Idén is várják a fiatal séftehetségeket

Bár a világ már a Bocuse d'Or világdöntő lázában ég, hírt kaptunk még egy most kezdődő szakácsversenyről: idén is megrendezik azt a viadalt, amelynek során a világ fiatal legmenőbb séftehetségét keresik. A versenyt idén harmadszor rendezik, azonban a nevezés feltételei változnak!

A Magyarországon is jelen lévő nemzetközi cég bejelentette a világ fiatal séftehetségeit elismerő nemzetközi versenyének, a S.Pellegrino Young Chef folytatását. A harmadszor meghirdetett megmérettetésre február elsejétől várják a jelentkezéseket.

Az idei kiírás több szempontból is megújul, és a verseny 18 hónapon keresztül zajlik majd. Az előválogatókra és a régiós döntőkre még idén sor kerül, a végső döntőt  2018 júniusában rendezik.

A hosszabb verseny miatt a jelentkezők több időt tölthetnek a számukra kijelölt mentor séfekkel, a győztes részt vehet a márka éves más eseményein is.  

A verseny tavalyi sorozatában szurkolhattunk Sándor Rodrigonak, aki a kelet-európai régiós megmérettetés győzteseként jutott be a döntőbe. Az elődöntő során a zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló tányérjáva üzenetet tudott közvetíteni.

A verseny első évadának nyertese az Írországban élő Mark Moriarty volt. Idén a Közép-Amerika–Karib-térség régióval tovább bővült a versenyben résztvevő földrajzi területek köre. Így már a világ számos részéről, összesen 21 régióból jelentkezhetnek a fiatal séftehetségek. A jelentkezőknek továbbra is beszélniük kell angolul, hiszen ez a verseny hivatalos nyelve.

A S.Pellegrino Young Chef 2018 versenyre 2017 február elsejétől a Sanpellegrino.com oldalon lehet jelentkezni. A verseny során – amelyre tavaly több mint háromezren jelentkeztek – a 21 régióban egy összesen 70 séfből álló zsűri választja majd ki azt a 21 fiatal séftehetséget, akik a 21 mentor séf segítségével részt vehetnek. A milánói döntőben pedig egy héttagú, világhírű séfekből álló zsűri ítéli majd oda a győztesnek járó címet.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.