Jövőre Budapesten rendezik meg a nemzetközi borturisztikai konferenciát

A magyar főváros nyerte el a lehetőséget, hogy megszervezze az IWINETC (International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényét 2018 tavaszán – jelentették be az idei borturisztikai konferencia zárónapján, 2017. március 29-én, Cataniában. 

A jövő évi, nagyszabású borturisztikai esemény rendezésére a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázott sikerrel. A 2018-as turisztikai konferencia célja az lesz, hogy bemutassa Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és hazánkat, mint borturisztikai desztinációt sikerrel népszerűsítse a külföldi és belföldi piacon. A hazai szolgáltatók és termelők számára egyúttal a felkészülés éve következik a Magyar Turisztikai Ügynökség támogató közreműködésével.

Az IWINETC két napos konferenciasorozat, amelyet rendszerint egy egynapos, szakmai tárgyalásokra beosztott workshop követ, ahol a szolgáltatók és az ügynökségek képviselői találkoznak egymással. Mindezek után a konferencia résztvevőinek alkalma nyílik arra, hogy egy több napos tanulmányút során megismerjék az ország borturisztikai kínálatát, bejárva a rendezvénynek otthont adó ország egyes szőlőültetvényeit, kisebb és nagyobb borászatait.

A mintegy 300 szakembert vonzó konferencián évek óta részt vesznek hazai szolgáltatók, az idei eseményen a Premium Incoming és a Wine a’More utazási irodák képviselték hazánkat.


Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.