Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Kereskedelem, vendéglátás és gasztronómia keresztmetszetének izgalmas területén kínál szakmai gyakorlatszerzési lehetőséget a METRO Magyarország azoknak a diákoknak, aki a duális képzés keretében kapcsolódnak be a nagykereskedelem mindennapjaiba

Ezzel kapcsolatos legfrissebb közleményükben megjegyzik, idén nyáron országos szinten 83 diákot foglalkoztat szakmai gyakorlat keretében az áruházlánc, és folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szeptemberben induló tanévkezdésre is.

A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem
A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem

Mint írják,  2023 augusztusa óta folyamatosan építik azt a feltétel- és kapcsolatrendszert, ami ahhoz szükséges, hogy áruházaiban mint szakmai gyakorlóhelyeken szakképző iskolák és technikumok diákjai duális képzés keretében szerezzenek gyakorlatot és tapasztalatokat.

Mostanra már minden hazai egységük szerepel abban az országos nyilvántartásban, ami biztosítja, hogy bármelyik, a kapcsolódó szakmákat oktató szakképző és technikumi iskolából fogadhasson a vállalat diákokat akár nyári, akár év közbeni szakmai gyakorlatra.

Jelenleg a kereskedelmi értékesítő, kereskedő és webáruháztechnikus, valamint a logisztikus hallgató diákok tudnak áruházaikban szakmai gyakorlatot szerezni.

Hozzáteszik, más képzőhelyekkel együtt számukra is hosszú távú befektetésnek számít a duális képzésbe való bekapcsolódás, hiszen

így már pályájuk legelején partnerségbe kerülhet a jövő tehetséges szakembereivel.

A szakmai gyakorlaton való lelkiismeretes, mentorált részvétel a diákoknak is előnyös: komoly motivációt jelent a tanuláshoz, hogy – amennyiben jól teljesítenek a gyakorlaton –, egy biztos, nemzetközi hátterű munkahely várhatja őket. A duális képzőhely így lendületet adhat a pályakezdéshez, és segíthet megtenni a karrierépítés első lépéseit is, áll még a közleményben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.