Igazi hűsítő reklámok Miamiban

Fokozottan fényvisszaverő reklámokkal fedi le Miami több lakóházának tetejét egy amerikai sörmárka.

A Coors Light kiterjedt feliratai nagyon magas albedójú (a reflektált látható fénysugarak arányát tükröző mutató) festékkel kerülnek fel az egyébként sötét felületekre, és így a bevonat az épületek belső tereit is drasztikusan lehűti. Miamiban a nyári tomboló hőség a fekete tetők felületi hőmérsékletét olykor akár 65 Celsius-fokra is feltornászhatja, és ennek jelentős részét a lakótérbe sugározzák a fedelek, olvasható a Store Insider oldalán a The Drum írása alapján.

A Coors Light tapasztalatai szerint ugyanakkor a reflektív színezőanyaggal nem ritkán 28 Celsius-fokkal is le lehet hűteni a tetőt, és ilyenkor a házakban tartózkodók mérsékeltebb légkondicionáló-használatra kényszerülnek.

Florida időjárását az úgynevezett trópusi monszun éghajlat határozza meg, és az állam alighanem perzselően forró nyár elé tekint, így a helyi lakosság vélhetően minden, a Coorséhoz hasonló kezdeményezést szívélyesen üdvözöl.

A házakra felvitt betűk típusát egyébként „Coolestnek” (magyarul ’leghűvösebb’ vagy ’legmenőbb’) hívják. E formátum érdekessége, hogy a betűi négyszögletes tömbökbe zárva rajzolódnak ki, és így a tetők felületének 96 százalékát le lehet fedni velük.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen promóciós hatásfokkal rendelkeznek a maximum csak helikopterről látható mázolmányok. Feltételezésünk szerint a sörmárka azt reméli, hogy a kezdeményezést kísérő hírverés az akciót kifizetődővé teszi.

 

Forrás: The Drum / Store Insider


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.