Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét

Kiderült a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nagydöntőjét értékelő zsűritagok névsora. Idén a gasztronómia hét kiemelkedő szereplője döntheti el, hogy kit tart a világ legtehetségesebb, 30 év alatti séfjének.

A fiatal tehetségek, köztünk a magyar versenyző, Varga Fanni által bemutatott ételeket is a három aranyszabályt szem előtt tartva értékelik majd, kiválasztva azt a rátermett séfet, aki a legmagabiztosabb technikai tudás mellett kreativitásával és személyes hitvallásával egyaránt felpezsdíti a gasztronómia világát.

Az immáron hatodik éve megrendezett kezdeményezés zsűrijében az alábbi, nemzetközileg elismert séfek kaptak helyet:

S.Pellegrino Young Chef Academy verseny zsűrie
S.Pellegrino Young Chef Academy verseny zsűrie
Fotó: S.Pellegrino Young Chef Academy

Christophe Bacquié, Meilleur Ouvrier de France díjas séf, a két Michelin-csillagos La Table des Amis főtulajdonosa. Utóbbit 2023-ban nyitotta meg Provence-ban, megvalósítva álmát, hogy egy bensőséges és barátságos kulináris élményt nyújthasson vendégeinek. Legnagyobb örömét a főzés művészetének továbbadásában és a fiatalok mentorálásában leli, melynek során szemtanúja lehet annak, ahogy a feltörekvő séfek felülmúlják önmagukat.

Jeremy Chan az Ikoyi étterem séfje és társalapítója, amelyet 2017-ben nyitott meg gyermekkori barátjával és jelenlegi üzlettársával, Iré Hassan-Odukale-val. Napjainkban Chan a gasztronómiai világ élvonalában ételeit szenvedéllyel, különleges ízekkel és személyes élményekkel fűszerezi. Az Ikoyi két Michelin-csillagot kapott, és a világ 50 legjobb éttermének listáján a 42. helyen szerepel. 

Antonia Klugmann a L’Argine a Vencò étterem séfje és tulajdonosa, amely egy Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és az olasz-szlovén határ közelében fekvő Dolegna del Collio faluban található. Konyhájában szezonális, és a Friuli-Venezia Giulia régió gazdag biodiverzitását tükröző jellegzetes alapanyagokkal dolgozik. Klugmann nemcsak séf és vállalkozó, hanem valódi mentora is csapatának. 

Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura japán származású perui séf. Szívének legkedvesebb projektje a Maido étterem Limában, amely immár 15 éve működik. A Maido öt egymást követő évben is elnyerte a legjobb étterem címet Peruban, jelenleg pedig Latin-Amerika 50 legjobb éttermének listáján az első (ezt a helyezést 2017 és 2019 között is a Maido tudhatta magáénak), a világ 50 legjobb étterme között pedig az ötödik helyet foglalja el. Tsumura több éttermet is vezet: a limai Tori-t, amely a sült csirkéiről híres, valamint a panamai Mai Mait és a chilei Karai by Mitsuharut. 2022-23-ban helyi mentor volt, az első S.Pellegrino Young Chef Academy versenyen pedig 2015-ben helyi zsűriként és a Nagy Döntő mentoraként tevékenykedett.

Niki Nakayama amerikai séf és a két Michelin-csillaggal kitüntetett n/naka étterem tulajdonosa Los Angelesben, amely a modern japán kaiszeki konyhára specializálódott. Nakayama számára a kaiszeki filozófia a természet szépségeinek elismeréséről szól, célja, hogy „kiemelje a természetes ízeket, a lehető legtisztább és legegyszerűbb formában tálalva, a szezonalitást szem előtt tartva”. 

Elena Reygadas a kortárs mexikói kultúra kiemelkedő alakja. Ő a Michelin-csillagos Rosetta étterem séfje és tulajdonosa, amely minden évben magabiztosan szerepel a világ 50 legjobb éttermének és Latin-Amerika 50 legjobb éttermének listáján. Emellett ő vezeti a Panadería Rosetta pékséget is, ahol a kenyérkészítés művészetét kutatja, és számos más gasztronómiai vállalkozásban is tevékenykedik. Elkötelezettsége túlmutat a konyhán: 2022-ben megalapította az Elena Reygadas Ösztöndíjat, amely fiatal gasztronómiai diákokat támogat, elősegítve az esélyegyenlőséget és a nők vezetői szerepének erősítését a konyhaművészet világában. 

Julien Royer az Odette nevű, három Michelin-csillagos modern francia étterem séfje és tulajdonosa, amely a Szingapúri Nemzeti Galériában található. Az étteremet Royer nagymamája után nevezte el, aki az életben és a konyhában egyaránt meghatározó személy volt a séf számára. 

 


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.