Katar meghozta a példátlan döntést: nincs sör, ahol van foci

Nem lehet alkoholt árusítani a világbajnokság nyolc stadionjában Katarban, miután a FIFA két nappal a mérkőzések kezdete előtt megváltoztatta addigi álláspontját, és elfogadta a szervezők kérését. Mindezen nemcsak a szurkolók háborodtak fel - jogosan -, hanem a vb főszponzorai is, szintén teljes joggal.

Az új álláspont szerint alkoholos italt csak "az arra kijelölt területeken, a stadionokon kívül, de nem azok vonzáskörzetében" lehet majd kapni, a meccsek alatt csak alkoholmentes sört árusítanak majd, áll az euronews.com tudósításában.

Röviddel a labdarúgó-világbajnokság rajtja előtt a házigazda Katar és a FIFA bejelentette: nem lehet majd alkoholos italokat árusítani a versenyen – ez elsősorban a nyolc vb-aréna körül területet érinti, ahol az eredeti tervek szerint lett volna lehetőség erre. Az intézkedés már pénteken, a játékok kezdete előtt két nappal életbe lép.

 

Az alkohol miatt már több vita is kialakult a teljes alkoholtilalmat akaró Katar és a FIFA, illetve annak exkluzív szponzora, a Budweiser között.

A tiltó döntésig az volt a terv, hogy a mérkőzések előtt és után, a stadionok körül kijelölt zónákban lehet majd alkoholtartalmú sört kapni, az arénákban pedig alkoholmentest. Ezt változtatta most meg a szervezők kérésére a világszervezet.

"A szervezőkkel történt megbeszélések eredményeképp az a döntés született, hogy alkoholos italokat elsősorban a FIFA rajongói fesztiválon, más, a rajongóknak fenntartott területen és az alkoholvásárlásra kijelölt helyeken lehet majd venni. A stadionok közelében lévő eladási pontok nem fognak működni. A Bud Zero árusítására ennek semmilyen hatása nem lesz, mely továbbra is elérhető lesz minden stadionban" – írta közleményében a FIFA, hozzátéve: "A torna rendezői értékelik az AB InBev, a Budweiser gyártójának megértését és támogatását".

A Budweiser az eseményekre reagálva a Twitteren csak annyit posztolt: "Nos, ez eléggé fura", azonban az üzenetet azonban később törölték.

Nem tetszik az utolsó pillanatos változtatás a drukkereknek

A klubok támogatói elsősorban a bejelentést időpontját kritizálják. "Az utolsó pillanatos változtatás egy sokkal mélyebb problémára hívja fel a figyelmet: a kommunikáció és a világos helyzetekre való törekvés teljes hiányáról - mondta az egyik támogatói szervezet szóvivője. – Ha a szervezők bármikor, bármilyen előzetes figyelmeztetés és magyarázat nélkül meggondolhatják magukat, a drukkereknek érthető módon aggályai lesznek, hogy vajon a szállás, utazás vagy kulturális területeken betartják-e majd ígéreteiket."

A verseny vasárnap kezdődött, az első meccsen Katar játszott Ecuadorral.

Forrás: Euronews


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.