasható az MTI-hez csütörtökön elküldött tájékoztatóban.

A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai Kolbászt kínálnak az érdeklődőknek, az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a családokat. Emellett a gyerekek a karámokban háziállatokkal találkozhatnak. A muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók, míg a füves területen a veterán traktorok és régi stabilmotorok tárlata látható. Disznóvágások során a látogatók követhetik a disznó feldolgozásának minden fázisát: a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig.

A gyerekeket több programmal is várják, köztük népi játszótérrel, légvárral, légcsúszdával, arcfestéssel és íjászoktatással. A Víztorony Parkban lévő szabadtéri színpadon néptáncosok, népzenészek és citerások lépnek fel, de egy ötven méter magas óriási lánchintát is kipróbálhatnak az érdeklődők. A Mesterségek terén a kerámiakészítéstől a kosárfonásig számos népi mesterséget mutatnak be népművészeti egyesületek és népi iparművészek.

A rendezvényen több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők, a disznótoros ételeken kívül házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket, kürtős kalácsot. Pénteken a színpadon Fásy Mulató szórakoztatja a közönséget, szombaton az Orient csarnokban fellép a 3+2 zenekar és a Karthago, vasárnap retró táncdalestet tartanak. A fesztiválbusz a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállítja majd a látogatókat a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló) és a Vasúttörténeti Park között.

Forrás: MTI


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.