Jövőre nyithat a kínai Costes

Ennél nagyobb vállalkozásról még nemigen hallhattunk, most igen: a legújabb Costes a kínai Hainan-szigetek legújabb megaresortjában nyílik jövő év végén.

Aki még nem hallott a kínai Ocean Flowers projektről, az gondoljon egy akkora vállalkozásra, ami szinte egeket verdesi, vagy még annál is tovább.

Hol van ez pontosan?

A Hainan-szigetek Kína legdélibb pontján fekszik, és ez a helyiek legkedveltebb nyaralóhelye. Ugyan 110 faktoros krémekkel kenik magukat a kínai nyaralók, meséli Gerendai Károly, a Costes és a Costes Downtown tulajdonosa, meg napra amúgy se mennek soha, de mindegy, ettől még ott nyaral ma Kínában az, aki számít. Ezt a számok is bizonyítják: csak a múlt évben 67 millió turista pihent a szigeten, akiknek 95 százaléka Kína valamelyik részéről érkezett. Nemcsak kedvelt nyaralóhely a Hainan-szigetek, hanem adó- és vízummentes övezet. Két repülőterére érkezhet ez a hatalmas tömeg, és itt álmodták meg a befektetők azt az nyaralóparadicsomot, amit Ocean Flowernek neveztek el.

Mit építenek a három mesterséges szigeten?

A jövő év végére tervezett nyitásra három mesterséges szigetet emeltek ki  és töltöttek fel a tengerből, ahol 7000 db hig-end villát (már 100 %-ban eladták), 120 ezer főre apartmanlakásokat (1 millió Ft/nm2), szórakoztató komplexumokat, szállodákat és éttermeket húznak fel. Hotelből 58 épül, ezek közül a legkisebb 600 szobás, a legnagyobb 5000 férőhelyes lesz. Egy komplett külön várost építenek a nyaralóhely mellé, amely kiszolgálja az egész monstrumot. 

Az építkezés összköltsége eddig 6,400 milliárd Ft, a befektető az Evergrande Csoport, akik a világ legnagyobb mesterséges turisztikai szigetét valósítják épp meg, amelyet 600 építész tervezett, és 220 ezer főnek biztosít majd szállást, ha kész lesz.

40 mérföldnyi plázzsal rendelkezik a nyaralómonstrum, és a vízpartot a veszélyes állatfajoktól elzárják a strandolók védelmében. Külön korallzátonyokat alakítanak ki a vízben - a búvárkodók örömére. Természetesen a tengervizet is szabályozzák - alaposan belenyúlva így a természet rendjébe -, csak a középső, fő szigeten 58 szállodát húznak fel.

És ezzel nincs vége a megalomániának: 108 termes konferenciaközpont is épül, valamint különböző gyerek szórakoztató központok. A középső területen pedig 150 étterem várja majd a betérőket, amelyek közül az egyik a Costes lesz.

Mit keres a Costes ezen a luxusnyaralószigeten?

Jövő év szilveszterére tervezik a nyitást a nyilvánvalóan megalomániában szenvedő építtetők, ahová felkérték a magyar Costes tulajdonosait - köztük Gerendai Károlyt, hogy nyissanak egy "mediterrán stílusban" épült két szintes épületben egy 80-100 fős éttermet. Itt a vendégtér a földszinten lesz, a konyha, a terasz és a különtermek felette. Nem nemzetközi high-end konyhát terveznek ide Gerendaiék, hanem  magyarors ételeket kínálnak majd - Costes minőségben, sharing koncepcióval megvalósítva.

Az Ocean Flower nagylelkű tulajdonosai még azt is felajánlották számukra, hogy az első három évben nem kell bérleti díjat fizetni az épülethasználatért, hanem azt kérték, teremtsék meg a lehetőséget, hogy a Costes szakmai vezetésével az étterem időben, megfelelő személyzettel és főként a környékről beszerezhető alapanyagokkal, Costes minőséget garantálva - megnyíljon, és fogadhasson vendégeket.

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: Ocean Flowers


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.