Indul a tizedik Országos Étterem Hét

Idén márciusban már a tizedik Étterem Hetet rendezik meg március 21. és 27. között. A rendezvényre március 2-tól lehet asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon. A X. Étterem Hét programjához minden eddiginél több vendéglátóhely csatlakozott, köztük több Michelin ajánlással rendelkező étterem is. A szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására ajánlják fel.

Nem kell egy évet várni a következő Étterem Hétre, hiszen alig fejeződött be az őszi, máris kezdődik a tavaszi rendezvény. Ami nem változik, hogy a 2016 tavaszi Étterem Héten is egyedi – 3,300.− forinttól kezdődő − áron kínálják a háromfogásos menüsorokat a résztvevő közép- és felső kategóriás éttermek országszerte. Ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára: 4,900.− forint lesz, és a menüár a szervízdíjat is tartalmazza. Ezúttal néhány vendéglátóhelyen speciális „borsort” is ajánl Kovács Antal, háromszoros magyar sommelier bajnok. Kuriózum, hogy idén a résztvevő éttermek között szerepel Budapest első Michelin-csillagos éttermének, a Costes-nek az új étterme is.

A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: az őszi Étterem Héten több mint 24.000 látogató választott a magas szintű kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).

Asztalt foglalni már március 2-tól lehet a www.etteremhet.hu weboldalon.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.