Indul a tizedik Országos Étterem Hét

Idén márciusban már a tizedik Étterem Hetet rendezik meg március 21. és 27. között. A rendezvényre március 2-tól lehet asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon. A X. Étterem Hét programjához minden eddiginél több vendéglátóhely csatlakozott, köztük több Michelin ajánlással rendelkező étterem is. A szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására ajánlják fel.

Nem kell egy évet várni a következő Étterem Hétre, hiszen alig fejeződött be az őszi, máris kezdődik a tavaszi rendezvény. Ami nem változik, hogy a 2016 tavaszi Étterem Héten is egyedi – 3,300.− forinttól kezdődő − áron kínálják a háromfogásos menüsorokat a résztvevő közép- és felső kategóriás éttermek országszerte. Ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára: 4,900.− forint lesz, és a menüár a szervízdíjat is tartalmazza. Ezúttal néhány vendéglátóhelyen speciális „borsort” is ajánl Kovács Antal, háromszoros magyar sommelier bajnok. Kuriózum, hogy idén a résztvevő éttermek között szerepel Budapest első Michelin-csillagos éttermének, a Costes-nek az új étterme is.

A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: az őszi Étterem Héten több mint 24.000 látogató választott a magas szintű kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).

Asztalt foglalni már március 2-tól lehet a www.etteremhet.hu weboldalon.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.