Hatvanhét csillag New Yorkban

New York idén is előrelépett a gasztronómiai ranglétrán: a Michelin útikalauz 2014-es kiadásában már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. Most első alkalommal egy koreai étterem is kétcsillagos lett.

A legelőkelőbb besorolásba tartozó háromcsillagos éttermek száma tavalyhoz képest nem változott, továbbra is hét ilyen van New Yorkban. Premiernek számít a Dzsung Szik Jim mesterszakács vezette, a manhattani Tribeca városrészben működő Jungsik koreai étterem két csillaga.

"Kiváló fiatal szakács, Dél-Koreában, New Yorkban, valamint Spanyolországban dolgozott egy három Michelin-csillagos étteremben" - mondta el Michael Ellis, a Michelin útikönyvek nemzetközi igazgatója. "Nagyon személyes a konyhája, amely ötvözi a koreai gyökereket és az európai csúcstechnológiát".

Idén öt étterem lett kétcsillagos (a tavalyi héttel szemben), a Jungsik, az Atera (Matthew Lingtner fiatal séf étterme szintén a Tribecában), a japán Soto Greenwich Village-ben, az olasz Marea a Central Parknál és a Momofuku Ko East Village-ben. Ötvenöt étterem kapott egy csillagot, közülük kilenc most első alkalommal.

A hét háromcsillagos között idén is három francia étterem van: a Daniel (Daniel Boulud), a Jean Georges (Jean-Georges Vongerichten) és a Le Bernardin (Eric Ripert). A 2014-es New York-i Michelin útikönyvben összesen 930 étterem szerepel az egy évvel ezelőtti 896 helyett. Szerepel benne több tucatnyi olyan étterem is, ahol már 25 dollárnál kevesebbért is étkezni lehet.

Forrás: MTI / Hirado.hu


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.