Nem kell egy évet várni a következő Étterem Hétre, hiszen alig fejeződött be az őszi, máris kezdődik a tavaszi rendezvény. Ami nem változik, hogy a 2016 tavaszi Étterem Héten is egyedi – 3,300.− forinttól kezdődő − áron kínálják a háromfogásos menüsorokat a résztvevő közép- és felső kategóriás éttermek országszerte. Ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára: 4,900.− forint lesz, és a menüár a szervízdíjat is tartalmazza. Ezúttal néhány vendéglátóhelyen speciális „borsort” is ajánl Kovács Antal, háromszoros magyar sommelier bajnok. Kuriózum, hogy idén a résztvevő éttermek között szerepel Budapest első Michelin-csillagos éttermének, a Costes-nek az új étterme is.
A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: az őszi Étterem Héten több mint 24.000 látogató választott a magas szintű kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).
Asztalt foglalni már március 2-tól lehet a www.etteremhet.hu weboldalon.
Forrás: Vendég & Hotel Online