Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét

Kiderült a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nagydöntőjét értékelő zsűritagok névsora. Idén a gasztronómia hét kiemelkedő szereplője döntheti el, hogy kit tart a világ legtehetségesebb, 30 év alatti séfjének.

A fiatal tehetségek, köztünk a magyar versenyző, Varga Fanni által bemutatott ételeket is a három aranyszabályt szem előtt tartva értékelik majd, kiválasztva azt a rátermett séfet, aki a legmagabiztosabb technikai tudás mellett kreativitásával és személyes hitvallásával egyaránt felpezsdíti a gasztronómia világát.

Az immáron hatodik éve megrendezett kezdeményezés zsűrijében az alábbi, nemzetközileg elismert séfek kaptak helyet:

S.Pellegrino Young Chef Academy verseny zsűrie
S.Pellegrino Young Chef Academy verseny zsűrie
Fotó: S.Pellegrino Young Chef Academy

Christophe Bacquié, Meilleur Ouvrier de France díjas séf, a két Michelin-csillagos La Table des Amis főtulajdonosa. Utóbbit 2023-ban nyitotta meg Provence-ban, megvalósítva álmát, hogy egy bensőséges és barátságos kulináris élményt nyújthasson vendégeinek. Legnagyobb örömét a főzés művészetének továbbadásában és a fiatalok mentorálásában leli, melynek során szemtanúja lehet annak, ahogy a feltörekvő séfek felülmúlják önmagukat.

Jeremy Chan az Ikoyi étterem séfje és társalapítója, amelyet 2017-ben nyitott meg gyermekkori barátjával és jelenlegi üzlettársával, Iré Hassan-Odukale-val. Napjainkban Chan a gasztronómiai világ élvonalában ételeit szenvedéllyel, különleges ízekkel és személyes élményekkel fűszerezi. Az Ikoyi két Michelin-csillagot kapott, és a világ 50 legjobb éttermének listáján a 42. helyen szerepel. 

Antonia Klugmann a L’Argine a Vencò étterem séfje és tulajdonosa, amely egy Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és az olasz-szlovén határ közelében fekvő Dolegna del Collio faluban található. Konyhájában szezonális, és a Friuli-Venezia Giulia régió gazdag biodiverzitását tükröző jellegzetes alapanyagokkal dolgozik. Klugmann nemcsak séf és vállalkozó, hanem valódi mentora is csapatának. 

Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura japán származású perui séf. Szívének legkedvesebb projektje a Maido étterem Limában, amely immár 15 éve működik. A Maido öt egymást követő évben is elnyerte a legjobb étterem címet Peruban, jelenleg pedig Latin-Amerika 50 legjobb éttermének listáján az első (ezt a helyezést 2017 és 2019 között is a Maido tudhatta magáénak), a világ 50 legjobb étterme között pedig az ötödik helyet foglalja el. Tsumura több éttermet is vezet: a limai Tori-t, amely a sült csirkéiről híres, valamint a panamai Mai Mait és a chilei Karai by Mitsuharut. 2022-23-ban helyi mentor volt, az első S.Pellegrino Young Chef Academy versenyen pedig 2015-ben helyi zsűriként és a Nagy Döntő mentoraként tevékenykedett.

Niki Nakayama amerikai séf és a két Michelin-csillaggal kitüntetett n/naka étterem tulajdonosa Los Angelesben, amely a modern japán kaiszeki konyhára specializálódott. Nakayama számára a kaiszeki filozófia a természet szépségeinek elismeréséről szól, célja, hogy „kiemelje a természetes ízeket, a lehető legtisztább és legegyszerűbb formában tálalva, a szezonalitást szem előtt tartva”. 

Elena Reygadas a kortárs mexikói kultúra kiemelkedő alakja. Ő a Michelin-csillagos Rosetta étterem séfje és tulajdonosa, amely minden évben magabiztosan szerepel a világ 50 legjobb éttermének és Latin-Amerika 50 legjobb éttermének listáján. Emellett ő vezeti a Panadería Rosetta pékséget is, ahol a kenyérkészítés művészetét kutatja, és számos más gasztronómiai vállalkozásban is tevékenykedik. Elkötelezettsége túlmutat a konyhán: 2022-ben megalapította az Elena Reygadas Ösztöndíjat, amely fiatal gasztronómiai diákokat támogat, elősegítve az esélyegyenlőséget és a nők vezetői szerepének erősítését a konyhaművészet világában. 

Julien Royer az Odette nevű, három Michelin-csillagos modern francia étterem séfje és tulajdonosa, amely a Szingapúri Nemzeti Galériában található. Az étteremet Royer nagymamája után nevezte el, aki az életben és a konyhában egyaránt meghatározó személy volt a séf számára. 

 


Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.
Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.
Itt az új magyar szőlőfajta?

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.

Interjú

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.  
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.