Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Kereskedelem, vendéglátás és gasztronómia keresztmetszetének izgalmas területén kínál szakmai gyakorlatszerzési lehetőséget a METRO Magyarország azoknak a diákoknak, aki a duális képzés keretében kapcsolódnak be a nagykereskedelem mindennapjaiba

Ezzel kapcsolatos legfrissebb közleményükben megjegyzik, idén nyáron országos szinten 83 diákot foglalkoztat szakmai gyakorlat keretében az áruházlánc, és folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szeptemberben induló tanévkezdésre is.

A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem
A Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola kereskedő és webáruházas diákjai a szakmai gyakorlaton, helyszín: budakalászi METRO-áruház / Forrás: METRO Nagykereskedelem

Mint írják,  2023 augusztusa óta folyamatosan építik azt a feltétel- és kapcsolatrendszert, ami ahhoz szükséges, hogy áruházaiban mint szakmai gyakorlóhelyeken szakképző iskolák és technikumok diákjai duális képzés keretében szerezzenek gyakorlatot és tapasztalatokat.

Mostanra már minden hazai egységük szerepel abban az országos nyilvántartásban, ami biztosítja, hogy bármelyik, a kapcsolódó szakmákat oktató szakképző és technikumi iskolából fogadhasson a vállalat diákokat akár nyári, akár év közbeni szakmai gyakorlatra.

Jelenleg a kereskedelmi értékesítő, kereskedő és webáruháztechnikus, valamint a logisztikus hallgató diákok tudnak áruházaikban szakmai gyakorlatot szerezni.

Hozzáteszik, más képzőhelyekkel együtt számukra is hosszú távú befektetésnek számít a duális képzésbe való bekapcsolódás, hiszen

így már pályájuk legelején partnerségbe kerülhet a jövő tehetséges szakembereivel.

A szakmai gyakorlaton való lelkiismeretes, mentorált részvétel a diákoknak is előnyös: komoly motivációt jelent a tanuláshoz, hogy – amennyiben jól teljesítenek a gyakorlaton –, egy biztos, nemzetközi hátterű munkahely várhatja őket. A duális képzőhely így lendületet adhat a pályakezdéshez, és segíthet megtenni a karrierépítés első lépéseit is, áll még a közleményben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg

Jammertal: Olyan termékhez nem adjuk a nevünket, amelyet mi magunk nem vennénk meg 

A Jammertal Borbirtok nem csak magát helyezte fel az elit vörösborok világtérképére, hanem a Villányi borvidék terroirját is - erről is beszélgetünk Varjas Sarolta Judittal, a Borbirtok alapító-társtulajdonosával.
Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken

Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken 

A kétszáz főben maximalizált rendezvényre már elővételben elfogytak a belépőjegyek.
Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa

Eldőlhet a Vár-béli patinás cukrászdák sorsa 

 A Ruszwurm és a Korona Cukrászda helyzetének rendezése visszafordíthatatlan, azonban az új polgármester két lehetséges megoldást ajánlott.
Az erdő csirkéje lesz 2025-ben az év gombája

Az erdő csirkéje lesz 2025-ben az év gombája 

Az internetes szavazás eredményeként jövőre az Év Gombája a kevéssé ismert sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) lesz, amely sokféleképpen felhasználható.
Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre

Indul a magyar csapat a szingapúri világdöntőre 

A versenyen a világ legjobb szakácsai találkoznak.
Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.