Ínyencségek és koncertek a Vörösborfesztiválon

Színes, érdekes programokat és kiváló borokat, pálinkákat kínálnak az érdeklődőknek a villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 3. és 5. között tartanak a baranyai kisvárosban.

Villány legnagyobb, több mint két évtizede hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó boros eseményének résztvevőit ezúttal huszonhét borászat, továbbá pálinkaházak, sajtárusok, kézművesek, éttermek és a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják - olvasható a város honlapján, valamint a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A termelők nemcsak az elmúlt években készült primőr vagy nagy évjáratú különleges, hanem újboraikból is töltenek a vendégek poharába.

Szüreti felvonulás és koncertek

Az alkalmanként 20-50 ezer embert vonzó háromnapos fesztivál programjai között lesz borrendi avatás, szüreti felvonulás és számos koncert is. Színpadra lép Villányban Geszti Péter és a Gringo Sztár, a KFT, Odett, a Besh o droM, a Budapest Voices, a Kerekes Band, a Köztársaság Bandája és a Nihil Chips is. Éjszakánként utcabál és DJ-k szórakoztatják a látogatókat.

A szervezők minden korosztály számára változatos programokkal készülnek: a legkisebbeket a Zengő együttes interaktív műsorára invitálják, de lesz történeti játékpark, kézműves vásár és kézműves foglalkozás is, a fesztivál ideje alatt pedig (bor)korcsolyapálya is üzemel majd a városban.

A résztvevők közlekedését fesztiválbusz, fesztiválvasút és "megerősített" vasúti járatok könnyítik meg Pécs és Villány között.

A Vörösborfesztiválról bővebb információk a www.villany.hu internetes oldalon olvashatók.

Forrás: MTI


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.