Hol van Közép-Európa legjobb olasz étterme?

Annyit segítünk, hogy egy tavasbarlang közelében, a Bükk mélyén rejtőzik.

A miskolctapolcai Avalon Ristorante nyerte el Közép-Európa legjobb olasz étterme címet 2018-ban. Július 14-én osztották ki a World Luxury Restaurant Awards idei díjait Belfastban, amellyel a világ legkiválóbb gourmet ételeket és exkluzív szolgáltatást nyújtó éttermeit részesítik elismerésben. Idén az észak-írországi Galgorm Resort&Spa-ban hirdették ki a díjazottakat, ahol az Avalon Ristorante két kategóriában is a legjobbnak bizonyult: bezsebelte a legjobb olasz konyha és legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterem címet Közép-Európában.

A díjról:

A World Luxury Restaurant Awards-ot minden évben a vendégek és a szakma kiválóságainak szavazatai alapján ítélik oda a legjobbaknak. Idén 84 kategóriában osztották ki a díjakat. A miskolctapolcai Avalon Ristorante autentikus „olasz konyha” és „belsőépítészet” kategóriákban nevezett a World Restaurant Luxury Awardsra.

A hazai nyertesről:

A miskolctapolcai Avalon olasz éttermének mindkét díjat sikerült elnyernie, így a „World Luxury Italian cuisine” és a „Luxury Interior Design/Architecture” kategóriában is regionális győztes lett. A díjat az Avalon Ristorante két séfje, Albók Gyula és Szepesi Gábor vette át a Belfastban megrendezett ünnepélyes átadón, amelyre 42 országból érkeztek a díj várományosai. “Óriási élményben volt részünk ezen a hétvégén, még talán teljesen fel sem dolgoztuk a történteket. Úgy érzem most érett be a munkánk gyümölcse!” – mondta Szepesi Gábor creative séf hozzátéve azt is, hogy ez az elismerés óriási erőt ad a csapatnak és tudják, az idő előrehaladtával még jobbak és jobbak lesznek. Albók Gyula executive séf örömmámorban úszva nyilatkozta, milyen fantasztikus érzés volt a vörös szőnyegen végigvonulva átvenni a nemzetközi kitüntetést. “Karrierem egyik legboldogabb pillanata volt, amikor az Avalon Ristorante nevét meghallottam a ceremónián a regionális nyertesek között. Hatalmas boldogsággal töltött el, hogy részt vehetünk egy ilyen nívós rendezvényen, ráadásul hatalmas siker ez az Avalon Park gasztro csapatának.”

Az Avalon Ristorante-ről:

Az Avalon Ristorante 2015 novemberében nyitotta kapuit. Az étterem különlegessége a munkatársak elképesztő profizmusában és vendégszeretetében rejlik, melyhez párosul a gyönyörű erdei környezet és persze a fantasztikus ízharmónia, amelyet ételeik nyújtanak. Nem csoda, hogy szeretik a vendégek a miskolctapolcai kulináris gyöngyszemet, és a legjobbnak szavazták meg a nívós nemzetközi versenyen. Az ételek szívvel-lélekkel készülnek és kerülnek fogyasztóik elé, az étterem belsőépítészeti megoldásai a luxust tükrözik, az ízek, a tálalás pedig „maga a csoda”, idézve több vendég szavait. Mindezt a gasztronómiai élményt csodás környezetben, a Bükk szívében élhetik át a gasztro-rajongók.

Forrás: Avalon/Vendég


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.