Itt a nyár, a (buli)szezon

Beszélgetésre invitáltuk a közelmúltban néhány olvasónkat a szakma aktuális kérdéseiről, illetve megújult lapunkról. Képünkön balról: Nagy Gábor Ariadne Travel, Meichl Mátyás Mercator Net Holiday, Cseh Balázs, Szántó Zoltán Geomédia, Bottyán Éva Atlasz World Travel, Krucsai Zsolt Mahart Tours

'

ANTOR-parti

Szezonindító partit rendezett a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum kerthelyiségében a hazánkban működő turisztikai képviseletek szövetsége, az ANTOR. A képviseletek vezetői impozáns vendégforgalmi adatokról számoltak be. Tavaly már 319 ezer honfitársunk látogatott Lengyelországba és 235 ezer Franciaországba. Tunéziában 2004-ben 65 ezer magyar üdült.

Haris Richárd (Haris Travel Club), Ács Viktória (Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal), Hangya Edina (Máltai Idegenforgalmi Hivatal), Parragh Pataki Erzsébet (Maison de la France), Badreddine Rouissi (Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal), Bakonyi Erika (Lengyel Idegenforgalmi Hivatal)

Vadócz Péter (Vista TQ3), Habóczki Zsolt (Hurrá, nyaralunk!)

Szécsényi István (Menthol Travel), Baumanné Balogh Irén, Szécsényiné Gres Márta, Zsila Sándor (Korzika Holidays), Baumann László (Baumann Reisen)

Marriott-bankett

A Budapest Marriott Hotel az Európa Rendezvényhajón adott ízelítőt partnereinek a bankettételek és tálalásuk legújabb trendjeiből és a külső helyszínen kínált cateringlehetőségekből. Itt mutatták be a Marriott-csapat legújabb tagját, Benedek Tibor olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, aki a Millennium Court, Marriott Executive Apartments arca lesz belföldi kampányukban. A képen balról: Trembácz Éva pr-menedzser, Benedek Tibor, Philippe Brunet rezervációs igazgató, Anica Djokic marketing- és értékesítési igazgató, és Benczúr Máté account menedzser.

Átfogó fejlesztések a Tavernánál

A Taverna-csoport vezérigazgatója, Tárnoki László egy golfpartin elmondta, hogy idén a Taverna egységei 17 százalékkal nagyobb árbevételt és 15 százalékkal jobb foglaltságot értek el, mint tavaly ilyenkor. A csoport 1,5-2 milliárd forintos felújítást tervez a következő 2-3 évben a Hotel Tavernában, a City Hotel Pilvaxban és a Hotel Ligetben

Megújult a Hotel Wien

A felújítás befejezése alkalmából partnerpartyt tartott a háromcsillagos Hotel Wien. Mint Császár Ferenc igazgató elmondta, amellett, hogy teljesen megújították a szálloda belső terét, változott az értékesítési politika is: nem fogadnak a továbbiakban diákcsoportokat, és nagyobb figyelmet fordítanak a konferenciavendégekre. A hotelben 92 szoba van, és mintegy 170-180 vendéget képes fogadni.

Ibis Gyereknap

2005 Május 29-én a felújított Ibis Budapest Aero szálloda játszótérré varázsolt kertjében tartották a magyarországi Ibis szállodák első gyereknapi rendezvényüket. Az eseményen megjelent több mint 200 partnert és gyermekeiket változatos szórakoztató programokkal, bohócokkal és ízletes falatokkal várták, és nagy sikert aratott a „csoki szökőkút” is.

Bangkok Airways: téli tervek

A Bangkok Airways (PG) és a Thaiföldi Turisztikai Hivatal budapesti prezentációján elhangzott: a PG a téli szezonban új ázsiai járatokat indít. Az idén 2,5 millió utasra számítanak. Képünkön Péchy Kálmán, a PG és a hivatal magyarországi pr- és kommunikációs menedzsere, Nandhika Varavarn, a Bangkok Airways kommunikációs igazgatója, Vincent Soriano, a PG-t és a hivatalt régiónkban képviselő cég igazgatója.

Bővült a Gerand hálózata

Partnerpartit rendezett a pünkösdfürdői Hotel Touringban a fővárosi egy-, két- és háromcsillagos szállodákat üzemeltető Gerand Hotels Rt. A társaság központi értékesítési vezetője, Tornyosi András elmondta, hogy a 2001-ben alakult láncnak Budapesten öt tagja van, a szállodák 650 szobás kapacitással rendelkeznek. A cég idén új arculatú kiadványokkal jelentkezett, egységes ételkínálatot alakított ki éttermeiben, és foglalási akciót hirdetett az értékesítő irodák részére. Az idén két új, vidéki szállodával bővült a Gerand Hotels portfóliója, miután megvásárolták a Hunguest Hotelstől a gyulai Erkel és a soproni Szieszta szállodákat, amelyek továbbra is Hunguest márkanév alatt működnek.

Képünkön Szász Dénes, a Nordpool Travel ügyvezető igazgatója, Bálint Gergely, a Hotel Ében értékesítési vezetője, Szemerjay Viktória, az Ében értékesítési asszisztense, Tóth Judit, a Gerand Hotels corporate és marketingfeladatokért felelős értékesítési vezetője, az Ében séfje, Varga Zsolt és egyik szakácsa, Fenyvesi Krisztián

Az Accor a golfért

Az Accor Csoport 25 éve támogatja a golfsportot. A 10 európai országot érintő Challenge AccorHotels kupát idén ötödször szervezték meg hobbijátékosoknak a Pannonia Golf és Country Clubban. Képünkön balról jobbra: Brett Williams, a golfklub képviselője, az első helyezett japán Kumiko Nomura, Gordon Mária, a Carlson Wagonlit ügyvezető igazgatója és Patrick Bourguignon, az Accor-Pannonia Hotels vezérigazgatója.

Szezonhosszabbítás Máltán

Budapesten zárult a Máltai Idegenforgalmi Hivatal immár hagyományos, idén öt magyar várost érintő roadshow-ja. A Málta-specialista utazásszervezők (Bono, Budavár Tours, Neckermann, Unitravel) részvételével lezajlott rendezvénysorozat végén Hangya Edina képviselet-vezető elmondta, hogy az idén szeretnék megtartani, esetleg 10 százalékkal növelni a tavalyi közel 10 ezer fős magyar turistaszámot Máltán. A forgalombővülést a repülős kapacitások korlátozzák, bár az idén a magyar charterjárat egy héttel tovább közlekedik, az Air Malta járatai pedig az őszi iskolai szünetig repülnek. Június végén bezárt a magyarországi máltai nagykövetség, ezentúl Bécsben kell a hivatalos ügyeket intézni.

'

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.