Kamu értékeléssekkel csábítják a turistákat az oroszországi vb alatt

Kamuértékeléseket ígér orosz éttermeknek egy cég a legnépszerűbb turisztikai oldalon, hogy minél többen térjenek be ezekre a helyekre a foci-vb ideje alatt. A június 14-én kezdődő labdarúgó világbajnokságra több százezer turistát várnak Oroszországba.

Felkészülési mérkőzésekkel készül az orosz futball-válogatott a hazai rendezésű vb-re. A Szbornaja május 30-án Ausztria, június 5-én Törökország ellen játszik barátságos mérkőzést; majd június 14-én az Oroszország–Szaúd-Arábia nyitómeccsel megkezdődik a 21. labdarúgó világbajnokság.

Az oroszok az A csoportban később Uruguay-jal és Egyiptommal is megmérkőznek. A házigazdák minimális célja, hogy ebből a négyesből továbbjussanak. „Nagy megtiszteltetés ez nekünk, nagy dolog. Ritkán játszhatunk a világbajnokságon, főleg idehaza. Érezzük a nyomást, és meg is próbáljuk boldoggá tenni a hazánkat és a szurkolóinkat. Az a minimum, hogy a csoportunkból továbbjutunk. De az elődöntőbe is bejuthatunk” – mondta Daler Kujajev, a válogatott játékosa.

De nemcsak az orosz focisták akarnak mindenáron bizonyítani a világnak. Az országba a vb ideje alatt annyi külföldi érkezhet, mint amennyi turista máskor egy év alatt összesen. Ez pedig több százezer éhes szájat jelent. Ismeretlen helyen a legtöbben a Tripadvisor nevű weboldalt hívják segítségül, ott nézik meg, az adott városban mely éttermeket érdemes felkeresni, mik azok a helyek, amiket mások is jónak találtak. A legjobb helyek listájára felkerülni nem könnyű, de pénzzel ezt is meg lehet oldani. Egy marketinges cég nyíltan hirdeti, hogy a megrendelőket dicsérő ál-értékeléseket ír idegen nyelveken, hogy a turisták végül az ő ügyfelüket válasszák, ha megéheznek. Az adott város top10-es listájára 35 ezer rubelért, átszámítva 150 ezer forintért tesz fel egy éttermet a cég.

„Hamis értékelést írni nem bűn vagy megtévesztés, ahogy egyesek gondolják. Sokszor szükséges. Képzeljük el, hogy nyitottunk egy éttermet, és még kevés vendégünk van, úgyhogy nincsenek értékeléseink, ezért nincsenek új vendégeink. Ez egy ördögi kör” – magyarázta egy orosz marketingszakember. A Tripadvisor egyébként egy külön algoritmussal szűri ki a hamis hozzászólásokat, de a marketinges cég a reklámja szerint képes arra, hogy megkerülje ezt a mechanizmust.

Forrás: hírTV


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.