Hedonista hétvége Békéscsabán

Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, a mely a szervezők felvállalt filozófiája szerintz a hedonizmus ünnepe.

Az immár 13. rendezvényen 100 fajta csapolt sör, csülökpörkölt-főző verseny, koncertek és színházi előadások színesítik a programot. A fesztivál beharangozóján Papp Mária, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága marketing menedzsere a régió turisztikai értékeire - a puszta, a termálvíz kincs, valamint a kézműves- és gasztronómai hagyományok - hívta fel a figyelmet. - Ez a térség a legtöbb hungarikum hazája, ha az a termék még nincs is lajstromozva - emelte ki.

Bora Imre, a fesztivál főszervezője szerint talán nincs még a világon olyan sörfesztivál, ahol ennyi fajta csapolt sört ismerhetnek meg egyszerre, egy helyen a látogatók.

A Vendég & Hotel Online kérdésére Prohászka Béla, a rendezvény gasztronómiai vezetője elmondta, hogy a sör és a csülök ellentmond a manapság divatos, és egészségesnek mondott gasztronómiai irányzatokkal, de ez a fesztivál a hedonizmus ünnepe, így ez alkalommal nem feltétlenül követik a látogatók a dietetikusok javaslatait... 

A rendezvénnyel egy időben szervezik a Magyar Nemzeti Ejtőernyős Bajnokságot, amely kitűnő időtöltést kínál a Békéscsabára érkezőknek. A 4 napos fesztivál több különlegességgel is szolgál. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó.

A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is, és csaknem 50 féle cseh sört is kínálnak, a hagyományokhoz híven a sört literes korsókból fogyaszthatják. A vasárnapi napon a hagyományokhoz híven csülökfőző versenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Mintegy 10 tonna csülköt főznek meg, lesz füstölt, főtt és grillezett csülök, száz csapat méri majd össze ügyességét.

A rendezvény keretein belül harmadik alkalommal tartják meg a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók a vidék jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig.

A csütörtöktől vasárnap estig tartó vigasságon a gyerekek számára is kínálnak programot, lesznek interaktív mesejátékok, játszóház és kézműves foglalkozások.

A fesztivál ideje alatt ingyenes buszközlekedéssel segítik a látogatókat.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.