Itt az idei Gastro&Hotel Design Award győztesei - Frissítve képekkel!

Számos újítással, rekord számú nevezéssel lezajlott lapunk, a Turizmus & Vendég - kiadó: PPH Media - által alapított, több hónapon át zajló, hazai legrangosabb éttermes, szállodai design verseny, a Gastro & Hotel Design Award 2018.

A változtatásokat a pályázók szívesen fogadták, ez abból is látszott, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett: 80 pályázat (a tavalyi 60-nal szemben). És mivel a verseny nevébe bekerült a „Hotel” szó – korábban GastroDesign volt a verseny neve -, ez azt jelzi, hogy különösen nagy hangsúlyt fektettünk a szállodai szegmens elérésére, megkeresésére, arra, hogy elérjen hozzájuk az üzenet: pályázzanak ezen a rangos megmérettetésen. Törekvésünket siker koronázta: a verseny több éves múltjában most volt az első olyan esztendő, amikor több hotel és hazánkban jelen lévő hotellánc pályázott, mint korábban bármikor, valamint ez volt az első verseny, amikor több hoteles pályamunka érkezett, mint hazai vendéglátóhelyekhez kapcsolódó.

A versenynek idén is – akárcsak korábban – kétfordulós elbírálási menete volt, és az a magas rangot adó, a független bírálatot biztosító eljárása is folytatódott, hogy a hazai zsűritagok mellett a világon ismert és elismert szakmai nagyságok is részt vettek a pályázatok elbírálásában. A zsűri munkáját idén is Varró Zoltán több nemzetközi díjjal kitüntetett designer, belsőépítész vezette.

Újdonság volt, hogy az idei pályázat kiírásakor teret nyitottunk egy eddig háttérben lévő kategóriának: ez a Tematikus tervezés, mert a világ szállodás és éttermes trendjei egyértelműen azt bizonyítják, ez ma az a vonal és irány, amely a legnagyobb sikert és elismerést hozhatja a tervezői munka során.

Végül pedig arról, hogy azon is változtattunk – a korábbi évek tapasztalatai alapján, amikor azért nem pályáztak egyes helyek, mert túl bonyolultnak és időigényesnek tartották a pályázati anyag kitöltését -, hogy jóval egyszerűbbé, kezelhetőbbé és átláthatóbbá tettük a versenyt, benne a pályázati kiírást, valamint a jelentkezés módját.

Az ünnepélyes díjátadóra – immár harmadik alkalommal a díj történetében – ismét a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került sor, ahol több, mint száz fő volt jelen és a shortlistesek, díjazottak egy elegáns gálavacsora keretén belül vehették át a díjaikat.

Lássuk tehát kik ők!

GASTRO

Az Év GastroDesign tematikus étterme: Pályázat: Veritas Wine Bar Pályázó: Studio Arkitekter

Az év GastroDesign étterme (zárt vendégtér): Pályázat: Gusteau Étterem Pályázó: Top-Four-Mád, Gusteau Étterem Megbízó: Hotel Botrytis

Az év GastroDesign kávézója: Pályázat: Zsolnay Kávéház - tradíció és megújulás Pályázó: Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest

Az év GastroDesign éttermi logója, grafikus arculata: Pályázó: DekoRatio Branding & Design Studio, New Age Interior Megbízó: Vin.Vin City Vietnámi Étterem Közreműködők: Seres Flóra (designer), Máté Zsolt (belsőépítész), Nguyen Tien Sy (Simi) (tulajdonos)

Az év GastroDesign kiegészítője: Pályázat: Fruska Bistro - Beszédes tányérok Pályázó: Artificial Group Megbízó: Fruska Bisztró

Az év GastroDesign terve: A nyertes a Gasztroudvar! Pályázó: Singer Design

 

HOTEL & SPA & WELLNESS

Az év HotelDesign tematikus szálláshelye: Pályázó: Avalon Resort & SPA - Ahol a luxus természetes Megbízó: Avalon Park

MIELE: Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark.
Designer építész és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

A Hotel Clark a Miele jóvoltából egy Céges Élményfőzést is nyert díja mellé. 14 fő részére a Miele Főzőiskolában, ahol inspiráló környezetben, a legmodernebb eszközökkel és technikákkal készíthetik el együtt, a szabadon választott menüt.

Az év HotelDesign vidéki szálláshelye: Pályázat: Neptun Hotel Pályázó: Studio Arkitekter

Az év HotelDesign spa&wellness szolgáltatása: Pályázat: Élmény minden cseppjében Pályázó: Spirit Hotel Thermal Spa*****superior

Az év HotelDesign vendégszobája: Stories Hotel Budapest Pályázó: Stories Hotel Budapest Megbízó: Secret Hotel Közreműködők: Gio Pagani

JAB: Az év HotelDesign lobbija: JAB KÜLÖNDÍJ: The Three Corners Lifestyle Hotel**** Pályázó: The Three Corners Europe Hotel Management, Kelemen Csilla

Az év HotelDesign lobbija: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark
Designer építesz és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

Az év HotelDesign lakosztálya: Pályázat: Hilton Budapest - Csak a kilátás nem változott! Pályázó: Hilton Budapest

Spatrend Broil King különdíj: Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark. A Spatrend, Broil King jóvoltából a Hotel Clark egy Ofyr kerti grill sütőt is hazavihetett díja mellé.

Az év HotelDesign új szállodája (terv-concept különdíj): Deco Hostel & Beauty – Szentendrén Pályázó: DD INTERIOR STUDIÓ

Az év HotelDesign új szállodája: Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark
Designer építesz és belső építész:Bara Ákos és a Bara Design Studio

Digitális innovációs különdíj: KViHotel Pályázó: Quint Studio Megbízó: KViHotel Budapest A különdíj nyertesének a Magyar Turisztikai Ügynökség és a PPH Media 500 000 Ft értékű online kommunikációs csomagot is felajánlott.

Az év HotelDesign szállodai logója, arculata Pályázat: Hotel Clark Pályázó: Unione-Clark

Cool DÍJ (Varró Zoltán által alapított tervezői díj): AZ ÉV ENTERIŐR TERVEZŐJE: Lengyel Márton (Nanushka shop and café)

Nézegessen fotókat az eseményről:

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.