Hatvanhét csillag New Yorkban

New York idén is előrelépett a gasztronómiai ranglétrán: a Michelin útikalauz 2014-es kiadásában már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. Most első alkalommal egy koreai étterem is kétcsillagos lett.

A legelőkelőbb besorolásba tartozó háromcsillagos éttermek száma tavalyhoz képest nem változott, továbbra is hét ilyen van New Yorkban. Premiernek számít a Dzsung Szik Jim mesterszakács vezette, a manhattani Tribeca városrészben működő Jungsik koreai étterem két csillaga.

"Kiváló fiatal szakács, Dél-Koreában, New Yorkban, valamint Spanyolországban dolgozott egy három Michelin-csillagos étteremben" - mondta el Michael Ellis, a Michelin útikönyvek nemzetközi igazgatója. "Nagyon személyes a konyhája, amely ötvözi a koreai gyökereket és az európai csúcstechnológiát".

Idén öt étterem lett kétcsillagos (a tavalyi héttel szemben), a Jungsik, az Atera (Matthew Lingtner fiatal séf étterme szintén a Tribecában), a japán Soto Greenwich Village-ben, az olasz Marea a Central Parknál és a Momofuku Ko East Village-ben. Ötvenöt étterem kapott egy csillagot, közülük kilenc most első alkalommal.

A hét háromcsillagos között idén is három francia étterem van: a Daniel (Daniel Boulud), a Jean Georges (Jean-Georges Vongerichten) és a Le Bernardin (Eric Ripert). A 2014-es New York-i Michelin útikönyvben összesen 930 étterem szerepel az egy évvel ezelőtti 896 helyett. Szerepel benne több tucatnyi olyan étterem is, ahol már 25 dollárnál kevesebbért is étkezni lehet.

Forrás: MTI / Hirado.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.