Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Kereskedelem, vendéglátás és gasztronómia keresztmetszetének izgalmas területén kínál szakmai gyakorlatszerzési lehetőséget a METRO Magyarország azoknak a diákoknak, aki a duális képzés keretében kapcsolódnak be a nagykereskedelem mindennapjaiba

Ezzel kapcsolatos legfrissebb közleményükben megjegyzik, idén nyáron országos szinten 83 diákot foglalkoztat szakmai gyakorlat keretében az áruházlánc, és folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szeptemberben induló tanévkezdésre is.

A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem
A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem

Mint írják,  2023 augusztusa óta folyamatosan építik azt a feltétel- és kapcsolatrendszert, ami ahhoz szükséges, hogy áruházaiban mint szakmai gyakorlóhelyeken szakképző iskolák és technikumok diákjai duális képzés keretében szerezzenek gyakorlatot és tapasztalatokat.

Mostanra már minden hazai egységük szerepel abban az országos nyilvántartásban, ami biztosítja, hogy bármelyik, a kapcsolódó szakmákat oktató szakképző és technikumi iskolából fogadhasson a vállalat diákokat akár nyári, akár év közbeni szakmai gyakorlatra.

Jelenleg a kereskedelmi értékesítő, kereskedő és webáruháztechnikus, valamint a logisztikus hallgató diákok tudnak áruházaikban szakmai gyakorlatot szerezni.

Hozzáteszik, más képzőhelyekkel együtt számukra is hosszú távú befektetésnek számít a duális képzésbe való bekapcsolódás, hiszen

így már pályájuk legelején partnerségbe kerülhet a jövő tehetséges szakembereivel.

A szakmai gyakorlaton való lelkiismeretes, mentorált részvétel a diákoknak is előnyös: komoly motivációt jelent a tanuláshoz, hogy – amennyiben jól teljesítenek a gyakorlaton –, egy biztos, nemzetközi hátterű munkahely várhatja őket. A duális képzőhely így lendületet adhat a pályakezdéshez, és segíthet megtenni a karrierépítés első lépéseit is, áll még a közleményben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén

A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén 

A világ legértékesebb fedélzeti pezsgőkínálatát mutatta be az Emirates.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.