Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Gigászi sör és gasztronómiai választékkal várják az érdeklődőket október 10. és 13. között a Városligeti Műjégpályára az OktoBeerfest szervezői. Az ország sörbuliján kézműves főzdesor és streetfood tér gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon étlen-szomjan, a vidám hangulatot pedig a meghívott sztárfellépők garantálják. A négy nap alatt mások mellett színpadra lép a Magna Cum Lauda, Korda György és Balázs Klári, valamint Fenyő Miklós is.

Október közepén a Városligeti Műjégpályán élhetjük át a világhírű bajor sörfesztiválok utánozhatatlan hangulatát, ahol az előzetes becslések szerint akár 40 ezren is csapra verhetik majd literes korsóikat.

A szervezők tájékoztatása szerint az OktoBeerfest területén Sramli-sátort és óriás Erdinger sörsátort is felállítanak, de a helyszínen kialakítanak egy kézműves főzdesort és egy streedfood teret is. A német ételek kedvelőinek a bajor gasztro változatos ízvilágát ajánlják figyelmükbe, sőt azoknak is érdemes jegyet váltaniuk, akik nem csak a sörnek áldoznak a jókedv oltárán, hiszen a pálinka és bor sem lesz mellékszreplő a fővárosi fesztiválon.


A gasztronómiai kínálat felfedezése mellett állandó programok és nagykoncertek szórakoztatják majd a közönséget négy teljes napon keresztül.


Az ország sörbuliján nagyszínpadon énekel majd október 10-én csütörtökön Heinz Gábor ’Biga’, majd 20 óra 30 perctől a Magna Cum Lauda csap bulit. Másnap Fenyő Miklós csavarja fel a szőnyeget, őt pedig a legendás lemezlovas, Dan Von Schulz funky partija követi. 


Fotó: OktoBeerfest / Pixabay


Szombaton Zoltán Erikáé és az ország talán legnépszerűbb párjáé, Korda György és Balázs Klárié lesz a főszerep. A vasárnapi zárónapon a Rakonczai Imre hangja és a kék zongora zengi be a Városligeti Műjégpályát, este pedig a TNT slágerei csendülnek fel az együttes jóvoltából.

Természetesen a szervezők nem feledkeztek meg a családosokról sem, hiszen a helyszínen felállított vidámpark mellett egész hétvégén gyerekprogramok és gyerekfoglalkozások állnak majd rendelkezésre a legkisebb korosztály számára, ráadásul szombaton az Alma Együttes jóvoltából egy gyerekkoncertre is sor kerül majd. A játékot kedvelők, pedig mindenféle serrel és minden mással kapcsolatos vetélkedőkben mérhetik össze kézségeiket déltől éjfélig minden nap.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.