Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét

Kiderült a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nagydöntőjét értékelő zsűritagok névsora. Idén a gasztronómia hét kiemelkedő szereplője döntheti el, hogy kit tart a világ legtehetségesebb, 30 év alatti séfjének.

A fiatal tehetségek, köztünk a magyar versenyző, Varga Fanni által bemutatott ételeket is a három aranyszabályt szem előtt tartva értékelik majd, kiválasztva azt a rátermett séfet, aki a legmagabiztosabb technikai tudás mellett kreativitásával és személyes hitvallásával egyaránt felpezsdíti a gasztronómia világát.

Az immáron hatodik éve megrendezett kezdeményezés zsűrijében az alábbi, nemzetközileg elismert séfek kaptak helyet:

S.Pellegrino Young Chef Academy verseny zsűrie
S.Pellegrino Young Chef Academy verseny zsűrie
Fotó: S.Pellegrino Young Chef Academy

Christophe Bacquié, Meilleur Ouvrier de France díjas séf, a két Michelin-csillagos La Table des Amis főtulajdonosa. Utóbbit 2023-ban nyitotta meg Provence-ban, megvalósítva álmát, hogy egy bensőséges és barátságos kulináris élményt nyújthasson vendégeinek. Legnagyobb örömét a főzés művészetének továbbadásában és a fiatalok mentorálásában leli, melynek során szemtanúja lehet annak, ahogy a feltörekvő séfek felülmúlják önmagukat.

Jeremy Chan az Ikoyi étterem séfje és társalapítója, amelyet 2017-ben nyitott meg gyermekkori barátjával és jelenlegi üzlettársával, Iré Hassan-Odukale-val. Napjainkban Chan a gasztronómiai világ élvonalában ételeit szenvedéllyel, különleges ízekkel és személyes élményekkel fűszerezi. Az Ikoyi két Michelin-csillagot kapott, és a világ 50 legjobb éttermének listáján a 42. helyen szerepel. 

Antonia Klugmann a L’Argine a Vencò étterem séfje és tulajdonosa, amely egy Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és az olasz-szlovén határ közelében fekvő Dolegna del Collio faluban található. Konyhájában szezonális, és a Friuli-Venezia Giulia régió gazdag biodiverzitását tükröző jellegzetes alapanyagokkal dolgozik. Klugmann nemcsak séf és vállalkozó, hanem valódi mentora is csapatának. 

Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura japán származású perui séf. Szívének legkedvesebb projektje a Maido étterem Limában, amely immár 15 éve működik. A Maido öt egymást követő évben is elnyerte a legjobb étterem címet Peruban, jelenleg pedig Latin-Amerika 50 legjobb éttermének listáján az első (ezt a helyezést 2017 és 2019 között is a Maido tudhatta magáénak), a világ 50 legjobb étterme között pedig az ötödik helyet foglalja el. Tsumura több éttermet is vezet: a limai Tori-t, amely a sült csirkéiről híres, valamint a panamai Mai Mait és a chilei Karai by Mitsuharut. 2022-23-ban helyi mentor volt, az első S.Pellegrino Young Chef Academy versenyen pedig 2015-ben helyi zsűriként és a Nagy Döntő mentoraként tevékenykedett.

Niki Nakayama amerikai séf és a két Michelin-csillaggal kitüntetett n/naka étterem tulajdonosa Los Angelesben, amely a modern japán kaiszeki konyhára specializálódott. Nakayama számára a kaiszeki filozófia a természet szépségeinek elismeréséről szól, célja, hogy „kiemelje a természetes ízeket, a lehető legtisztább és legegyszerűbb formában tálalva, a szezonalitást szem előtt tartva”. 

Elena Reygadas a kortárs mexikói kultúra kiemelkedő alakja. Ő a Michelin-csillagos Rosetta étterem séfje és tulajdonosa, amely minden évben magabiztosan szerepel a világ 50 legjobb éttermének és Latin-Amerika 50 legjobb éttermének listáján. Emellett ő vezeti a Panadería Rosetta pékséget is, ahol a kenyérkészítés művészetét kutatja, és számos más gasztronómiai vállalkozásban is tevékenykedik. Elkötelezettsége túlmutat a konyhán: 2022-ben megalapította az Elena Reygadas Ösztöndíjat, amely fiatal gasztronómiai diákokat támogat, elősegítve az esélyegyenlőséget és a nők vezetői szerepének erősítését a konyhaművészet világában. 

Julien Royer az Odette nevű, három Michelin-csillagos modern francia étterem séfje és tulajdonosa, amely a Szingapúri Nemzeti Galériában található. Az étteremet Royer nagymamája után nevezte el, aki az életben és a konyhában egyaránt meghatározó személy volt a séf számára. 

 


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.