Imádják a magyar pezsgő muskotályos ízét

Május 23-án Hong Kongban a Vinexpo Asia kiállítás megnyitó napján hirdették ki a Franciaországban Bordeauxban rendezett a Citadelles du Vin nevű borverseny eredményeit, amelyen a BB Spumante pezsgője elnyerte a verseny különdíját is, az aranyérmen túl, ezzel a legjobb magyar tételnek választotta a szakmai zsűri.

Idén május 14-16. között került megrendezésre a franciaországi Bordeaux-tól néhány kilométerre elhelyezkedő Bourg-sur-Gironde nevű városkában a Les Citadelles du Vin nemzetközi borverseny. Több mint 50 nemzetközi bíráló a világ legelismertebb szakemberei közül kerültek ki. 30 országból megközelítőleg 1200 minta érkezett és 290 érmet osztottak ki (143 arany, 147 ezüst). Magyarországról 39 minta érkezett és 14 terméket díjaztak éremmel. Ezen a rangos versenyen idén a BB Zrt. BB Spumante pezsgőjével nemcsak aranyérmet szerzett, de megválasztották az aranyérmes magyar termékek közül is a legjobbnak!

A BB pezsgők és borok már több éve forgalomban vannak több más export piac mellett Kínában is, ahol kedvelik a BB pezsgők muskotályos zamatos ízét.

A Franciaországban elért eredmény is bizonyítéka annak, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru bort készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben. Ez nemcsak a kisebb, jó nevű borvidékekről származó pincészetek ehhez árban is igazított privilégiuma.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.