Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Kereskedelem, vendéglátás és gasztronómia keresztmetszetének izgalmas területén kínál szakmai gyakorlatszerzési lehetőséget a METRO Magyarország azoknak a diákoknak, aki a duális képzés keretében kapcsolódnak be a nagykereskedelem mindennapjaiba

Ezzel kapcsolatos legfrissebb közleményükben megjegyzik, idén nyáron országos szinten 83 diákot foglalkoztat szakmai gyakorlat keretében az áruházlánc, és folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szeptemberben induló tanévkezdésre is.

A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem
A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem

Mint írják,  2023 augusztusa óta folyamatosan építik azt a feltétel- és kapcsolatrendszert, ami ahhoz szükséges, hogy áruházaiban mint szakmai gyakorlóhelyeken szakképző iskolák és technikumok diákjai duális képzés keretében szerezzenek gyakorlatot és tapasztalatokat.

Mostanra már minden hazai egységük szerepel abban az országos nyilvántartásban, ami biztosítja, hogy bármelyik, a kapcsolódó szakmákat oktató szakképző és technikumi iskolából fogadhasson a vállalat diákokat akár nyári, akár év közbeni szakmai gyakorlatra.

Jelenleg a kereskedelmi értékesítő, kereskedő és webáruháztechnikus, valamint a logisztikus hallgató diákok tudnak áruházaikban szakmai gyakorlatot szerezni.

Hozzáteszik, más képzőhelyekkel együtt számukra is hosszú távú befektetésnek számít a duális képzésbe való bekapcsolódás, hiszen

így már pályájuk legelején partnerségbe kerülhet a jövő tehetséges szakembereivel.

A szakmai gyakorlaton való lelkiismeretes, mentorált részvétel a diákoknak is előnyös: komoly motivációt jelent a tanuláshoz, hogy – amennyiben jól teljesítenek a gyakorlaton –, egy biztos, nemzetközi hátterű munkahely várhatja őket. A duális képzőhely így lendületet adhat a pályakezdéshez, és segíthet megtenni a karrierépítés első lépéseit is, áll még a közleményben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.