Itt a kisvárdai pálinkások új termékcsaládja

Az 1922-ben, Kisvárdán alapított Várda-Drink csoport, a magyar szeszesital piac egyik meghatározó szereplője idén új, 19 exkluzív pálinkát tartalmazó termékcsaláddal jelentkezik a piacon, amelyet május 25-én a La Perle Noire étteremben exkluzív, pálinkával kísért ebéd keretében mutattak be a szakmai közönségnek.

IAz italkülönlegességek egyedülálló csomagolást is kaptak. A termékcsaládban megtalálhatóak a hagyományos, a zamatos gyümölcságyon, illetve a fahordóban érlelt pálinkák is. Az italokat saját, vásárosnaményi főzdéjükben készítik. A termékcsalád célközönsége a nívós éttermek magyar és külföldi vendégei, akik igénylik az exkluzív pálinkacsalád nyújtotta életérzést.

A termékcsaládot az alábbi különlegességek alkotják:

• Special Varietal – fajtaazonos gyümölcsből készült: Besztercei szilva-, Penyigei szilva-, Conference körte-, Bosc Kobak körte- és fürtös meggypálinkák.

• Master Specialty – különleges gyümölcsökből készült: bodza-, birs-, berkenye-, muskotályos szőlőpálinkák.

• Barrel Reserva – fahordóban érlelt: cseresznye cseresznyefa hordóban, szilva eperfa hordóban, Szatmári szilva tölgyfa hordóban, kajszi eperfa hordóban, kajszi tölgyfa hordóban, 5 éves Szatmári szilva tölgyfa hordóban érlelt pálinkák.

• Grand Vintage – évjáratonként szelektált különlegességek: 2014-es Szatmári szilva- és 2015-ös Szatmári szilvapálinka.

• Extra Delicious – gyümölcságyon pihentetve készült pálinkák: ágyas szilva- és ágyas barackpálinka.

A cégről:

A Várda-Drink csoport a magyar szeszesital piac egyik legnagyobb szereplője, széles termékskálájával a magyar pálinka piac egyik meghatározó gyártó cége. Történetük 1922-ben kezdődött Kisvárdán, a cég jogelődjeként jegyzett Szabolcsi Gazdák Szeszfinomító Szövetkezetében. A gyár az évek során sok változáson esett át, először az 1950-es államosítás, majd az 1993-ban bekövetkezett privatizáció határozta meg működését. A cég nevet és tulajdonost is váltott, a Várda-Drink Részvénytársaság a management, valamint dolgozói tulajdonába került. 2007-ben tulajdonosváltás történt, ennek köszönhetően portfóliójuk jelentősen átalakult.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.