Itt az idei Gastro&Hotel Design Award győztesei - Frissítve képekkel!

Számos újítással, rekord számú nevezéssel lezajlott lapunk, a Turizmus & Vendég - kiadó: PPH Media - által alapított, több hónapon át zajló, hazai legrangosabb éttermes, szállodai design verseny, a Gastro & Hotel Design Award 2018.

A változtatásokat a pályázók szívesen fogadták, ez abból is látszott, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett: 80 pályázat (a tavalyi 60-nal szemben). És mivel a verseny nevébe bekerült a „Hotel” szó – korábban GastroDesign volt a verseny neve -, ez azt jelzi, hogy különösen nagy hangsúlyt fektettünk a szállodai szegmens elérésére, megkeresésére, arra, hogy elérjen hozzájuk az üzenet: pályázzanak ezen a rangos megmérettetésen. Törekvésünket siker koronázta: a verseny több éves múltjában most volt az első olyan esztendő, amikor több hotel és hazánkban jelen lévő hotellánc pályázott, mint korábban bármikor, valamint ez volt az első verseny, amikor több hoteles pályamunka érkezett, mint hazai vendéglátóhelyekhez kapcsolódó.

A versenynek idén is – akárcsak korábban – kétfordulós elbírálási menete volt, és az a magas rangot adó, a független bírálatot biztosító eljárása is folytatódott, hogy a hazai zsűritagok mellett a világon ismert és elismert szakmai nagyságok is részt vettek a pályázatok elbírálásában. A zsűri munkáját idén is Varró Zoltán több nemzetközi díjjal kitüntetett designer, belsőépítész vezette.

Újdonság volt, hogy az idei pályázat kiírásakor teret nyitottunk egy eddig háttérben lévő kategóriának: ez a Tematikus tervezés, mert a világ szállodás és éttermes trendjei egyértelműen azt bizonyítják, ez ma az a vonal és irány, amely a legnagyobb sikert és elismerést hozhatja a tervezői munka során.

Végül pedig arról, hogy azon is változtattunk – a korábbi évek tapasztalatai alapján, amikor azért nem pályáztak egyes helyek, mert túl bonyolultnak és időigényesnek tartották a pályázati anyag kitöltését -, hogy jóval egyszerűbbé, kezelhetőbbé és átláthatóbbá tettük a versenyt, benne a pályázati kiírást, valamint a jelentkezés módját.

Az ünnepélyes díjátadóra – immár harmadik alkalommal a díj történetében – ismét a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került sor, ahol több, mint száz fő volt jelen és a shortlistesek, díjazottak egy elegáns gálavacsora keretén belül vehették át a díjaikat.

Lássuk tehát kik ők!

GASTRO

Az Év GastroDesign tematikus étterme: Pályázat: Veritas Wine Bar Pályázó: Studio Arkitekter

Az év GastroDesign étterme (zárt vendégtér): Pályázat: Gusteau Étterem Pályázó: Top-Four-Mád, Gusteau Étterem Megbízó: Hotel Botrytis

Az év GastroDesign kávézója: Pályázat: Zsolnay Kávéház - tradíció és megújulás Pályázó: Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

Az év GastroDesign éttermi logója, grafikus arculata: Pályázó: DekoRatio Branding & Design Studio, New Age Interior Megbízó: Vin.Vin City Vietnámi Étterem Közreműködők: Seres Flóra (designer), Máté Zsolt (belsőépítész), Nguyen Tien Sy (Simi) (tulajdonos)

Az év GastroDesign kiegészítője: Pályázat: Fruska Bistro - Beszédes tányérok Pályázó: Artificial Group Megbízó: Fruska Bisztró

Az év GastroDesign terve: A nyertes a Gasztroudvar! Pályázó: Singer Design

 

HOTEL & SPA & WELLNESS

Az év HotelDesign tematikus szálláshelye: Pályázó: Avalon Resort & SPA - Ahol a luxus természetes Megbízó: Avalon Park

MIELE: Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark.
Designer építész és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

A Hotel Clark a Miele jóvoltából egy Céges Élményfőzést is nyert díja mellé. 14 fő részére a Miele Főzőiskolában, ahol inspiráló környezetben, a legmodernebb eszközökkel és technikákkal készíthetik el együtt, a szabadon választott menüt.

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: Pályázat: Neptun Hotel Pályázó: Studio Arkitekter

Az év HotelDesign spa&wellness szolgáltatása: Pályázat: Élmény minden cseppjében Pályázó: Spirit Hotel Thermal Spa*****superior

Az év HotelDesign vendégszobája: Stories Hotel Budapest Pályázó: Stories Hotel Budapest Megbízó: Secret Hotel Közreműködők: Gio Pagani

JAB: Az év HotelDesign lobbija: JAB KÜLÖNDÍJ: The Three Corners Lifestyle Hotel**** Pályázó: The Three Corners Europe Hotel Management, Kelemen Csilla

Az év HotelDesign lobbija: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark
Designer építesz és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

Az év HotelDesign lakosztálya: Pályázat: Hilton Budapest - Csak a kilátás nem változott! Pályázó: Hilton Budapest

Spatrend Broil King különdíj: Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark. A Spatrend, Broil King jóvoltából a Hotel Clark egy Ofyr kerti grill sütőt is hazavihetett díja mellé.

Az év HotelDesign új szállodája (terv-concept különdíj): Deco Hostel & Beauty – Szentendrén Pályázó: DD INTERIOR STUDIÓ

Az év HotelDesign új szállodája: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark
Designer építesz és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

Digitális innovációs különdíj: KViHotel Pályázó: Quint Studio Megbízó: KViHotel Budapest A különdíj nyertesének a Magyar Turisztikai Ügynökség és a PPH Media 500 000 Ft értékű online kommunikációs csomagot is felajánlott.

Az év HotelDesign szállodai logója, arculata Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark

Cool DÍJ (Varró Zoltán által alapított tervezői díj): AZ ÉV ENTERIŐR TERVEZŐJE: Lengyel Márton (Nanushka shop and café)

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.